Moja Crvena Zvezda
ВажноНајновијеФудбал

Звездини репрезентативци у новембарском циклусу

Током новембарског репрезентативног циклуса чак 15 играча Црвене звезде ће се одазвати обавезама у оквиру својих националних тимова.

Први чувар мреже Црвене звезде – Омри Глазер је добио позив селектора Израела за четири утакмице у оквиру квалификација за Европско првенство.

Осман Букари се налази у одличној форми, а на свом конту је за сада забележио пет голова и четири асистенције, те се и овога пута нашао на списку селектора Гане. Такође, за поменути национални тим ће наступати и Едмунд Адо, док ће се Звездин двојац састати са Мадагаскаром (17.11.) и Коморима (21.11). Квалификације за Светско првенство чекају представнике афричких земаља – Насера Ђигу, Кингса Кангву, Гелора Кангу и Жана Филипа Красоа.

Ђига ће са Буркином Фасо играти против Гвинеје Бисао (17.11.) и Етиопије (21.11.), Кангва ће представљати Замбију у сусретима са Конгом (17.11) и Нигером (21.11), док ће Канга са Габоном покушати да избори пласман на Мундијал кроз дуеле са Кенијом (16.11) и Бурундијем (19.11). Такође, у саставу Обале Слоноваче биће Красо, који ће наступати на мечевима са Сејшелима (17.11.) и Гамбијом (20.11).

На Далеком истоку – Ин Бом Хванг ће бранити боје Јужне Кореје у другом кругу квалификација за Светско првенство. Борбени везиста ће играти против Вијетнама (16.11) и селекције Кине (21.11). Његов парњак на средини терена у Црвеној звезди – Марко Стаменић се одазвао позиву Новог Зеланда, али ће некадашњи фудбалер Копенхагена играти на пријатељским дуелима. Наиме, Стаменић ће бранити боје Новог Зеланда на утакмицама против европских земаља, Грчке (17.11) и Ирске (21.11).

Владимир Лучић, Стефан Митровић, Урош Кабић ће представљати “Орлиће” на мечевима против Енглеске (18.11) и Луксембурга (21.11). Помоћ у борби за пласман на Европско првенство за младе ће имати од два играча нашег тима који су на каљењу – Стефана Лековића и Уроша Лазића. Квалификациони турнир у Бугарској за пласман на континенталну смотру 2024. године очекује још три првотимца – Јована Мијатовића, Косту Недељковића и Јована Шљивића. Такође, селектор Радован Кривокапић је позив послао на адресу три Звездина омладинца – Алексеја Вукичевића, Андреја Петровића и Матеју Бубња. Ривали Србије до 19 година биће Андора (15.11) и Бугарска (18.11).

The post Звездини репрезентативци у новембарском циклусу appeared first on СД Црвена звезда.

Текст на сајту СД

Повезане вести

Leave a Comment