Moja Crvena Zvezda
ВажноКошаркаНајновије

Сигурна победа црвено-белих за крај првог круга и 12-1

Кошаркаши Црвене звезде победили су Сплит 89:67 у 13. колу АБА лиге.

Црвено-бели су без великих проблема и у лаганом ритму у пуној дворани у Железнику и славили против Сплићана чиме су уписали 12. тријумф у регионалном такмичењу и „први круг“ завршили са само једним поразом.

Црвено беле су предводили вечерас сјајни Мајка Тобија коме се прикључио и Лука Митровић.

Мајк Тоби је након одличне утакмице против Макабија, одиграо одлично и у Железнику и меч завршио са 24 поена и шест асистенција, а на прави начин га је испратио Митровић, који је забележио 14 кошева и шест скокова.

Двоцифрен је биои Немања Недовић, који је имао 11 поена, док је Марко Симоновић додао 10.

У пораженом тиму Сплита најбољу партију имао је Шенон Шортер са 17 поена.

У наредном колу које обележава почетак друге фазе црвено бели наредне суботе 30.12.2023.године дочекују екипу Игокее.

Тренер Јанис Сферопулос: – Честитам играчима, који су били озбиљни све време. Били смо добри и офанзивно и дефанзивно, задовољан сам начином на који су одиграли свих 40 минута. Задовољан сам и поједничним партијама неких играча, пре свега Симоновића, који је показао да расте и Лазеревића, који је одиграо добро после извесног времена. Гилепси је одиграо први меч, није лако за њега, али сам задовољан како је играо. Честитам свима који вечерас славе Бадње вече – рекао је Сферопулос и додао:

Звезда је овај дуел играла без Милоша Теодосића и Џоела Боломбоја, а Сферопулос је коментарисао и наступе Јага Сантоса.

– Одморили смо Теодосића и Боломбоја, разиграли неколико играча, одиграли добар меч и са доста самопоуздања чекамо искушења која следе. Јаго? Он је млад играч, има осцилација, први пут игра на овом нивоу и клуб у ком је такав врста притиска, али ја сам задовољан оним што пружа на паркету – истакао је Сферопулос и додао да Звезда прати ситуацију на “кошаркашкој пијаци.

Пратимо ситуацију на тржишту, ангажоваћемо играча, али само под условом да може да буде појачање за екипу. Нећемо доводити играче, само да би повећали њихов број у тиму. Верујем у момке које имам на располагању. Сигурно нећемо журити – закључио је тренер црвено белих који у среду путују у Атину на меч са Панатинаикосом.

The post Сигурна победа црвено-белих за крај првог круга и 12-1 appeared first on СД Црвена звезда.

Текст на сајту СД

Повезане вести

Leave a Comment