Moja Crvena Zvezda
ВажноНајновијеФудбал

Резиме припрема кадета

Кадети Црвене звезде су у недељу допутовали из Требиња, где су провели 13 дана на припремама за пролећни део сезоне и одиграли четири контролна меча. Остварили су три победе, уз један реми, док су постигли 17 голова и примили шест погодака.

Одличан посао одрадили су изабраници Слађана Николића, с обзиром да се њихов рад осликао на контролним мечевима где су у подмлађеном саставу задржали ниво из јесењег дела сезоне када их је красио изузетно нападачки фудбал. Најбољи стрелци на утакмицама против Будућности из Подгорице, Арсенала из Тивта, Дечића и Кома, били су Алекса Дамјановић и Урош Ђорђевић са по четири поготка, по два пута су били прецизни Алекса Василић, Огњен Мишић и Стефан Младеновски, док су по један гол постигли Василије Костов, Ђорђе Ранковић и Стефан Столић.

Све је кренуло утакмицом против Будућности из Подгорице, 14. фебруара на терену у оквиру комплекса „Град сунца“, када су против комбинованог састава омладинаца и кадета најбоље екипе из Црне Горе, црвено-бели ремизирали резултатом 2:2. За кадете нашег клуба је први гол на припремама постигао Василије Костов након продора Уроша Ђорђевића по десном боку, док је други гол дело талентованог нападача – Алексе Дамјановића, који је био миран и сталожен у контранападу Звезде, те је на рутински начин спровео лопту у мрежу. Друга утакмица је одиграна четири дана касније када смо гостовали у Тивту домаћем Арсеналу. У правој голеади је Звезда славила резултатом 7:4, а најистакнутији у редовима Слађана Николића био је Урош Ђорђевић, који је показао своје брзинске способности, чак три пута побегао одбрани ривала и уписао се у стрелце, Дамјановић га је пратио са два гола, док су по једном били прецизни Стефан Младеновски и Огњен Мишић, чији је погодак са ивице шеснаестерца волеј ударцем, обележио читав припремни период кадетске селекције.

Трећи контролни меч одигран је против омладинске екипе Дечића у Подгорици, 21. фебруара, када су црвено-бели однели убедљиву победу резултатом 4:0. Црвена звезда је имала четири различита стрелца међу којима су били Алекса Василић, Алекса Дамјановић, Стефан Столић и Ђорђе Ранковић. Последњи меч на припремама у Требињу одигран је три дана касније, пред полазак у Београд, против екипе Кома на терену „Града сунца“, где је остварена победа идентичним резултатом – 4:0. Под изузетно тешким условима, натопљеним тереном од пљуска, кадети Звезде су показали зашто су једна од најбољих генерација нашег клуба, те су на рутински начин забележили и трећи тријумф. Меч је поготком отворио Огњен Мишић, а у првом полувремену је био прецизан и Алекса Василић. Распуцани су били изабраници Слађана Николића и у другом полувремену па смо до краја меча видели голове Уроша Ђорђевића и Стефана Младеновског за коначан резултат.

Можемо констатовати да су кадети спремни за наставак сезоне, који је заказан за 10. фебруар када ће на теренима иза југа Маракане дочекати Вождовац, док ће у међувремену имати и генералну пробу против Графичара када ћемо видети праву слику шта нас очекује у 17. колу Кадетске лиге Србије.

The post Резиме припрема кадета appeared first on СД Црвена звезда.

Текст на сајту СД

Повезане вести

Leave a Comment