Moja Crvena Zvezda
ВажноКошаркаНајновије

Црвена звезда сјајном завршницом стигла до победе над Мегом

Кошаркаши Црвене звезде Меридианбет савладали су у понедељак увече Мегу у утакмици 11. кола АБА лиге резултатом 88:98

Црвено бели су након овог тријумфа сачували прво место са десет победа из 11 мечева, док Мега има скор 5-6.

Најефикаснији у екипи Црвене звезде Меридианбет која је меч затворила серијом 18-5 био је Недовић са 23 поена, док је сјајни Теодосић меч завршио са 21. поеном уз по 5 скокова и асистенција. Треба истаћи и сјајну реакцију Џоела Боломбоја који је у важном тренутку изблокирао ривала на зицеру и испоставило се покренуо серију црвено белих у којој су учествовали Теодосић и Давидовац.

Мега је боље отворила меч и играјући у брзом ритму стекла предност (22:14) и добила прву четвртину са 27:22

У другој четвртини црвено бели су одиграли чвршће у одбрани, а након две везане тројке Недовића и повели и отишли на одмор са 40:48.

Мега се на крилима Николе Топића вратила у трећој деоници и повела 70:68, и резултатска клацкалица виђена је до резултата 83:80, када су црвено бели заиграли много боље направили серију и забележили изузетно важну победу.

У наредном колу црвено-бели гостују у Подгорици Студентском центру након утакмице са Албом која је на програму у четвртак. Меч у Подогорици игра се од 17 сати.

КК Црвена звезда Меридианбет: Лазаревић 2, Теодосић 21+5+5, Давидовац 7, Митровић 8, Лазић 5, Симоновић 8, Нејпир, Тоби 2, Боломбој 12, Недовић 23+6ск+ас, Гиедраитис 3, Дос Сантос 7;

Тренер КК Црвена звезда Меридианбет Јанис Сферопулос:  – Желим да честитам својим играчима на победи. Ово је важна победа за нас, знамо да је Мега талентован тим. Млади су и пуни ентузијазма. Ако не дођете спремни да одиграте чврсту утакмицу, можете врло лако да изгубите. Ово је важна победа за нас и мислим да смо одиграли добар део меча, осим почетка првог и другог полувремена, онако како бисмо волели. На крају, показали смо карактер, одиграли добру одбрану у последњој четвртини. И одиграли смо добру одбрану и напад и постигли 30 поена. Није било лако, јер смо дошли из дупле недеље у Евролиги. И због тога је ова победа толико важна – истакао је Сферопулос.

The post Црвена звезда сјајном завршницом стигла до победе над Мегом appeared first on СД Црвена звезда.

Текст на сајту СД

Повезане вести

Leave a Comment