Moja Crvena Zvezda
Звездаши широм светаФудбал

Ђоровић би на Звездину клупу

Ђоровић, доњи ред, други с десна. Фото "Журнал"
Ђоровић, доњи ред, други с десна. Фото "Журнал"
Ђоровић, доњи ред, други с десна. Фото "Журнал"

Током 90-тих четири године командант одбране Црвене звезде и капитен нашег тима, Горан Ђоровић, положио је испит за ПРО лиценцу, а намера му је да се даље усавршава и стигне до клупе свог клуба.

„Могу рећи да сам презадовољан, јер сам стекао знање које ће ми много користити. У наредном периоду наставићу да се усавршавам, јер имам амбицију да у тренерској каријери постигнем макар онакав успех какав само постигао у играчкој„, изјавио је Горан за „Журнал“ и истакао да би желео једнога дана да поново буде у Звезди, али овај пут као тренер.

„Период који сам провео у Звезди памтим само по лепом и волео бих да се, кад дође време за то, вратим у црвено–белу породицу као шеф струке. Наравно, првом морам да се докажем као тренер. И пре него што сам положио за ПРО лиценцу имао сам понуде из неких клубова, али ниједну нисам прихватио, јер ми је дипломски био у првом плану.“

Ђоровић сматра да ће се Звезда вратити у сам врх табеле.

Подигли су ниво игре и слику о себи у односу на претходне године. Пресрећан сам што су се пласирали у финале, а са оваквим играчким кадром вратиће се на врх табеле, где им је и место када је о првенству реч. Клуб какав је Звезда увек мора бити у врху, а о такмичењу у Европи да и не говорим.“

Повезане вести

43 comments

deki апр 18, 2012 at 23:29

Naravno, Aca Va!! nase merilo treba da bude jedan Ren, Slovan… a ne partizan!! Pa mi i sad da se sastanemo sa Renom, otresli bi nas samo tako…svidjalo se to nekom ili ne, ali to je realnost… Kad dostignemo taj nivo, da se nosimo sa takvim ekipama, onda mozemo da pricamo o povratku Zvezde na staze stare slave..

Reply
Aca Va апр 18, 2012 at 19:17

Pizon je sa onim jedva skrpljenim timom zamalo mogao da se plasira u Ligu Evrope,sa tim istim timom je bio prvi na tabeli,posle je najuren zbog jednog jedinog poraza,ali ja mislim da je pravi razlog njegove smene sto nije hteo da pusta da igraju menadzerski igraci poput Kadua pulena Radojice Bozovica.Sto se Robija tice ja sam po tom pitanju i dalje skeptican tacno je da imamo nesto bolje rezultate nego jesenas,ali tu su i dalje stare boljke iz jesenje polusezone kao sto su spora,bezidejna, i neefikasna igra a narocito ako se protivnici brane sa skoro svih 11 igraca ispred svog gola.Pobedili smo drzavni projekat iz Humske izbacili ih iz kupa i to je lepo,to svakako ima znacaja u psiholoskom smislu kod igraca jer su napokon osetili slast pobede nad vecitim rivalom.Medjutim sta ja hocu da kazem pobediti onako ocajan Partizan i nije neki preveliki uspeh pa kad uzmemo i taj kup i to je slaba uteha za klub kao sto je Crvena zvezda,ono sto mene plasi je sta cemo mi uraditi u Evropi bojim se da nas ponovo ne deklasiraju ekipe poput Rena i Slovana.

Reply
dusan апр 18, 2012 at 20:13

sto se tice pizona jeste sramota sto je smenjen kako je smenjen, ali je zvezda sa njim igrala ocajno. tim koji je on vodio nije bio toliko los. na desnoj strani imao je ninkova i lazetica, a napred lekica. to su bili ozbiljni igraci za srpske uslove. i nije tacno da je za malo usao u ligu evrope – sparta nas je ubila sa 3-0 u ceskoj, a ovde je bilo 2-1. izgubio je od partizana na marakani iako su ovi 60 minuta igrali sa igracem manje. sto se tice roberta ja sam protiv igre 4-3-3, ali u odnosu na pizona prosinecki je i znalac, i licnost i smeker. pobediti glodare dva puta sa po 2-0 za tri nedelje je rezultat koji se moze omalovazavati samo iz perspektive perioda 1989-1992. ali to vreme je odavno proslo. pa mi njima nismo dva gola na utakmici dali od 2008. godine. ja sam se na marakani i na jna vratio u zivot. i na kraju sto se rena tice – ta ekipa kosta jezivo mnogo u odnosu na nas, svaki igrac im je tehnicki i fizicki superiorniji u odnosu na svakog naseg igraca tako da nema potrebe da se bilo cemu nadamo u evropi. i zato treba da imamo realne ciljeve – vracanje primata u srpskom fudbalu, nekoliko titula i kupova za redom. ulazak u ligu sampiona sam po sebi je uspeh samo za male klubove poput dinama i partizana. oni tamo udju i tamo ih svi iznaduvavaju. zvezda time ne sme da se zadovoljava. ali, mora se polako. prvo da slomimo ove ovde.

