Moja Crvena Zvezda
ВажноНајновијеФудбал

Раднички Ниш – Црвена звезда 0:2 (0:1)

Фудбалери Црвене звезде су савладали нишки Раднички на стадиону “Чаир” са 0:2 у оквиру 25. кола шампионата. Након ове рунде Суперлиге Србије наш клуб је заузео лидерску позицију на табели националног првенства са 62 бода. Голове одлуке вредне три бода за тим Владана Милојевића су постигли Гелор Канга и Александар Катаи.

Раднички Ниш – Црвена звезда 0:2 (0:1)

Стадион: “Чаир”, Ниш.

Судија: Марко Ивковић.

Стрелци: Канга у 34. и Катаи у 87. минуту за Црвену звезду.

Раднички Ниш: Стевановић, Петковић, Војновић, Бакић, Фај (од 90. Фусеини), Јамкам, Луковић, Стојковић (од 58. Вукић), Цветковић, Белаковић, Смајлагић (од 71. Терзић).

Резерве: Васиљевић, Китановић, Петровић, Стајић, Терзић, Вукић, Бамиделе.

Црвена звезда: Глазер, Мијаиловић (од 81. Мимовић), Спајић, Ђига, Родић, Хванг (од 58. Хванг), Канга, Шљивић (од 58. Стаменић), Букари (од 71. Катаи), Олањинка, Ендиаје (од 58. Красо).

Резерве: Поповић, Николић, Мимовић, Милосављевић, Радојевић, Стаменић, Иванић, Катаи, Н. Митуљикић, Красо, Сремчевић.

Као изразит фаворт на утакмици Звезда је успоставила контролу над игром од првог судијског звиждука. Кроз доминацију наших првотимаца у поседу лопте прва претња је стигла у осмом минуту, када је Канга покушао са дистанце да изненади играче Радничког који су се бранили у ниском блоку. Међутим, ударац је завршио изнад пречке. Шут Олањинке са ивице казненог простора у 14. минуту је завршио тик поред леве стативе гола Стевановића, а Нигеријац није имао среће да се упише у листу стрелаца.

Наставили су са нападима београдски црвено-бели, па је тако Шљивић гађао у 20. минуту десно искоса унутар шеснаестерца, ипак ударац из тешке позиције је био недовољног интензитета да заврши иза леђа голмана “Мераклија”. Уследила је најбоља прилика у дотадашњем току меча и то за младог офанзивног везисту. Рођени Крушевљанин је искористио “успаваност” Нишлија упутивши ударац са линије петерца, а поново су милиметри делили изабранике Владана Милојевића да затресу мрежу, јер је лопта завршила изнад оквира гола.

Тажила је Црвена звезда пут до гола Стевановића ударцима са дистанце, а одличан покушај Хванга видели смо у 29. минуту, када је репрезентативац Јужне Кореје врло прецизно гађао, док се голман домаћих прописно намучио да скрене лопту у корнер.

Наш клуб је дошао до предности у 34. минуту преко Гелора Канге. Габонац је прихватио одбитак након офанзивног прекида, наместио се на десну ногу и “распалио” према голу опонента. Лопта је закачила штопера Бакића и оставила чувара мреже домаћина немоћног да заустави снажан ударац искусног фудбалера. Сјајно је реаговао Глазер и прелепом парадом зауставио ударац Цветковића у 43. минуту.

Тим са “Чаира” се определио за апсолутно дефанзивну варијанту, што је потврдио посед лопте од 80 процената на страни нашег клуба у финишу првог дела игре.

У истом ритму су наставили наши фудбалери у другом полувремену, а први је покушао да увећа предност Букари. Брзоноги нападач је шутирао са позиције десног крила, али није успео да прецизно нанишани даљи угао гола, па је лопта завршила поред стативе. У првој ситуацији из које је могао да запрети по уласку на терен – Иванић је шутирао са више од 20 метара, али нажалост није био прецизан.

Велико узбуђење је донела шанса Олањинке главом на центаршут Букарија у 66. минуту, ипак ни овај покушај није ишао у оквир гола. Поново је бриљирао на голу чувар мреже Црвене звезде, те је одбранио зицер за Раднички у 69. минуту. Шутирао је Смајлагић главом из непосредне билизине, а невероватно брзим рефлексом Глазер је реаговао и спречио изједначујући погодак. Уживали су сви присутни на “Чаиру” у 87. минуту приликом мајсторије Александра Катаија. Звездин Магико је прихватио додавање са левог бока од стране Родића, потом се наместио и кроз ноге, са осам метара раздаљине, пробацио лопту штоперу домаће екипе погодивши малу мрежу за 0:2 и еуфорију црвено-белих навијача.

Мирном игром до краја утакмице Звезда је успела да дође до 20. победу у сезони, те након 25. кола Суперлиге Србије избије на водећу позицију на табели.

The post Раднички Ниш – Црвена звезда 0:2 (0:1) appeared first on СД Црвена звезда.

Текст на сајту СД

Повезане вести

Leave a Comment