Moja Crvena Zvezda
ВажноНајновијеФудбал

Иза југа Маракане – Цветковићево стасавање

Црвена звезда је на утакмици против Зенита, одиграној у суботу, 23. марта, промовисала велики број младих фудбалера, који представљају будућност црвено-белих, а међу њима је и омладинац – Алекса Цветковић, који се за клупски сајт присетио својих фудбалских почетака, доласка у Звезду и осталих занимљивих тема.

Фудбал сам кренуо да тренирам са 10 година, односно 2015, у школици фудбала у Лесковцу – ОФК Шампион. Занимљиво је да сам на први тренинг отишао сам, јер волим фудбал од рођења, а од треће године се родила моја љубав према лопти и траје сада већ 16 година – започео је Алекса Цветковић.

Пре Црвене звезде, у коју је стигао 2021. године, имао је још једну станицу.

Пре доласка у вољени клуб, бранио сам боје ОФК Радничког из Ниша одакле носим лепе успомене, јер сам тадашњим партијама привукао пажњу Звезде, која ме је у своје редове довела пре три године и од тада живим свој сан, који се употпунио у суботу, када сам и дебитовао за први тим.

Осврнуо се Цветковић на меч против Зенита, који ће памтити до краја живота.

Када сам на почетку недеље кренуо да тренирам са првим тимом, било ми је јасно да постоје велике шансе да дебитујем пред пуним стадионом, зато сам давао свој максимум да оставим што бољи утисак на шефа – Владана Милојевића. Све и да нисам ушао у игру, сјајан је био осећај тренирати са играчима, које сам до јуче гледао са трибина и дивио им се. Дошла је и субота, од када сам се пробудио сам осећао позитивну трему, а када сам прошао кроз тунел и кренуо ка клупи, осетио сам јаке емоције, дефинитивно осећај који не може да се преприча. Уследио је мој улазак у игру у финишу меча и на крају одлазак на север, све је изгледало као сан. Памтићу утакмицу против Зенита до краја живота, јер ће ми она бити главни мотив за још преданији рад како бих у будућности као фудбалер Звезде играо често овакве мечеве.

За крај разговора, Цветковић није могао да не спомене и себи драге људе, којима се захваљује на подршци.

Највећу подршку, дефинитивно и свакодневно добијам од породице, без које не бих успео. Поред фамилије, истакао бих да ме је први после утакмице са Зенитом позвао Стефан Јовић, цимер и бивши саиграч, са којим сам нераздвојан. Захвалио бих се и свим тренерима и саиграчима у досадашњој каријери и као што сам рекао, надам се да је ово само почетак приче између Црвене звезде и мене – закључио је Алекса Цветковић.

The post Иза југа Маракане – Цветковићево стасавање appeared first on СД Црвена звезда.

Текст на сајту СД

Повезане вести

Leave a Comment