Reply
Zzzzvvvveeezzzddddaaaa апр 18, 2012 at 20:53

Nije Sparta nego Slavija !!!

Reply
CZBG апр 18, 2012 at 20:53

Poput Rena i Slovana ??? Ti si nasao da poredis tim koji je u vrhu Francuske lige,sa Slovackim timom ? Ti si lud decko ako je tebi Ren slaba ekipa

Reply
zvezda u srcu апр 18, 2012 at 21:57

sto se tice nase ekipe, ekipa je podmladjena skroz u zimskom prelaznom roku, treba vremena da se tim napravi kako treba i igraci uigraju

Reply
Delija Dr апр 19, 2012 at 04:15

@Aca Va
Pa Kadu je jedan od nasih najboljih igraca,Robi ga je i vratio u zivot.Ne znam dali pratimo isti tim, kazes da je Zvezda neefikasna,samo je Partizanu dala 4 gola u dve utakmice,Metalcu 5,HAjduku 3,Borcu 2,BSK-u 4,Smederevu 4,Javoru 3,Spartaku 1.Sto je prosek vise od 3 gola po utakmici,a primila je ukupno ovog proleca 1 u 11 utakmica

Reply
Anka апр 19, 2012 at 15:46

Ajde pisacu ovde. Delimicno se slazem i sa Acom Va i sa dusanom koji je ostavio komentar. Pizon jeste na polusezoni bio prvi sa Zvezdom ali na prolece je vec krenula kriza rezultata, brze bolje je smenjen bilo mi je cudno isto kao i tebi, ali nije proslo ni nedelju dana od njegove smene vec se suskalo o njegovom mestu na poziciji selektora e onda mi je bilo sve jasno. U Zvezdi je Pizon volontirao, dok od saveza je dobijao sicu. Kakav je kao trener pokazao je i kroz selekciju sa najboljim igracima nije mogao da se sastavi! Iskreno samo zbog vas koji tvrdite da bi Pizone uzeo titulu volela bih da ostane jednu celu sezonu na mesto trenera i da vidimo da li bi uzeo ili ne. Ja moram da istaknem da je Pizon neophodan Zvezdi zato sto je veliki stvaralac, zato sto je Zvezdino ime odma iza Mitica i Dzajica, zato sto Zvezdina deca treba da uce od najboljih on je taj koji je stvorio i Ognjenovica i Stankovica i mnoga Zvezdina i mena jer je radio u omladinskoj skoli CZ jedno vreme, i jeste za to da bude Zvezdin stvaralac nekih novih fudbalskih crveno-belih magova, ali nije za trenera seniora jako je sujetan covek i to ga koci. Sto se tice Evrope slazem se za Evropu nam treba mnogo vise, ali drzacu se svoje reci i napisacu svoje misljenje na kraju sezone jedino sto mogu istaci NAMA SU PREKO POTREBNA POJACANJA 2-3 NA SVE TRI POZICIJE I TO IGRACI SA EVROPSKIM ISKUSTVOM ALI KOJI SU U TRENAZNOM PROCESU A NE KOJI SU GREJALI KLUBU I TRIBINE OVE SEZONE.
Sto se tice dusanovog komentara za 4-3-3 pa to je sjajna formacija i meni licno se uvek svidjala prvo sto sa takvom formacijom mozes da se branise sa 7 igraca i napadas sa 6 igraca. Medjutim slazem se sa tobom da mi nismo bas bog zna sta kad je igra 4-3-3, zato sto mi nemamo magove u veznom redu kao sto ih ima Milan, Barsa, Celsi, Mancester, Bajern, Real. 3 u sredini je kljuc ovakve formacije. A realno mi bas imamo fizicki (po konstituciji) slabe igrace za takvu igru i traznciju napad/odbrana i odbrana/napad (ne samo mi nego svi klubovi)..
Iskreno vise verujem u nas prolazu u Ligu Evrope (ako ostanu nosioci timai Robert, i dovedu se 2-3 jaka pojacanja) nego sto nece proci glodari, uopste, u Evropi (Zvezdine pobede protiv njih dobro su ih uzdrmali da se raspadaju iznutra koliko mogu da ispratim). Pozz

Reply
Anka апр 19, 2012 at 15:49

*imena
*klupu

Reply
Dragan апр 18, 2012 at 14:56

Hvala,ali mi imamo svog trenera,i ne pada nam na pamet da ga menjamo…ROBERT PROSINECKI

Reply
zokinho апр 18, 2012 at 16:11

ko ti nalupa minuse da mi je znati…

Reply
Delija Mp апр 18, 2012 at 17:24

Djuric,Nadj,Grant,Smiljanic,Mustafa i ostali njima slicni

Reply
milos апр 18, 2012 at 18:02

Ja sam mu lupio minus, jer ovde nije bila rec da Robi treba da ide, vec da je njegoca zelja da jednog dana dodje na klupu Zvezde. Ne znam zasto vas mrzi da procitate citav tekst?!

