Moja Crvena Zvezda
ВажноКошаркаНајновије

Утакмица у којој се мало губи, а много добија – Црвена звезда Меридианбет дочекује Реал

Кошаркаши Црвене звезде Меридианбет одржали су у понедељак увече тренинг пред утакмицу 15.кола Евролиге са Реалом.

Меч са актуелним прваком Евролиге, тимом са најбољим скором и само једним поразом је за црвено беле најтежи, али са друге стране можда и најлакши меч за играње јер долази тим против кога немају шта да изгубе а могу да добију много!

Охрабрење је чињеница да тренер Јанис Сферопулос може да рачуна на комплетан састав по први пут од када је дошао на клупу Црвене звезде, а на тренингу се након одрађених лекарских прегледа појавио и Фреди Гилеспи нови центар црвено белих који ће по први пут заиграти у недељу против Сплита, док ће на први меч у ЕЛ морати да сачека 18.коло и гостовање Фенербахчеу:

– Пре свега, покушали смо да претражимо тржиште доста пута. Неки играчи нису хтели да дођу, неки јесу. Један од најбољих који су хтели да дођу је Фреди и зато смо га потписали. Очекујемо да нам донесе енергију, чврстину, добру одбрану и наравно, играч је који одлично зна Евролигу. Не верујем да ће то утицати на остале играче, јер сви имају своју улогу. Он је појачање и долази да нам помогне.

Добро је да имамо цео ростер, недостајало нам је то, фалили су нам важни играчи док смо правили тим током лета, нисмо их имали до сада. Лазићу иде сјајно сада након што је дуго одсуствовао, у доброј је форми, много очекујем од њега. Исто је од Ханге, биће му потребно време да нађе свој пут, али сада када имамо пун ростер, бићемо флексибилнији да променимо поставе, да пробамо различите ствари и да извучемо максимум из играча – рекао је Сферопулос и кратко се осврнуо на екипу Реала:

– Долази нам евролигашки шампион, тим који је већ доказао да је први фаворит за Фајнал-фор и са наше стране морамо да будемо спремни, да се напорно боримо и да будемо спремни.

Адам Ханга се у Евролиги враћа на терен против свог бившег клуба са којим је освојио Евролигу:

То је тим који сви желе да победе. Шампиони су Евролиге и изгубили су тек две утакмице ове сезоне у свим такмичењима, тако да смо свесни колико тешка утакмица нас чека, али не треба да осећамо притисак. Немамо победа онолико колико смо очекивали, али ово је тип утакмицама на којима можемо да се вратимо на неки начин. Посебно јер је дупла недеља и са две победе би значајно подигли самопоуздање, али свесни смо да ће бити компликовано – рекао је Ханга и прокоментарисао свој повратак на терен који ће много значити:

– Сјајан је осећај. Већ после неколико утакмица су ме људи прихватили као члана породице Црвене звезде. Увек се трудим да покажем своју страст према игри и овом клубу. Многи су причали да имам још пар сезона, али нисам овде потписао само да бих остао у тренингу. Дошао сам да се такмичим и сва ова љубав је веома посебна. Све то ми је дало много позитивне енергије за свакодневницу. Најтеже је гледати саиграче и не можете да им помогнете. Тако да, срећам сам што сам поново ту. Морам да се захвалим навијачима на подршци, али и клубу који је имао стрпљења, нису ме форсирали. Сада сам ту и надам се да ћу играти до краја сезоне.

Утакмица Црвена звезда Меридианбет – Реал Мадрид игра се у уторак од 19 часова.

The post Утакмица у којој се мало губи, а много добија – Црвена звезда Меридианбет дочекује Реал appeared first on СД Црвена звезда.

Текст на сајту СД

Повезане вести

Leave a Comment