Moja Crvena Zvezda
FeaturedVažne vestiАнализеВажноМоја Црвена звездаНајновијеОбавештењаФудбал

Воша као прекретница и путоказ ка Берну!!!

Напокон је завршена још једна репрезентативна пауза, последња за ову годину.
А пред нама је месец дана, у којем ће наши фудбалери одиграти девет мечева на три фронта.
Први у низу биће меч 15. кола Моцарт Суперлиге Србије у којем ће ,,Стара дама српског фудбала” екипа Војводине у суботу од 16 часова на стадиону ,,Карађорђе”, угостити фудбалере нашег тима.

И поред гласних најава председника клуба, Драгољуба Збиљића, о прављењу конкурентног тима који ће у наредне две сезоне напасти шампионску титулу и направити искорак у Европи, сезона је кренула катастрофално по црвено-беле из Новог Сада.
Европска сезона је готова прије него што је и почела, кипарски АПОЕЛ из Никозије био је неумољив, славивши у оба меча идентичним резултатом 2:1.
Док је првенствена сезона отворена поразом на београдској ,,Маракани”, где је наш тим славио са убедљивих 5:0. Да би затим уследио пораз и од Партизана (2:0), иако је утакмица била егал током свих деведесет минута. Цех лоших резултата платио је тренер Радослав  Батак, којег је на клупи наследио Ранко Поповић.
Шок терапија је успела, Војводина је у наредна четири кола забележила две победе (Раднички Ниш 3:2, Раднички КГ 2:1) и исто толико ремија (Напредак 0:0, Младост 2:2). Да би низ од четири утакмице без пораза прекинули у Суботици, где је домаћи Спартак био бољи, славивши са 2:0. Међутим након тога Новосађани нису потонули, него су наставили са успоном форме, па су у наредних пет првенствених окршаја уписали три победе ( Јавор 2:1, ИМТ 2:1, Радник 3:0), уз по један реми (Чукарички 2:2) и пораз (Нови Пазар 3:1), да би успешан период наставили победом у Купу против комшија, екипе Новог Сада (2:0), обезбедивши тако пласман у 1/8 финала националног Купа.
И након тога ,,Стара дама” је наставила са играма без пораза, иако се може рећи да је реми против панчевачког Железничара (2:2), био кикс, ипак победом против екипе ТСЦ-а у Бачкој Тополи (2:1), успели су да надокнаде изгубљено у претходном колу и да на најбољи могући начин заокруже прву трећину првенствене трке.
Нема сумње да ће Новосађани дати све од себе да саплету шампиона који ове сезоне не игра у складу са квалитетом који има и очекивањима милионске армије навијача, што се види и из речи тренера Ранка Поповића, од чијег је доласка на клупу, Војводина уписала пет победа и један реми на домаћем терену.

Тренер Војводине Ранко Поповић оптимиста је пред дуел са Црвеном звездом и жели да промени негативну традицију у протеклој деценији.

  • Једна лепа прилика за све нас да се види оно што смо радили до сада и да видимо надоградњу свега што смо показали и да направимо корак даље. О Црвеној звезди не треба трошити речи, то је тим који игра у Лиги шампиона, имају по барем два играча на свакој позицији и који год састав да изађе, то је екипа која се бори за титулу. Било би лепо да ми имамо одговор на све то. Ако узмемо у обзир како су момци тренирали током ове две недеље, уз све проблеме као што су били услови за рад, екипа ми је оставила врло мало простора за неку примедбу. Ко што увек кажем, више волим да делима покажемо на терену, па нека буде тако и сутра – рекао је Поповић.

На констатацију да Војводина пуну деценију није победила Црвену звезду у Новом Саду, Поповић је одговорио да му је циљ да се традиција промени.

  • Мене тај податак не интересује, јер ја у тих 10 година нисам био овде. Не желим да звучим арогантно, једноставно имам такмичарски став и желим да идемо на победу. Без икакве увреде, ја хоћу да вратимо утакмици Војводина – Црвена звезда епитет дербија и да они од ове утакмице у будућности почну да осећају нелагоду кад год долазе у Нови Сад. Статистика је ту, таква је каква је, али ми желимо да је променимо, почевши од сутра – нагласио је Поповић.

Нема сумње да ће тренер Новосађана Ранко Поповић покушати да нападне и да изненади Црвену звезду, иако су за то искрено шансе минималне, тако да треба очекивати најјачи расположиви састав Војводине у овом тренутку.
На голу је млади Лазар Царевић.
Десни бек је Марко Бјековић, док крај леве аут линије дејствује интернационалац Грузије, Гурам Гиорбелидзе. Штоперски тандем чине Ђорђе Црномарковић и Лазар Росић.
Везни ред кроје Бразилац Матеус Индио, искусни Радомир Милосављевић, док је нешто истуренији испред њих млади Дејан Зукић.
Најбољи асистент екипе Андрија Радуловић, некадашњи фудбалер нашег клуба, наступа на месту десног бочног нападача, док је лево крило капитен Филип Малбашић.
Позиција најстуренијег играча је предвиђена за још једног бившег играча Црвене звезде и тренутно најбољег стрелца Новосађана Алексу Вукановића.

