Moja Crvena Zvezda
Европска такмичењаФудбал

Роби: „Верујемо у себе, даћемо максимум“

Тренер Црвене звезде Роберт Просинечки жреб за плеј оф рунду квалификација за Лигу Европе гледао је у свом дому и одмах после прокоментарисао:

Добили смо једног од најтежих противника, уз Спортинг из Лисабона. Шта да се ради, назад не можемо, а чекају нас два тешка меча, прави европски испити који ће сигурно бити тешки и изазовни за младу екипу, какву имамо. Данас смо добили тешког противника али ми смо Звезда. Никога се бојимо, верујемо у себе, даћемо више од максимума на терену и тражити шансу да прођемо даље. Сада смо искуснији за једну тешку утакмицу, имамо више самопоуздања и знамо да можемо. Сигуран сам да ни Французима није свеједно јер долазе пред 50.000 ватрених навијача, на нашу Маракану. Морам и да истакнем да је за ову младу екипу евентуални пласма у Лигу европе раван подвигу. То сам мислио И пре него што смо добили противника, а сада ће то бити још теже. Ипак, Звезда се никада не предаје, борићемо се до краја – рекао је Роберт Просинечки.

Звездин тренер се још једном осврнуо на трилер утакмице трећег кола квалификација против кипарске Омоније.

– Не смемо сада да будемо еуфорични после победе против Омоније. Ова победа је најзначајнија за моје младе играче јер је у њих, нажалост, почело да се сумња. Показали су да вреде и да могу. Морам да кажем да је било тренутака када у њих нико није веровао осим нас који их тренирамо, управе и навијача. Не заборавите да је ово један од најмлађих тимова у историји Звезде са можда највише репрезентативаца што омладинских, што сениорских. Овим момцима треба стрпљење јер су они будућност српског фудбала. Зато сам као тренер заједно са председником Лукићем покушавао цело лето да задржим овај тим а не да продајемо и доводимо нове играче. Успели смо јер смо поново потписали Лазовића, Вешовића, Мијаиловића и Бајковића, одбивши неке понуде – подсећа Просинечки.

Вест можете коментарисати и на нашем форуму овде.

 

Повезане вести

40 comments

otpisani101 авг 11, 2012 at 09:45

u evropi je cinjenica da nam je u ovom delu kvalifikacija svaki protivnik tezak…mi dok u prvoj ligi srbije ne pocnemo lako da pobedjujemo javor,borac itd.nema cemu da se nadamo u evropi…otkad je lukic presednik ja se ne secam da smo nekog nadigrali,sve su to bile pobede ,jedva 1-0 ili 2-0.2-1 itd…kad smo bili dobri u evropi u nasoj ligi smo sa pola snage pobedjivali sa cetiri razlike…a i sa pizonom kada smo imali u jesenjem delu bodovnu prednost,opet smo izgubili titulu…dakle uprava nesposobna u srbiji da uzme titulu a mi hocemo u evropu…uprava-napolje…

Reply
Anka авг 11, 2012 at 09:04

Jesu tezak protivnik najgori moguci koji smo mogli izvuci. Ja ne mogu da se otmem utisku NAMESTALJKA. Ono izvlacenje brojeva mi je toliko sumnjivo, ko ce sa kim da igra da nemam reci. Kao da su parovi unapred pripremljeni. Ajde da se vratim na nas. Prvo mora jos bolja igra da bude, ono sto se trazi da izginete za dres. A sto se tice mladih srpskih nada, ja ne mogu da ocutim po tom pitanju – nijedan mladi fudbaler iz Zvezdinog pogona nije dobio sansu, neki su oterani na pozajmicu a neki vraceni u svoju kategoriju (prethodnici, sada ima novih sa kojima ce biti ucinjeno isto sto i sa prethodnicima koji su prosle i preprosle sezone bili sa A timom). Sto se tebe tice Robi nadam se da ces sloziti dobro kockice protiv Bordoa, a momci neka te slusaju, PA STA BUDE BICE. Puna podrska i tebi i momcima.

Reply
EvoIduCiganiLudaci авг 11, 2012 at 01:40

Potrebna nam je desetka ! Svaka lopta se na sredini ili gubi i stvara se prostor za kontru, ili se vraca nazad !!!!!

Reply
Nemanja авг 11, 2012 at 00:14

Borba i samo borba, svaki igrac mora dati 110%, ali SVAKI. Jos nesto, voleo bi da ovaj komentar moze nekaki doci do Robija i ako ga neko blizak njemu procita MOLIM ga da mu prenese. Robi pustaj im meceve Zvezda-Odense, Zvezda-PSV i Zvezda-Roma i na taj nacin neposredno pred tekmu pokusaj da ih stimulises maksimalno, odnosno ako im od njih ne skoci adrenalin onda neka ide sve i pizdu materinu 🙂

Reply
aca авг 10, 2012 at 23:18

Robi ja ne verujem vise u tebe

Reply
zokinho авг 11, 2012 at 04:25

sedi, jedan…

Reply
Shele авг 10, 2012 at 22:22

Ma koliko bolji bili , imali veci budzet i sve to..PORAZ NIJE OPCIJA !
Velikim trudom , zalaganjem , borbenoscu svako se moze pobediti..
NA NASOJ MARAKANI PADALI SU I VECI KLUBOVI !!
Imam neki osecaj da ce i ovaj Bordo da ispadne od nas !

