Moja Crvena Zvezda
БоксВажноНајновијеОстало

Легенда светског бокса Рој Џонс Јуниор посетио Црвену звезду

Претходног викенда гост Боксерског клуба Црвена звезда био је један од најбољих боксера свих времена Рој Џонс Јуниор.

Једини борац у историји племенитог спорта, који се окитио шампионским титулама у четири различите категорије, средњој, суперсредњој, полутешкој и тешкој категорији, и једини боксер који је започео своју професионалну каријеру у полутешкој категорији и освојио титулу у тешкој категорији, одржао је тренинг и предавање у просторијама нашег клуба на стадиону „Рајко Митић“. Два сата тренинга претворила су се у породичну атмосферу у којој су наши такмичари свих узраста, али и полазници Звездине школе бокса, поред техничких и тактичких финеса боксерске вештине, имали прилике да чују и доста занимљивих детаља из богате каријере нашег госта. У разговору са децом из Звездине сале Рој Џонс Јуниор је своје велико искуство преносио на посебан начин и доказао зашто је један од највећих спортиста данашњице.

Ово је други пут да долазим у Црвену звезду. За време Светског првенства у Београду, у овој сали сам тренирао своје боксере и био сам одушевљен атмосфером. Са Маракане носим најлепше успомене. Овога пута сам искористио долазак у Србију на отварање боксерског центра, и да посетим Црвену звезду, дружим се са такмичарима, поделим им понеки савет и пренесем своје искуство. Овде се осећам као код куће – рекао нам је харизматични шампион, који је испраћен громогласним аплаузима.

Велико нам је задовољство што имамо прилику већ други пут да угостимо светског шампиона у нашем клубу. Када човек и спортиста са његовом каријером преноси своје знање и искуство нашој деци, то је велика победа за све нас – рекао нам је председник клуба Владан Микетић.

The post Легенда светског бокса Рој Џонс Јуниор посетио Црвену звезду appeared first on СД Црвена звезда.

Текст на сајту СД

Повезане вести

Leave a Comment