Moja Crvena Zvezda
ВажноНајновијеФудбал

Звезда ефикасна против Радника – три гола по мечу

Црвена звезда ће у недељу од 16 часова гостовати екипи Радника у оквиру 29. кола Суперлиге Србије. Црвено-бели су против Сурдуличана у до сада одиграним утакмицама постигли укупно 67 голова, чиме добијамо сјајан статистички податак да постижемо више од три гола по мечу.

Од првог гостовања 2015. године па до претходног меча одиграног на Маракани 4. новембра у сезони 2023/24, наш клуб је остварио веома убедљиву статистику против Радника.

Од укупно 20 утакмица између Црвене звезде и тима из Сурдулице, екипа из Љутице Богдана је славила чак 18 пута, те постигла 67, а примила тек 12 голова. Када извучемо просек постижемо више од три (3,35) гола по утакмици, што је завидан податак.

У два наврата смо славили са по 6:0, што су најубедљивије победе. Први пут је то било 15. септембра 2018. године, када је Владан Милојевић седео на клупи Звезде у првом мандату. Мрежу ривала су тада затресли Ричмонд Боаћи са два гола, док су Марко Марин, Џонатан Кафу, Никола Стоиљковић и Горан Чаушић погодили по једном.

Друга победа најубедљивим резултатом је остварена у првом колу Суперлиге Србије претходне сезоне 2022/23, у време тренерског мандата Дејана Станковића. Интересантно да је на тој утакмици било шест различитих стрелаца међу којима су Мирко Иванић, Кингс Кангва, Александар Катаи, Милан Павков, Гелор Канга и Осман Букари.

Популарна “петарда” је виђена на пет различитих мечева у којима смо се састали са Радником, од тога два пута на гостујућем терену у време мандата шефа струке Владана Милојевића. Постигли смо по пет голова у Сурдулици 2017. године у првом делу сезоне, а наредни пут смо тријумфовали тим резултатом у новембру 2019. године.

Остало је уписано у клупску историју да је Александар Катаи први погодио мрежу Сурдуличана у победи од 0:2 на гостујућем терену 2015. године када је Миодраг Божовић био тренер нашег клуба. До наредног сусрета Звездин Магико је са осам погодака остао играч са највише датих голова против Радника. Ел Фарду Бен је забележио пет, док су на по четири стали Хуго Виеира и Ричмонд Боаћи.

Требало би истаћи и Гелора Кангу, који је забележио укупно три гола против Радника, као и Мирка Иванића са два поготка на свом конту. Немања Милуновић, Урош Спајић и Осман Букари су по једном матирали голмане тима са југа Србије.

The post Звезда ефикасна против Радника – три гола по мечу appeared first on СД Црвена звезда.

Текст на сајту СД

Повезане вести

Leave a Comment