SRCE NA TEREN PA STA BUDE !

Reply
kobr90 авг 10, 2012 at 20:14

moramo da sebi priznamo da nismo oni stari koji kidaju kiprane rumune,norvezane itd…al ima neka nova hemija koja pokrece sve ovo cinimi nse na dobro….realno bili bismo i autsajderi i da smo izvukli i spartu i hapoel…al manji,a sa druge strane bolje ovako….ako gubimo nek gubimo od boljih,al poraz nije opcija!!!!!!! mozemo samo strpljivom i disciplinovanom igrom da prodjemo ove….a dace i nama Bog to zadovoljstvo da vidimo nasu novu zvezdu na velikim tgakmicarima i utakmicama!

Reply
zvezdas авг 10, 2012 at 20:01

Ako hocemo da se Francuzi stvarno uplase, na terenu, do pre pocetka meca mora da vlada mrtva tisina, a ne kao prosle godine, pola sata pre meca, igraci Rena se navikavaju na atmosferu, prave fotke itd.
Tisina, a onda da grmi!!!

Reply
dusan авг 10, 2012 at 19:45

bas smo baksuz. prosle godine najgori protivnik od mogucih pet, sada isti takav. u ovoj situaciji za zvezdu je sve osim dva teska poraza uspeh. za minimalnu nadu su nam potrebna ozbiljna pojacanja. zalosno je sto bismo mi i protiv hapoela i sparte iz prage bili autsajderi, ali bi bilo bar 20% sanse za prolaz.

Reply
Stari Vujadin авг 10, 2012 at 19:21

Kako nas nece zreb.Uvek Francuzi.aliovaj put idemo dalje.Mora tako

Reply
psiho.delija авг 10, 2012 at 19:17

Ako prodjemo Brodo potpisujem da prolazimo i grupu.

Reply
Deki авг 10, 2012 at 19:30

Izjava ti je u skladu sa „nickom“ 🙂

Reply
Vlajko авг 10, 2012 at 18:54

Robi molim te dovedi Predraga Luku, decko je strasan igrac, upravo gledam utakmicu Rada protiv Radnickog iz Kragujevca.

Reply
veliki pravi zvezdas авг 10, 2012 at 18:46

Hocemo pojacanja upravo Crvene Zvezde jer su sad potrebna jedan dobar igrac na sredini terena i jedan dobri desni bek uz to da se licencira Babalj ,znaci hocemo dva pojacanja da dodju u Crvenu Zvezdu ,trazi pojacanja Robi od uprave Crvene Zvezde ,ja bih predlozio jednog Boljevica iz Zete Robi trazi njega da ti dovedu i jos jednog dobrog desnog beka od uprave Crvene Zvezde ovaj Boljevic je bas dobar igrac trebalo bi ga dovest uz jos jedno pojacanje jer je Zvezda tanka u napadu a valjalo bi kupit nekog srpskog dobrog igraca koji bio Moreire i Kadua na sredini jer je to potrebno Robi nasoj Crvenoj Zvezdi ,trazi pojacanja Robi od uprave pred Bordo jer su ona potrebna Zvezdi neko poput Jovanovica ,mora Zvezda da udje jaca ,zao mi je admini sto sam pisao neke druge stvari ne vezano za temu i sto mi je malo veci tekst ,zelim da se Crvena Zvezda plasira u Ligu Evrope jer tamo pripada Crvena Zvezda ,zato hajde napred Crvena Zvezdo u nove pobede

Reply
dusan авг 10, 2012 at 19:39

e, ako nas taj boljevic ne izvuce kapiram da niko nece. ne znam zasto svi pominjete desnog beka kada nam je leva strana horor. mikic je i tako los za mladenovica izmislio krug. trebaju nam dva ozbiljna igraca u sredini i jedan ozbiljan spic. govorim o igracima koji kostaju bar po milion.

Reply
vuk авг 10, 2012 at 21:37

boljevic je strasan igrac druze

Reply
jasta авг 10, 2012 at 18:38

Kad im cika Robi spremi uspavanku ima da ih navatamo na penale 😉

Reply
Dejan авг 10, 2012 at 18:16

Nijesu mi jasna ona beskonacna dodavanja unazad!?!?!?!? Ocemo li moci platiti ratu Australiji da vidimo kako taj Babalj sutira???

Reply
dusan авг 10, 2012 at 19:41

kako ti nije jasno? ne mozemo da krenemo napred i imamo samo dve mogucnosti – da dodajemo unazad ili da im poklanjamo kontre.