Reply
Dragan апр 18, 2012 at 22:58

Ja cu tebi plus,jer stvarno nisam procitao ceo tekst 🙂

Reply
milos апр 18, 2012 at 23:10

E jesi me nasmejao, stvarno

Reply
mariogotze апр 18, 2012 at 14:15

ma mom tati nebi dao da zameni Robija, kunem se… zasto ga toliko volimo? :)))

Reply
zokinho апр 18, 2012 at 16:13

ja mislim pre svega zato sto je svoj covek i posten covek, a o fudbalu samo kad pomislim na ime „prosinecki“ jeza me udari, dodje mi da opalim samar prvoj osobi koju vidim cisto reda radi 🙂

Reply
Delija Mp апр 18, 2012 at 17:22

Prosinecki je zvezdin Venger,Ferguson…Napredovao je dosta za ovo vreme koliko je u Zvezdi,ne zaboravimo da je pre nego sto je dosao bio pomocnik trenera.Ali koliko je covek posvecen i koliko voli Zvezu(kako samo dozivljava pobede i poraze,a ne kao Grant na dijazepamima),kupio me za sva vremena.
U revansu protiv Partizana je takticki „osamario“ Granta,koji je MNOGO iskusniji od njega,koji je trenirao jedan Celzi i doveo ga do finala LŠ,bio nadomak titule…

Reply
Delija Dr апр 18, 2012 at 17:40

I jos nesto,zimski prelazni rok odradili su on i Stefanovic,doveli 10 igraca za 1milion evra.Partizan je platio samo Paceka 1,7 ,prosle sezone inkasirao 25miliona ,a nije ni igrao Ligu Evrope.
Sta ocekujete,stvarno mi niste jasni?!Bez dobrih igraca nema rezulata,dobrih igraca nema bez para,a para nema.Ja bih voleu da ove godine udjemo u Ligu Evrope,te se malo finansijski oporavimo(ulaznice,UEFA,skocila bi cena igracima,jos sponzora,mozda bi i Gasprom pojacao ugovor).
Sve sami navijaci,kad karta kosta 200din nema vas nigde.Dzabe bi i govna jeli.Cast onim ljudima koji redovno dolaze

Reply
kiborg апр 18, 2012 at 20:36

Kupili su 10 igraca ali zato ce od svakog transfera naseg igraca ici 40% bivsem klubu tako da i to nije neka sjajna investicija. Partizan je Pacheka platio 700 000 i to verovatno na 300 rata.

Reply
Delija Dr апр 19, 2012 at 04:04

Pa sta je trebalo da urade finansijski limitirani?Dobice bar duplo od onoga sto su dali (pogledajte transfermarket koliko su skocile vrednosti nasih igraca),da ne pricamo koliko smo jaci nego prosle godine.
Nisam cuo ni od jednog kriticara da je rekao neko resenje problema,samo pljuvanje po upravi ,igracima ,treneru,drzavi…
Biciklom se ne moze na mesec 😉

milos 90 апр 18, 2012 at 13:52

Robi ostaje i sledecu sezonu sigurno,ali moram reci da je Djordjevic jedan od najboljih odbrambenih igraca Zvezde ikada!! 😀

Reply
MaxBg апр 18, 2012 at 13:49

S’ obzirom da je bio inteligentan igrac, nije nemoguce da postane dobar trener.

Reply
vedips апр 18, 2012 at 15:45

Itekako se slazem ,al bilo bi pozeljno da se dokaze u mladjim kategorijama eventualno nekom drugom klubu

Reply
delija апр 18, 2012 at 13:42

sumnjam da bi bili gori od ovog sad

Reply
burago апр 18, 2012 at 13:11

da li ste vi svesni da ce, ako ostane ova razlika od 10 bodova, partizan vec biti sampion i pre derbija …

Reply
Dragan апр 18, 2012 at 15:01

Pa brate nije Robi kriv sto Zvezda nema novac da dovede igrace koji bi uzeli titulu,nego radi sonim sto ima :/

Reply
Paaaa... апр 18, 2012 at 15:30

mi se tu nista ne pitamo do derbija , jer partizan ako kiksne onda se smanjuje razlika a ovako nista , samo mozemo da pobedujemo i u derbiju da smanjimo razliku ,ali mislim da je vec svima jasno ko ce ove godine biti sampion TSL , jer ako malo objektnivo pogledamo ovi Teletabisi igarju sve prijateljske utakmice ,osim sa nama i sa Radnickim na kraju ..

