Moja Crvena Zvezda
ВажноКошаркаНајновије

Црвено-бели у Загребу (недеља, 18)

Кошаркаши Црвене звезде Меридианбет допутовали су у Загреб где их у недељу од 18 часова очекује важна утакмица 23.кола АБА лиге.

Меч се игра у дворани „Дражен Петровић“ а ова утакмица у којој ће наш тим играти поново некомплетан, сада и без Јага Дос Сантоса има изузетан значај јер би победом црвено бели отворили врата првом месту пред плеј оф и предност домаћег терена.

Екипа ће у суботу увече тренирати у Загребу пред меч са ривалом са којим Црвена звезда има позитиван скор 33-12, али и подсетник да је прошле сезоне у Загребу доживела пораз који је тим коштао првог места пред плеј оф.

Овога пута црвено бели имају много бољу позицију (само 3 пораза, два мање од првог пратиоца) али овој утакмици приступају са максималним респектом и опрезом.

Тренер Јанис Сферопулос: – Очекује нас утакмица са изузетно талентованим тимом који има велики потенцијал. Цибона је екипа која има искусне играче али и групу врло младих играча, и играју са великим самопоуздањем и ентузијазмом. Као и увек, и то напомињем пред сваки меч у АБА лиги, психички морамо да будемо спремни, али и физички на терену да одиграмо утакмицу на нивоу и у складу са нашим стандардима у АБА лиги.

Стефан Лазаревић: – Цибона је екипа која је ове сезоне у више утакмица показала свој велики таленат и квалитет. Играће свакако изузетно мотивисани, али без морања и оптерећења што је свакако позив више на опрезност. Сваког ривала у АБА лиги смо максимално уважавали и свакој утакмици приступали на исти начин, са жељом да одиграмо најбољу могућу утакмицу. Имамо доста проблема са повредјеним играчима, али је зато на свима нама који смо у тиму да пружимо максимум и додјемо до победе која нас доводи на корак од осигурања прве позиције пред плеј оф.

Екипа се одмах након утакмице у Загребу аутобусом враћа за Београд, а већ у среду је очекује први од два меча дуплог кола Ел са Панатинаикосом.

The post Црвено-бели у Загребу (недеља, 18) appeared first on СД Црвена звезда.

Текст на сајту СД

Повезане вести

Leave a Comment