Након четрнаест одиграних кола фудбалери Војводине налазе се на четвртој позицији са 22 освојена бода, четири мање у односу на трећепласирану екипу ТСЦ-а из Бачке Тополе, односно бод више од петопласиране екипе Младости из Лучана, те два бода више од Новог Пазара који је на шестој позицији. Фудбалери Војводине остварили су шест победа, четири ремија и исто толико пораза уз негативну гол разлику 21:24.
Екипу предводе некадашњи првотимци нашег клуба Алекса Вукановић са четири гола и асистенцијом, те млади Андрија Радуловић са три гола и три асистенције, колико је постигао и искусни Радомир Милосављевић. Док су Норман Кембел, Џонатан Болинги, Никола Чумић и Михајло Ивановић постигли по два првенствена гола.

Београдски и новосадски црвено-бели до сада су се сусрели 210 пута.
Војводина важи за један од клубова са којима је Звезда одиграла највише утакмица.
Београдски црвено-бели излазили су као победници из 121 дуела, резултат је био нерешен 49 пута, а Новосађани су славили на 40 утакмица.
Занимљива чињеница је да је лопта затресла мрежу чак 616 пута, а гол разлика је на Звездиној страни и износи 399:217. Последњи сусрет Црвене звезде и Војводине је одигран је на Маракани у последњим данима јула у оквиру првог кола Моцарт Суперлиге Србије.
Утакмица је завршена резултатом 5:0, док су за наш тим погађали двоструки стрелац Жан Филип Красо, Владимир Лучић и Осман Букари, уз ауто гол Милосављевића.

Са друге стране, готова је још једна репрезентативна пауза, последња за ову годину.
Пауза која верујем да нам не би толико тешко пала да наши репрезентативци не играју као да је туђа отаџбина у питању.
Елем, током репрезентативне паузе, чак петнаест фудбалера нашег тима имало је обавезе у својим националним селекцијама, податак за понос, али и за бригу, с обзиром да је пред нама месец дана, у којем ће наши фудбалери одиграти девет мечева на три фронта.
Месец дана након којих ће много тога да буде јасније и месец дана који ће показати од чега је састављен наш тим!
Прва трећина првенства је готова, уз вечити дерби који ће бити одигран дан након Светог Николе, 20. децембра ,,у сред зиме, кад му време није”.
Наши првотимци заостају шест бодова за лидером првенства, који на првом месту изгледа неприродно као слон на дрвету, али то је за неку другу тему.
Дуел против Војводине представљаће прави изазов за тренера Барака Бахара и његов стручни штаб, с обзиром да је више од половине фудбалера било одсутно због обавеза ,,у дресу са националним грбом”.
Међутим онај прави изазов уследиће три дана касније, када ће наш тим имати прво ,,финале” у овој полусезони, јер ће морати да јури победу у Берну против Јанг Бојса, да би био сигуран што се тиче европског пролећа прије последњег кола где сигурно ,,врана врани, очи не вади”, а и не спашава се европска сезона против Манчестер Ситија и Пепа Гвардиоле који има фетиш да ,,искаже поштовање” према противнику.
Међутим, прво Војводина, уз посебну напомену, да играчи иако су мислима у Берну, главом и ногама морају бити у Новом Саду, јер у ,,лиги која живот значи” више немају права на кикс, где би победом над ,,Старом дамом” подигли атмосферу, наставили потеру за ,,случајним” лидером и направили лепу увертиру пред пут у Берн. 

Пред дуел са екипом Војводине, тренер фудбалера Црвене звезде, Барак Бахар, изнео је своја очекивања:

  • Познајемо Војводину веома добро. Реч је о екипи која је у форми и која је у том налету савладала ТСЦ у претходном колу, а ми долазимо у Нови Сад где терен није у сјајном стању, али морамо да се прилагодимо и победимо утакмицу. Не постоји друга опција за нас – почео је Бахар.

    Олајинка се мучи са повредом, али су сви остали здрави и спремни за меч.
  • Мислим да Олајинка неће бити спреман да сутра заигра, али се боље осећа. Надам се да ће следеће недеље моћи да помогне. Што се тима тиче, видећемо после тренинга, али већина играча се добро осећа, тако да ће сви сем Олајинке моћи сутра да помогну. 

Бахар је паузу искористио да додатно анализира претходне утакмице Црвене звезде.

  • На паузи сам отишао у Израел да се видим са породицом, то је било изузетно важно за мене, али сам анализирао и наше утакмице. Имам доста закључка, свестан сам шта треба да променимо. Морамо да поправимо ментални статус играча, приступ, као и да прилагодимо тактику. Сутра ћете имати прилику то да видите, упркос томе што нас чека тешка утакмица на лошем терену. 

Свестан је Бахар да сусрети против Војводине и Јанг Бојса могу да преокрену сезону у нашу корист.

  • С једне стране имамо тешке утакмице у Суперлиги и Лиги шампиона, али је пред нама шанса да преокренемо сезону. Чека нас тешка утакмица, као и против Јанг Бојса, али је то прилика да преокренемо сезону у нашу корист – рекао је Бахар. 

Главни судија меча биће Милан Илић. Помагаће му Александар Марјановић и Никола Антић.
Четврти судија је Милош Милановић.
У ВАР соби ће седети Лазар Лукић и Милош Караџић.

Директан пренос утакмице са стадиона ,,Карађорђе” између фудбалера Војводине и Црвене звезде можете да пратите на програму телевизије Аренаспорт Премиум 1, са почетком од 16 часова.

НОВИ САД ЈЕ НАШ…

Повезане вести

Leave a Comment