Moja Crvena Zvezda
ВажноНајновијеОсталоСпортско Друштво

Звездин понедељак – Црвено-бели бор и јела Аљоши и Јовани

Спортско друштво Црвена звезда наставља са акцијом “Звездин понедељак”, која је одржана данас у „Ред кафеу“ на западној трибини стадиона “Рајко Митић”. На петом дружењу са спортистима Црвене звезде присуствовале су ватерполисткиње, каратисти и каратисткиње и џудисти Црвене звезде, као и ученици Основне школе „Војвода Мишић“ из Београда.

Одлуком Управног одбора СД Црвена звезда покренута је акција “Звездин понедељак”. Идеја ове акције је да спортисти Црвене звезде проведу време у дружењу са звездашима, одговарају на њихова питања и разговорају о протеклом периоду и будућим плановима.

На данашњем дружењу са ученицима ОШ „Војвода Мишић“, као и представницима медија разговарали су Драгана Ивковић, председница и тренер ЖВК Црвена звезда, ватерполисткиње Христина Илић и Јована Радоњић, Игор Гајић директор и тренер Карате клуба, каратисти Емилија Антанасијевић и Аљоша Петровић и Владимир Јовичић, шеф стручног штаба Џудо клуба Црвена звезда.

Женски ватерполо клуб Црвена звезда је недавно по први пут учествовао у ЛЕН Челенџер Купу и на свом европском дебију освојио сребрну медаљу. Звездини каратисти и каратисткиње су наставили са трофејним низом на најзначајнијим светским и европским такмичењима. На Светском првенству које је одржано недавно у Београду освојили су чак 16 медаља, 7 златних. Џудо клуб Црвена звезда ће 9. децембра бити домаћин Лиге шампиона и у мушкој и у женској конкуренцији. Недавно су џудисти Црвене звезде одбранили титулу шампиона Србије, док су џудисткиње освојиле вицешампионску титулу.

На данашњем „Звездином понедељку“ смо прогласили најбоље младе спортисте месеца Црвене звезде, за новембар и уручили им признања „Звездин бор“ за најбољег младог спортисту и „Звездина јела“ за најбољу младу спортисткињу Црвене звезде.

Најбоља млада спортисткиња месеца новембра је ватерполисткиња Јована Радоњић. Јована је са првим тимом Црвене звезде освојила сребрну медаљу на ЛЕН Челенџер Купу, а црвено-беле даме су оставиле сјајан утисак и показале да могу да се такмиче са најбољим европским екипама. Иако веома млада, Јована је у овој сезони веома значајан играч и најбољи стрелац првог тима и верујемо да је пред њом светла будућност.

Најбољи млади спортиста месеца новембра је каратиста Аљоша Петровић. Аљоша је већ дуго члан Црвене звезде и освајао је медаље на најјачим светским и европским такмичењима. Претходне недеље Звездин млади каратиста је освојио до сада најзначајнију медаљу, златну на Светском првенству и тако постао јуниорски првак света. Наступио је и у мушкој јуниорској екипи, заједно са Андрејом Станићем и Михаилом Шмитом са којима је освојио још једну златну медаљу у катама и тако н+а фантастичан начин крунисао учешће на Светском првенству.

Признања „Звездина јела“ и „Звездин бор“ Јовани Радоњић и Аљоши Петровићу уручио је Зоран Аврамовић, генерални секретар СД Црвена звезда.

Честитке Јовани и Аљоши на оствареним резултатима. Морам вам рећи да се осећам изузетно поносним на ово што сам чуо данас од наших младих спортиста и начин како говоре, као и што смо чули о припремама за велики фестивал џудоа, највећег у Европи. Овог викенда фудбалери Црвене звезде су играли у Крушевцу, кошаркаши су играли у Београду, кошаркашице у Нишу, одбојкаши и одбојкашице у Београду, рукометаши такође, хокејаши у Словенији, ватерполисти су били на финалном турниру Купа Србије у Шапцу, турнир стонотениских лига Србије се два дана одржавао у дворани СД Црвена звезда… Дакле, наша велика црвено-бела породица ради много. Ово је леп акценат и да следећег викенда сви заједно одемо и подржимо наше џудисте и џудисткиње, да освоје прво место и да кад год можемо одемо и подржимо наше спортисте. Драго ми је да „Звездин понедељак“ траје и да чујемо овакве дивне и лепе приче и од Јоване и од Аљоше који је рекао да је спорт љубав. И стварно, то нема нигде као код нас у Црвеној звезди и то морамо неговати и чувати. То је нешто најлепше што нам не може нико узети – истакао је Аврамовић.

На крају догађаја, добитници признања Јована Радоњић и Аљоша Петровић исекли су торту и почастили ученике ОШ „Војвода Мишић“ и све присутне звездаше у Ред кафеу. Уследило је дружење и фотографисање са спортистима Црвене звезде.

The post Звездин понедељак – Црвено-бели бор и јела Аљоши и Јовани appeared first on СД Црвена звезда.

Текст на сајту СД

Повезане вести

Leave a Comment