Moja Crvena Zvezda
ВажноНајновијеФудбал

Милојевић: Имамо за чим да жалимо, нисмо искористили шансе

Звезда је потпуно надиграла вечитог ривала, али на крају – 2:2. Утиске после меча изнео је шеф стручног штаба Владан Милојевић.

Био је добар дерби, спремили смо утакмицу како треба. Много шанси за нас, нисмо их искористили, али дуго је првенство и још много бодова је у оптицају. Хвала навијачима, била је предивна атмосфера и српски фудбал има шта да понуди, колико год га неки потцнејивали. Честитам играчима и публици. Ову синергију само Звезда има на свету. Примали смо голове из наших грешака, али то је фудбал и дешава се. Не могу играчима ништа да кажем за борбу, хтење, жељу. Неко има среће, неко не – почео је Милојевић.

Изнео је Милојевић и утиске на конрефенцији за медије након сусрета.

– Леп дерби је иза нас, уз пуне трибине и сјајну атмосферу. Мислим да је дерби оправдао очекивања. Нисам задовољан резултатом, наспрам приказане игре са наше стране. Пред нама је био ривал који је дошао да се брани и игра на контранападе, што је апсолутно легитимно. Покушавали смо и хтели да контролишемо игру. Хтео сам да извучем статистику, јер је веома интересантна. Имали смо много шанси, а да постигли само два гола. Из непажње смо примили поготке, што се дешава. Нисам новинар, али мислим да је голман Јовановић играч утакмице. Чувар мреже ривала је одбранио све што је могао да заустави. Имали смо посед лопте 72, а противник 28. Упутили смо 29 удараца, а противник четири. Шутеве у оквир гола смо имали 12, они три. Када су у питању блокирани шутеви Партизан је имао осам, а ми један. Шутеви унутар казненог простора 22 према четири на нашој страни. Поносан сам на атмосферу и навијаче. Приредили су ми навијачи да од повратка у Црвену звезду видим Маракану која је пуна. Грмело је и севало. Наш клуб је изашао у сусрет вечитом ривалу и обезбедио довољну количину карата, колико год је ривал тражио и зато велико браво за мој клуб. Направљена је права атмосфера. Моји играчи су дали све од себе, да направе добар перформанс и представу која ће се памтити. Ако је неко био ближи победи онда је то Црвена звезда. Од како сам се вратио прави се негативна атмосфера према Звезди. Виђена је иста прича из претходних година да је титула намештена. Како је један клуб потлачен, не помаже му држава и “пљување” по председнику. Све како би се направило да је неко потлачен, а неко повлашћен. Где год да играмо и шта год да урадимо, као да је то нама неко “поклонио”. Увек је у питању омаловажавање. Прича да је један клуб потлачен, а да је другом све дозвољено – не пије воду. Ајмо да пробамо да нађемо нешто друго.

Надовезао је своје излагање Владан Милојевић на наредно питање.

– Нисам љут на новинаре. Од почетка првенства је оспоравање Црвене звезде. Нећу као тренер то да допустим и износим вам моје мишљење. Кад неко нешто нема онда је све поштено, а кад неко има онда није. Као да се води кампања против нас. Када је то тачно, зашто данас нисмо победили? Рекао сам шта сам имао.

Повреда Драговића је приморала главног тренера Звезде на измену у првом полувремену.

– Имамо стабилност у виду Драговића и Спајића. Одличан су штоперски тандем, најбољи код нас. Прати нас малер повреда, јер је Драговић имао проблем са листом. Сада је повредио раме, када је играч Партизана пао на њега и због тога је изашао. Мењали смо Драговића за Ђигу и са друге стране смо правили ротацију због бонуса, па смо извршили две измене. Веома сам задовољан Мимовићем. “Ватрено крштење” за њега на дербију, добро је играо. Звезда у будућности може да рачуна на њега.

Осврнуо се искусни стратег на прилике које је имао наш клуб, али је и наставио са излагањем на претходну тему.

– Рекао сам да је мени то “дежа ву”. Покушавам да видим докле ће то да иде. Да вам то данас нисам рекао би било како је неко угрожен, како је требало да буде црвени или жути картон, пенал који није постојао. Како би требало “птице да цвркућу” или “сила Бога не моли”. То ми је нејасно. Не причамо људима о фудбалу. Изађем пред играче и кажем погрешио сам. Не плашим се тога. Најлакше је бити “генерал” после утакмице. Сада сам рекао то, следећи пут ћу бити много жешћи. Вратио сам се у српски фудбал и то сам желео. Није лако радити у иностранству, далеко од породице. Ово је нешто најлепше што имамо, хајде да се бавимо тим стварима. Момци који су овде су играли други дерби ове сезоне, морају да знају захтеве клуба. Причамо и разговарамо. Веома ми је битна њихова реакција. Задовољан сам као тренер када направимо много шанси, јер имамо игру. Доћи ће голови. Партизан се бранио. Узели су то по шта су дошли. Немам замерку. Прочитао сам статистику не да би вас убедио у нешто, већ су то чињенице веома битне за нас. Направили смо две грешке код голова, уз једну где је ривал имао шансу коју смо зауставили. Видели сте модел који гајимо, да високо играмо уз пресинг. Играчима се то свиђа. Прихватили су и схватили да то можемо да радимо. Имамо простора за Напредак.

-Данас је шеф стручног штаба нашег клуба прославио рођендан, а медије је интересовао рођендански поклон од играча.

– Довољно је и ово од мојих играча. Хтели су да дају све од себе, сви су ми честитали. Драго ми је. Са друге стране, желели су сви да победимо.

Анализирао је Милојевић ситуацију код првог гола вечитог ривала.

– Погрешили смо у тој ситуацији, нисмо добро одреаговали. Нећу да окарактеришем неког играча. Свака грешка нас чини да још више научимо.

Осврнуо се искусни тренер на сва дешавања и голове током меча.

– Стил игре правите на основу профила играча. Одиграли смо одличну утакмицу, припремили је на прави начин. Увек се појаве ситни детаљи и грешке. Фудбал је комплексна игра. Пробали смо да доминирамо 90 минута, да стварамо шансе и дајемо голове. Нисмо одустали када смо били у хендикепу. Од апсолутне контроле и предности од 1:0, примили смо “шок” гол пред одлазак у свлачионицу. У другом полувремену смо примили погодак у незгодном моменту. Све то утиче психолошки. Нисмо одустали, стварали смо шансе. Када играте високо отварате доста простора. Партизан се определио за контранападе са Захидом и Натхом, који могу да дају квалитетан пас у напред.

За крај Милојевић је поручио да Звезда неће гледати табелу, као и да до краја сезоне има још доста утакмица.

Табела је таква каква јесте. Имамо још довољан број бодова у игри. Очекује нас шест утакмица до плеј-офа. Има још доста да се игра. Првенство је занимљиво, резултати су добри, екипе такође. Србија даје доста представника у Европи. Многи тимови су претеденти за те позиције. Нећемо гледати табелу, већ наредног противника и нашу игру – закључио је Милојевић.

The post Милојевић: Имамо за чим да жалимо, нисмо искористили шансе appeared first on СД Црвена звезда.

Текст на сајту СД

Повезане вести

Leave a Comment