Moja Crvena Zvezda
ВажноНајновијеФудбал

У сусрет противнику – Железничар

Фудбалери Црвене звезде ће у суботу од 18 часова гостовати екипи Железничара у Панчеву, након чега следи репрезентативна пауза.
 
МЕЂУСОБНИ ДУЕЛИ

Против Железничара смо одиграли један такмичарски меч у нашој дугој историји, а реч је о дуелу из 30. септембра 1945. године када смо славили са чак 18:0. Блистали су Језеркић са шест и Томашевић са пет голова, те их пратили троструки стрелац Хорватиновић и двоструки Станковић и Печеничић. Одиграли смо и три пријатељске утакмице и остварили исто толико победа уз гол разлику 18:1, што значи да против панчевачког тима имамо максималан учинак.

БУДИТЕ УЗ ЗВЕЗДУ

Звездаши који неће бити у прилици да уживо бодре наше фудбалере у Панчеву, ће дуел моћи да прате на каналу Арена Премиум 1 од 18 часова. Уколико нисте у прилици да пратите ни видео пренос, можете бити уз црвено-беле путем Звездине апликације, односно текстуалног преноса на нашем Меч центру, као и на званичном Твитер налогу. Наравно, као и пред сваку утакмицу, чека вас студио на Звезда ТВ-у који ће почети у 17 часова.

ФОРМА ЕКИПА

Фудбалери Црвене звезде се налазе на другом месту у Суперлиги Србије са 31 освојеним бодом из 13 мечева. Уписали смо 10 победа, уз реми и два пораза, али у госте идемо екипи која се грчевито бори за опстанак. Екипа Железничара је на 13 сусрета освојила 11 бодова, уз гол разлику 14:24, што је довољно за позицију 14. Звезда с друге стране има гол разлику 34:12 и најефикаснији смо тим у Суперлиги. У претходном мечу Суперлиге, Звезда је победила Радник са 3:1 головима Мијатовића, Спајића и Канге, док смо у међувремену на мегдан у Лиги шампиона изашли Лајпцигу и доживели пораз резултатом 1:2. Железничар се полако диже и у претходне три утакмице остварили су две победе и реми. У последњој утакмици су у финишу меча стигли до ремија против Војводине (2:2), головима Шушњара и Лакићевића.

ПРОТИВНИЧКИ ИГРАЧИ

Железничар наступа у формацији са три штопера, али и два нападача, што их чини једном од уникатнијих екипа у Суперлиги. На голу је искусни Младен Живковић, а трио дефанзиваца испред њега чине Бојан Балаж, Војислав Станковић и Марко Конатар, бивши фудбалер нашег клуба. Испред Конатара као нешто офанзивнији бек делује још један бивши фудбалер Звезде, а реч је о Стефану Хајдину, док је на другој страни Иван Лакићевић. У везном реду су млади Бранислав Кнежевић, као и још један фудбалер добро познат звездашкој јавности – Александар Ковачевић, док испред њих делује капитен и главни играч екипе – Александар Ђорђевић који је у досадашњем делу сезоне постигао пет голова. У нападу делују Ђорђе Шушњар и Лазар Романић. Неће бити изненађење ни ако утакмицу стартује Јевген Павлов, Дарио Гргић или Стефан Пуртић, али су то свакако први играчи према којима ће стратег гледати када буде правио измене.

СУДИЈЕ МЕЧА

Главни судија: Марко Ивковић.
Први помоћник: Марко Ђуричић.
Други помоћник: Милорад Јовановић.
Четврти судија: Иван Стаменковић.
ВАР: Момчило Марковић.
АВАР: Светозар Живин.

ОСТАЛЕ УТАКМИЦЕ

Петак:

– 17:00 – Раднички Ниш – Нови Пазар

Субота:

– 13:00 – Раднички 1923 – Вождовац
– 16:00 – Радник – Напредак
– 18:30 – ИМТ – Младост

Недеља:

– 16:30 – Јавор – Спартак
– 19:00 – Партизан – Чукарички
– 19:30 – ТСЦ – Војводина

The post У сусрет противнику – Железничар appeared first on СД Црвена звезда.

Текст на сајту СД

Повезане вести

Leave a Comment