Reply
zokinho апр 18, 2012 at 16:13

jok nismo svesni???jesi ti svestan da si svestan?

Reply
Aleksandar апр 18, 2012 at 12:39

Ma slobodno, ovde se i onako uci na zvezdinoj klupi…

Reply
zokinho апр 18, 2012 at 16:14

9 grobara citalo vesti…

Reply
Aleksandar апр 18, 2012 at 16:29

Ja sam mozda i veci delija od tebe zato sto mi je zvezda iznad legende. Prosinecki je jos daleko da bude dobar trener a dve pobede nad partizanom su slaba uteha. I dovoljno sam objektivan da to priznam. A ti idi i skupljaj dalje tvoje lajkove sa takvim izjavama koje se inace samo vidjaju po youtubu.

Reply
SHERIFF апр 18, 2012 at 12:34

Djorovicu doktore!!!

Reply
Dragan Kg апр 18, 2012 at 12:22

Budite jednom realni pa recite, mi gore rezultate ne bi imali ni da smo bez trenera! Dozvolili su Robiju da se uci na Zvezdinoj klupi.

Reply
zokinho апр 18, 2012 at 16:15

oo, a tebi je bolje bilo da se KRISTIC ili DOSTANIC uce na klupi…i da, DOSTANIC se ucio, jel i dalje nista nezna…a Robi jedna svetska igracka legenda, Zvezdina, barsina, realova legenda, i on nema pravo da se „uci“ u zvezdi do kojoj mu je stalo vise nego do sebe, a dostanic i kristic imaju jeli?nemoj da me nerviras preko neta majke ti…

Reply
Dragan Kg апр 18, 2012 at 17:49

A zasto Kristic ne bi moga da se uci u Zvezdi? Ili si zaboravio ili si klinac koji se i ne seca da je i on sveti dres natapao znojem do poslednjeg atoma snage!

Reply
escort апр 18, 2012 at 11:35

Prvo da vodi Sopot ili neki superligaski klub, mozda cak i da se pridruzi Robiju u strucnom stabu, pa onda Zvezdina klupa. Zvezda ima trenera, pocela je da gradi sistem sa njim i glupo je pricati o bilo kome drugom, kada je i sam Robi izjavio da bi voleo da ostane sto duze i da sa Zvezdom napravi nesto veliko.

Reply
Alex Krycek апр 18, 2012 at 14:02

Заправо, најбоље би било да се придружи Робију! Мени онај Маровић делује као да је дошао ту да лади муда и блеји са Робијем и Ђуровићем, који ипак личи на тренера.

Reply
zokinho апр 18, 2012 at 16:16

e to bi bila prava stvar, zamisli koliko bi pomogao odbrani jedan pravi iskusni bivsi igrac zvezde i reprezentativac kao djorovic…

Reply
Ariljac апр 18, 2012 at 14:28

Slazem se!

Reply
Djolle апр 18, 2012 at 16:46

Slažem se, samo ne mora to da bude Sopot ili pomoćni trener u Zvezdi, može da bude i neki malo salbiji klub u nekoj inostranoj ligi ili jači drugoligaš. I svakako pratiti njegov rad, jako je inteligentan bio kao igrač, strašan direktor odbrane, jaka ličnost i zato ga treba imati u vidu. Neće nam Robi večno biti ovde, mora i on nekud otići, a čim pomislim na ponovno traženje trenera, a sve na osnovu iskustva koje je Zvezda imala, hvatam se za glavu automatski.

Reply
milos апр 18, 2012 at 10:33

Moj omiljeni odbrambeni igrac, tata-mata. Nas najbolji libero, bar za mene, u to ne racunam Belodedica, jer je u njegovo vreme bilo moguce loptu vratiti loptu golmanu u ruke i ako je bio „doktor fudbala“. Vrlo dobro se secam da je on uvek cuvao onog ludaka Curcica i ovaj je tvrdio da protiv njega ne moze da igra, jer ga Djora uvek stavi u dzep. Po mnogima najbolji igrac u stotom derbiju bio je Curcic, ali je tada Djora prvi put igrao libera, a Mitko je otisao na levog beka. Jaoj, kako smo ih razbili tada, a na Marakani nije moglo da se dise od prenatrpanosti.
Djoro, za tebe vrata Zvezde moraju uvek biti otvorena.

Reply
Alex Krycek апр 18, 2012 at 09:57

Secam se ja njega kad je davao savete u onom listu Tip sta odigrati u kladzi, nikad nista nije znao da pogodi 😀

Reply

Leave a Comment