Moja Crvena Zvezda
Домаћа такмичењаКошарка

Пешић пред Партизан

Светислав Пешић
Светислав Пешић
Светислав Пешић

Црвено-бели кошаркаши 210. пут одмериће снаге са црно-белима. Дерби између Звезде и Партизана игра се у уторак, 15. маја са почетком у 20 сати уз директан пренос на РТС-у. После састанка који је између предсатвника Звезде, Партизана и МУП-а одржан у понедељак још једном је донета одлука да карата у слободној продаји неће бити и да ће важити сезонске улазнице.

На конференцији за медије пред новинаре је изашао тренер црвено-белих који је излагање почео причом о недавно завршеном Фајнал-фору Евролиге:

– Искористићу прилику да честитам Дуди Ивковићу и Марку Кешељу, а зашто не и Пери Антићу не само зато што је бивши играч Звезде већ је он момак са нашег поднебља. Заиста је Олимпијакос одиграо велику утакмици, честитам им на победи и подвигу. Јер, освојити Евролигу увек на неки начин представља својеврстан подвиг. Били бисмо срећни и да су титулу узели Теодосић и Крстић, али ово је сад прилика да се честита Олимпијакосу – рекао је Пешић, који се показао као добар прогнозер, јер је најавио тријумф Пирејаца у финалу.

Стратег црвено-белих потом се окренуо дуелу са црно-белима:

­– Полако се ближи крај нашег првенства. Свака је утакмица важна, а наша је жеља да се пласирамо у плеј-оф и и изборимо учешће у АБА лиги. Плеј-оф је нови систем такмичења, креће се изнова, без обзира што ће неко стећи предност домаћег терена видећемо колико ће она да буде важна. Јер, у много земаља где је почео плеј-оф домаћи терен не игра неку специјалну улогу. То не значи да ми не бисмо желели да будемо први. Зато нам је овај дуел са Партизаном веома важан, не толико као дерби већ као утакмица која треба да нам да донесе два бода и победу која би нама на известан начин дала додатну мотивацију и сигурност – констатовао је Пешић и додао:

– И не треба да се лажемо, свака победа против таквог ривала какав је Партизан повећава мотивацију и сигурност играча. Ми смо у претходним утакмицама показали да можемо равноправно да играмо са Партизаном, а то нам је циљ да се деси и у уторак. Да прво размишљамо како да спроведемо наш концепт игре, пре свега у одбрани, онда и у нападу. Јер, неће све зависти само од одбране, већ и од тога какве ћемо одлуке да доносимо у нападу. Можда нам је баш то, у утакмицама аса Партизаном, највише и недостајало. Ми смо на томе доста радили претходних дана, и наравно да ћемо учинити све што је потребно да концепт нашег напада спроведемо у дело. Свесни смо да Партизан, поготово кад игра против нас, је екипа која игра са јако великом агресијом на лопти и на додавању, транзицији и скоку у нападу. Све те ствари су мали детаљи, али детаљи као што смо видели на утакмици финала Еврлиге, на крају одлучују.

Пешић је подсетио да све утакмице које је Звезда изгубила у Супер лиги су биле утакмице на једну лопту, у неизвесним завршницама и нагласио:

– Ми морамо да покажемо више храбрости и израженију глад за победом. Ја сам то и рекао после утакмице са БКК Радничким. Ми смо ту утакмци решили прилично рано, али ако хоћемо да мењамо менталите и стварамо менталитет победника какав се тражи од играча Звезде, онда се семафор не гледа у поселдња два миунута и не коментарише по принципу “добро је, идемо даље победили смо, која је следећа утакмица“. За нас је свака утакмица важна, јер осим победе у свакој утакмици желимо још нешто више. То подразумева стварање менаталитета победника, јер је само то прави пут којим се може ствроити врхунски резултат.

Звезда ће у мечу са Партизаном бити ослабљена неиграњем Александра Цветковића:

– Повредио се и према процени нашег медицинског тима предстоји му пауза од две, три недеље. Тренутно је под терапијом, видећемо шта ће се дешавати. То је цена свих младих играча који у том узарсту све то морају да прођу како би се тело стабилизовало. Он је и прошле године имао исту такву повреду, додуше на другом стопалу. На њега до краја лигашког дела такмичења сигурно нећемо моћи да рачунамо.

Цветковићево место заузеће Радивојевић:

– Пробаћемо полако да враћамо Вука. Он је сада у бољем стању, али морамо да водимо рачуна јер је практично читаву сезону био без тренинга и без утакмица. Али, Вук је праву вук, његово присуство у екипи је веома важно, а знање и исксутво у сваком смислу добродошло – закључио је Пешић.

Вест можете коментарисати и на нашем форуму овде.

 

Повезане вести

6 comments

Ariljac мај 14, 2012 at 18:34

Tokom cele sezone citam komentare tipa:Zasto ne igra Cvetkovic itd…Konacno vam je STRUCNJAK objasnio jedan od razloga!Sto se tice tekme sa Partizanom,DAJ BOZE da pobedimo i da ih uzdrmamo!!

Reply
Nikola мај 14, 2012 at 17:22

Da li se zna kako se sutra moze uci u halu,samo sa sezonskim ulaznicama ili ce karte biti pustene u prodaju?

Reply
Aca мај 14, 2012 at 21:54

Nemoj da se blamiras.Citaj vest i naci ces odgovor na tvoja glupa pitanja.

Reply
Nikola мај 14, 2012 at 23:36

Ja se izvinjavam mangupe,jel sam te uvredio mozda ?

Reply
Anka мај 14, 2012 at 17:13

Bravo KARI MAJSTORE!
Dve kljucne stvari si rekao:
Prva ono sto nam je u svim mecevima nedostajalo:
„..Da prvo razmišljamo kako da sprovedemo naš koncept igre, pre svega u odbrani, onda i u napadu. Jer, neće sve zavisti samo od odbrane, već i od toga kakve ćemo odluke da donosimo u napadu. Možda nam je baš to, u utakmicama asa Partizanom, najviše i nedostajalo…“ pored ovoga iskustvo..ali ja znam da ce nam se svi ovi nesrecni porazi vratiti pobedama da li u zavrsnici prvenstva ili u sledecoj sezoni (ovde ukljucujem i NLB/ABA ligu)
Druga stvar koja nam fali za zvanje sampiona, pored svih nedaca i tek godinu dana rada ove nove ekipe na celu sa tobom, jste:
„…Za nas je svaka utakmica važna, jer osim pobede u svakoj utakmici želimo još nešto više. To podrazumeva stvaranje menataliteta pobednika, jer je samo to pravi put kojim se može stvroiti vrhunski rezultat….“
Iskreno verujem da sa tobom mi to mozemo da dobijamo, samo je potrebno momcima to usaditi u glavu svaki trening i svaka utakmica!

Reply
dera мај 14, 2012 at 16:31

Danas je 14. maj a sutra je utorak
Samo neka dodju delije i neka bude kako oce!

Reply

Leave a Comment