Moja Crvena Zvezda
ВажноНајновијеФудбал

Звездаши на каљењу – Кангва разигравао, Икпоро погађао

У викенду за нама чак 12 играча на позајмицама је наступило за своје клубове, а издвојили су се Кингс Кангва у ремију Кортрајка са Еупеном и Кенеди Икпоро лепим поготком у поразу свог тима од Јединства.

У Суперлиги Србије су наступила три фудбалера, а најбоље је прошао Едмунд Адо, пошто је његов Раднички из Ниша тријумфовао против Вождовца са 2:1. Он је за 90 минута проведених на терену чврсто држао везни ред “Мераклија” и давао мало простора за меневар противничким играчима. Милош Гордић је бранио целу утакмицу у ремију свог ИМТ-а са Напретком – 1:1. Одлично је заустављао све покушаје офанзиваца гостујућег тима, а мало је недостајало да остане несавладан, али је ВАР провера показала да је лопта прешла линију, те спречила чувара мреже да утакмицу заврши без примљеног гола. Александар Кахвић је одиграо свих 90 минута у поразу Железничара од Војводине резултатом 0:3.

У Првој лиги Србије чак пет играча на позајмици је забележило минуте. Најбољи је био Кенеди Икпоро, који је у 24. минуту сјајно искористио грешку одбране Јединства и врхунски поентирао. Међутим, то није било довољно, па је његова екипа доживела пораз резултатом 1:2. “Графоси” су ремизирали на теренима иза југа Маракане са Мачвом 2:2.

Андрија Максимовић је 70 минута константно умарао бекове Шапчана и у неким тренуцима их доводио до лудила. Одлично су своје минуте искористили Јован и Никола Митуљикић, односно Никола Кнежевић у тријумфу ОФК Београда над екипом из Вршца. Они су сјајно контролисали игру на терену и великим притиском на одбрану гостију константно стварали шансе.

Кингс Кангва је одиграо још једну одличну утакмицу за Кортрајк. Он је у 50. минуту асистирао за вођство своје екипе, али је сусрет на крају завршен нерешеним исходом. Стефан Лековић је поново био стуб одбране и био један од најзаслужнијих за тријумф другог тима Виљареала у сусрету са Бургосом – 2:1. Отклањао је сваку опаснију шансу гостију, те својим мирним и дисциплинованим интервенцијама уносио стабилност у своју екипу. Пруцев је забележио седам минута у победи Цеља над Муром. Андреј Ђурић је одиграо целу утакмицу у поразу свог тима од Ружомберока.

ЗВЕЗДАШИ НА КАЉЕЊУ:

Милош Гордић (ИМТ) – 90 минута у ремију са Напретком (1:1)
Андреј Ђурић (Спартак Трнава) – 90 минута у поразу од Ружомборока (1:2)
Стефан Лековић (Виљареал б) – 90 минута у победи над Бургосом (2:1)
Едмунд Адо (Раднички Ниш) – 90 минута у победи над Вождовцем (2:1)
Кингс Кангва (Кортрајк) – 73 минута у ремију са Еупеном
Јегор Пруцев (Цеље) – 7 минута у победи нас Муром (3:1)
Никола Митуљкић (ОФК Београд) – 90 минута у победи над Вршцем (1:0)
Јован Митуљикић (ОФК Београд) – 82 минута у победи над Вршцем (1:0)
Никола Кнежевић (ОФК Београд) – 90 минута у победи над Вршцем (1:0)
Андрија Максимовић (Графичар) – 70 минута у ремију са Мачвом (2:2)
Кенеди Икпоро (Раднички НБГ) – 74 минута у поразу од Јединства (1:2)
Александар Кахвић (Железничар) – 90 минута у поразу од Војводине (0:3)

The post Звездаши на каљењу – Кангва разигравао, Икпоро погађао appeared first on СД Црвена звезда.

Текст на сајту СД

Повезане вести

Leave a Comment