Moja Crvena Zvezda
ВажноНајновијеФудбал

„Тики-така“ омладинаца

Омладинци Црвене звезде су савладали Младост из Лучана резултатом 5:0, у оквиру 19. кола првенства. У тиму Ненада Милијаша се највише истакао Андреј Петровић са два поготка, а осим њега су се у стрелце уписивали још Дарије Маркочевић, Вељко Милосављевић и Урош Тегелтија.

Црвена звезда – Младост 5:0 (5:0)

Стадион: „Терени Омладинске школе ФК Црвене звезда“.

Судија: Урош Ржић.

Стрелци: Маркочевић у 10, Милосављевић у 13, Тегелтија у 16. и Петровић у 19. и 39. минуту.

Црвена звезда: Драшкић, Тегелтија, Милосављевић (од 46. Стојановић), Видојевић, Авдић (од 46. Бубања), Петровић, Цветковић (од 65. Младеновић), Кривокапић, Вукојевић, Гојков (од 57. Тошић), Маркочевић (од 57. Теофиловић).

Младост: Матијашевић, Петровић, Милошевић, Рацић, Шајиновић, Бошковић (од 46. Бојат), Тодоровић, Ристић (од 46. Вучићевић), Милосављевић (од 70. Попов) , Ћирић (од 46. Недељковић), Бонџулић.

Започели су изабраници Ненада Милијаша силовито ову утакмицу. Први минути сусрета су у потпуности припали црвено-белима, који су госте из Лучана натерали на игру на њиховом делу терена и константан фокус на одбрану. Након опсаде гола у 10. минуту, најбоље се снашао Маркочевић, који је шутирао са ивице шеснаестерца и довео Звезду у вођство. Нешто више од 120 секунди је било потребно нашим момцима да дуплирају предност. Сјајно је извео корнер Петровић и погодио стативу, а након одбитка се најбоље снашао Милосављевић и повисио предност. Играло се „викторије“ у уводном делу утакмице, па је у 16. минуту на семафору стајало већ 3:0 за наше омладинце. Тегелтија је разорним ударцем из волеја савладао Матијашевића, који је својом парадом могао само да улепша гол Звездиног бека. Серија погодака је настављена у 19. минуту, а овога пута се у главној улози нашао Петровић и шутем са мало више од 16 метара најавио дебакл плаво-белима из Лучана.

Изванредно су изгледали играчи у црвено-белим дресовима, који су у појединим моментима подсећали на чувену Барселонину генерацију и познату „тики-таку“. Без икаквог решења су били омладинци из Лучана, који су покушавали да ураде нешто из контранапада, али безуспешно. Авдић је на левој страни био непремостива препрека дефанзивцима Младости, те је гледаоцима константно мамио уздахе на трибинама својим потезима. Маркочевићев покушај је зауставио чувар мреже гостујуће екипе, али то као да је наговестило још један погодак у мрежи гостију. Само минут касније, Петровић је искористио потпуну конфузност у одбрани Лучана, те постигао свој други гол на овом сусрету.

Наставили су омладинци Звезде са доминантном игром и пресингом по целом терену. Само пар минута након почетка другог дела игре, Кривокапић се нашао у сјајној шанси, али је главом шутирао тик поред гола. Предност од пет голова је евидентно утицала на црвено-беле да спусте темпо и фокусирају се на тактичке задатке које је Милијаш покушавао да спроведе у другом полувремену. Опет су успоставили офанзивни ритам од 70. минута и приморавали константно противника на ултра дефанзиву и прескакање средине терена, како би лопту избацили што даље од свог гола. Одбрана Звезде је показала завидан квалитет, и поред малог броја прилика гостујуће екипе, наши дефанзивци су крајње рутински сваки пут излазили на крај у тим ситуацијама. Нашао се Вукојевић у изгледној прилици у 81. минуту, када је сам изашао пред Матијашевића, али је и поред доброг шута Звездиног омладинца, Матијашевић одлично реаговао. Сигурно су привели утакмицу крају и без примљеног гола најавили трку за наслов првака ове сезоне.

The post „Тики-така“ омладинаца appeared first on СД Црвена звезда.

Текст на сајту СД

Повезане вести

Leave a Comment