Moja Crvena Zvezda
ВажноНајновијеФудбал

Катаи персонификација фудбалске вештине

Звездина десетка Александар Катаи је постигао 110 голова у дресу вољеног клуба, па је тако престигао легендарног џентлмена у копачкама Рајка Митића на вечној листи стрелаца Црвене звезде. Тиме је Магико још дубље урезао своје име у историју српског велика и чврсто ушао у срца звездашке армије навијача.

Фудбал се игра за голове, актрактивне потезе, дриблинге, добре интервенције, али на крају крајева за победе. Све набројано је имала Црвена звезда у својој богатој историји, од тријумфа и трофеја највећих такмичења, па до врхунских мајстора на петопарцу, који су стекли звање фудбалских доктора, магистара и професора.

Бројне легенде су доводиле навијаче до делиријума постижући голове, дриблајући и правећи слику да је фудбал веома једноставна ствар када га играју мајстори. Фудбалски велемајстори су направили Звезду спортским брендом, шампионом Европе и планете. Управо су зналци најважније споредне ствари на свету винули далеко у небеса нашу Црвену звезду.

Тренутак инспирације игра круцијалну улогу код мајстора фудбала, тај моменат када магија дође до изражаја и зачара противничке дефанзивце, матира голмане, а публику обасја светлошћу. Фудбалер рођен у Србобрану 1991. године је то урадио чак 110 пута.

Есенција фудбалске вештине Александра Катаија се огледа у виду разних сегмената игре, од врхунске реализације, игре главом, прегледа игре, завршног паса, дриблинга, кретње, игре леђима, првог корака, технике и контроле лопте – једноставно то је фудбалска интелигенција.

Сада већ искусни фудбалер је први пут у дресу Звезде мрежу ривала затресао у рану јесен 2014. године против ОФК Београда на асистенцију Нејца Печника. Од тада Катаи је постигао 87 погодака у Суперлиги Србије, седам у националном купу и 16 рачунајући све европске утакмице.

Постигао је голове против свих суперлигаша против којих је играо, а најефикаснији је против нишког Радничког којем је дао чак 12 погодака. Вечити дербији су синоним за вештог дриблера, који је против Партизана постигао шест голова и директно доносио Звезди трофеје. Памте се заувек мајсторије на међународној сцени против Валете, Лудогореца, Сасуола, Каирата, Арарата, Клужа, Слована, Гента, Браге, Ференцвароша, Трабзона и Манчестер Ситија.

Када су у питању голови на европској сцени, недодирљив је Зоран Филиповић са 28 голова, Бора Костић и Душан Савић су забележи 20 погодака, следећи је Никола Жигић са 17, док Катаи са 16 заузима четврто место. На вечној листи стрелаца је осми са 110 голова, а испред је Дарко Панчев са 116, па ће десетка нашег клуба имати прилику да у наредном периоду престигне чувеног центарфора.

На конту Катаи има четири шампионске титуле и три трофеја Купа Србије, групну фазу Лиге шампиона, три групне фазе Лиге Европе и две нокаут фазе, а ту је и европско пролеће у мају после 30 година.

Алексадар Катаи је поред приложене статистике урадио оно што дуго није нико, једноставно купио је срца звездашке армије. Навијачи нашег клуба од оних најмлађих па до искусних без премца чекају нове бравуре Магика, а верујемо да се овде прича о уметнику у копачкама неће завршити, те да ће Катаи још низати успехе са Звездом.

The post Катаи персонификација фудбалске вештине appeared first on СД Црвена звезда.

Текст на сајту СД

Повезане вести

Leave a Comment