Moja Crvena Zvezda
ВажноНајновијеФудбал

Иза југа Маракане – Јелић задовољан играма омладинаца у Лиги шампиона

Јуниорска селекција Црвене звезде је овосезонску Лигу шампиона завршила у групној фази са четири освојена бода, а директор наше Омладинске школе – Никола Јелић, сумирао је све оно што су дечаци предвођени Ненадом Милијашем урадили у шест утакмицама које су за нама.

Јуче смо били, не равноправни, него бољи од Манчестер Ситија, што је велика ствар. Имали смо шансе, изгледне ситуације које смо требали да решимо и поведемо са два гола предности, али то је фудбал. Очекујем да исправимо те грешке и да следеће сезоне будемо бољи. Наравно, видим Звезду у Лиги шампиона за младе као сталног учесника, те је циљ да се и наредне сезоне пласирамо у елитно јуниорско такмичење. Најбоље би било да се и први тим квалификује, па да на тај начин играмо групну фазу, јер су противници атрактивнији, а академије квалитетније. Кроз групну фазу се упоређујемо са најбољима и значи више за искуство свих нас – почео је Јелић.

Поново се осврнуо на утакмицу против Манчестер Ситија и истакао да је Звезда заслужила да освоји и који бод више.

Одиграли смо заиста добру утакмицу у којој смо диктирали темпо. Било је тренутака где смо падали и нисмо били добри, али смо млађи од ривала, и то игра велику улогу у јуниорском фудбалу. Апсолутно сам задовољан и честитам Ненаду Милијашу, стручном штабу и наравно играчима на сјајном мечу против енглеског тима. Освојили смо четири бода, а утисак је да смо могли и више, иако у неким тренуцима нисмо имали ни спортске среће. У Лајпцигу смо одиграли одличну утакмицу рецимо и требали смо да победимо, а онда преокрет у финишу. Од свих утакмица, једино нисам задовољан првим полувременом у Берну. Све остало је било добро.

Мијатовић и Недељковић као путоказ за бисере који надолазе.

Поносни смо што су Мијатовић и Недељковић кренули Лигу шампиону са нама, а сада су стандардни у првом тиму и то је наша највећа сатисфакција. Ту је такође и Шљивић, па и Вукојевић, Милосављевић и Максимовић који су недавно дебитовали за први тим. Но, то је у школи за нас нормално и тиме се не задовољавамо. Наш циљ је да се дечаци устале у првом тиму, да имају минутажу и да иду путем који су прошли Мијатовић и Недељковић. Они су момци сада стандардни првотимци – закључак је Јелића.

The post Иза југа Маракане – Јелић задовољан играма омладинаца у Лиги шампиона appeared first on СД Црвена звезда.

Текст на сајту СД

Повезане вести

Leave a Comment