Moja Crvena Zvezda
ВажноНајновијеФудбал

Звездаши на каљењу – Првенац Никчевића

Ближимо се крају јесењег дела сезоне, а црвено-бели момци који се кале у домаћим, али и иностраним шампионатима пружају партије на високом нивоу. Уживали смо у играма младих момака током претходног викенда, док је пажњу првим поготком у актуелној сезони скренуо талентовани центарфор Иван Никчевић.

У најелитнијем рангу српског фудбала пратили смо занимљив окршај између ИМТ-а и Новог Пазара. Победа је припала играчима домаће екипе коју су предводили Милош Гордић и Никола Глишић. Талентовани голман је оставио своју мрежу нетакнутом, четврти пут ове сезоне, док је бројним интервенцијама задужио овације публике на стадиону Вождовца. Испред њега на месту десног бека је дејствовао брзоноги Глишић, који је поново био важна карика у оба смера. Често се придодавао нападима из другог плана, а дефанзивно је био добро позициониран. Са друге стране, гледали смо Уроша Лазића. Одавно се десни бек усталио у редовима гостујућег тима, али овога пута није успео да дође до тријумфа. Без обзира на резултат пружио је партију на завидном нивоу.

Браћа Јован и Никола Митуљикић су водили ОФК Београд до 16 победе у шампионату. Креативни везни фудбалери су, као што је то био случај у претходним рундама, највише претили голу ривала. Прегршт успешних дриблинга, завршних додавања и потеза лепих “за око” смо видели од стране Звездиних близанаца. Велику помоћ у дефанзиви пружао им је стамени штопер Александар Ђермановић. Некадашњи капитен наших омладинаца је постао током претходних пет месеци бедем одбране тима са Карабурме, а иза њега је још један наступ где је провео 90 минута на терену. Иван Никчевић је био стрелац за Колубару на дуелу против Јединства. На истеку пола сата игре на стадиону у Лазаревцу у маниру правих нападача је “побегао” свом чувару и налетео на центаршут са бока, те левом ногом закуцао лопту у ближи угао гола тима са Уба. У убедљивој победи Текстилца је учестовао Владислав Голдин, који је заиграо у последњих 20 минута сусрета. Млади Рус је тиме уписао трећи наступ у првом делу такмичарске године.

Стефан Лековић је одиграо 68 минута у поразу Виљареала Б на гостовању Албасету. Био је високи дефанзивац, али “Жута подморница” није могла до позитивног резултата. Када је реч о Првој лиги Словеније, Јегор Пруцев је блистао на терену у победи Цеља над Алуминијумом. Играо је фудбалер рођен 2002. године у Русији на позицији десног крила, где је пробијао по боку и био једна од највећих претњи по гол домаће екипе.

Звездаши на каљењу:

1. Милош Гордић (ИМТ) – 90 минута у победи против Новог Пазара (1:0)
2. Никола Глишић (ИМТ) – 90 минута у победи против Новог Пазара (1:0)
3. Владислав Голдин (Текстилац) – 18 минута у победи над Радничким НБ (5:0)
4. Стефан Лековић (Виљареал Б) – 68 минута у поразу од Албасете (2:0)
5. Александар Ђермановић (ОФК Београд) – 90 минута у победи над Дубочицом (1:0)
6. Урош Лазић (Нови Пазар) – 90 минута у поразу од ИМТ-а (1:0)
7. Никола Митуљикић (ОФК Београд) – 90 минута у победи над Дубочицом (1:0)
8. Јован Митуљикић (ОФК Београд) – 79 минута у победи над Дубочицом (1:0)
9. Јегор Пруцев (Цеље) – 62 минута у победи над Алуминијумом (1:3)
10. Иван Никчевић (Колубара) – 58 минута у поразу од Јединства (1:3)

The post Звездаши на каљењу – Првенац Никчевића appeared first on СД Црвена звезда.

Текст на сајту СД

Повезане вести

Leave a Comment