Reply
timmy авг 10, 2012 at 18:14

Meni je dovoljno da vidim njihov budzet i ulaganja i nasa ulaganja, i da mi nemamo pravo da ocekujemo bilo sta. Svi ce sigurno pruziti maksimum i sta bude bude. Samo mislim da nam je pod hitno potreban vezni igrac neki koji pasom rijesava utakmicu i spic,jer Kasalica ne igra prvu, a ne vjerujem da BABAlj moze da igra. Ako dovedemo 2 igraca ko zna, ali da su pojacanja kao Jovanovic.

Reply
Delija032 авг 10, 2012 at 18:05

Nema laži ni prevare,za ulazak i igru u evropi treba kvalitet!!!!!Ja sam sa jedne strane voleo Spartu ili Hapoel a sa druge ne!!!!
Zašto bežati od realnosti i istine,pa svi su nam protivnici(mogući) kvalitetniji od nas(neki manje,neki više) ali to je realnost!!!!
Hoće li u LE da nas čekaju FK DUNSTERI ili kvalitetne i jake ekipe kao Bordo?! Niko tamo nije pao s marsa nego je ušao kvalitetom i igrom!!!!!!!
ILI JESI ILI NISI….(za LE)
Bolje je igrati s njima i proći ih(ili ispasti),i tad znaš da sa svakim iz LE možeš igrati bez problema!!!!!!!
U suprotnom će nam se desiti da jurnemo TSL pa da olakšamo sebi put do neke Europe!!!!!
Sa moje tačke gledišta,kao zvezdaša,ljubitelja svih sportova i sportiste(sada amaterskog),naš fudbal tone i nema mu stajanja,ja ne vidim gde može da stane,polako nas i najgori prestižu,sa ovim monstrumima na čelu FSS ćemo da budemo lak zalogaj s kim god budemo igrali,zato momci SRCE na teren,da se odrlja dupe pošteno pa šta uradimo…… Možda nas i pogleda ovaj odozgo pa ih istresemo,ko zna…..
IGRAJ I BORI SE,AJDE……………

Reply
dexa7 авг 10, 2012 at 18:04

Nevezano za temu: Predrag Luka iz Rada ubija.Jedan od najboljih igraca JSL.Pod hitno ga dovesti kad Lazovic ode, prava zamjena za njega!

Reply
istina авг 10, 2012 at 18:28

ti radis za upravu

Reply
Deki Delija авг 10, 2012 at 17:45

Јао Роберте немој више да лупаш глупости. Тај мит о Маракани да се противничким играчима тресу ноге најбоље је разбио Нафтан који вам је појаснио фудбал, а понашаш се као да смо избацили Лион или Спортинг, а не неку тамо Омонију. Али такво је време дошло да ћемо за 5-6 година стрепети када играмо против неких Белоруса, Малтежана, Исланђана и остале фудбалске бораније.

Reply
dusan авг 11, 2012 at 20:06

zasto za 5-6 godina? pa ja strepim kad igramo protiv bilo koga u ovim kvalifikacijama za evropsko takmicenje i to odavno, a bogami nije svejedno ni pred ozbiljnija gostovanja u tole super crno beloj ligi. ovi ce izaci na teren. bice 5 minuta impresionirani tribinom, a onda ce brzo shvatiti da je svaki njihov igrac brzi, jaci, tehnicki potkovaniji od svakog naseg igraca. to ce rezultirati laganim porazom u beogradu, a tamo ce valjda imati duse da podignu rucnu u nekom trenutku i da nam ne daju 5-6 komada.

Reply
goran.fr авг 10, 2012 at 17:33

vrlo retko postavljam komentare,posto ima dosta strucnjaka koji ih,nekako,negoduju,ali cinjenica je da na francuskim sajtovima nisu bas srecni sto su izvukli zvezdu,dosta pisu o cuvenoj generaciji iz 91,piksiju,pa i prosineckom,imam utisak da su se dosta uplasili samog imena crvena zvezda,kao i marakane,i mislim da tu lezi nasa sansa,mada ih nisam prizeljkivao u zrebu jer su dosta brzi,ali nista nesto narocito u igri…uz eventualna dva pojacanja,a mislim na odbranu i jednog veznog…mozemo do grupne faze…a i pitanje je da li oni hoce da se zalazu za ligu evrope posto su pisali da novcano nije isplatljivo igrati ovo takmicenje…u svakom slucaju puno srece zelim igracim czv,i da znaju da je bitno zalaganje,a ovo ostalo docice na svoje mesto…poozzzz

Reply
stefan92 авг 10, 2012 at 18:16

pa zato sto se oni vezu za ime. to bi bilo ko da je nama pao notingem forest i mi sada treba da drhtimo pred njima. nema sanse da prodjemo sa ovakvom igrom, da je neka druga taktika mozda bi prosli ali ovako tesko.

Reply
Ljubo90 авг 10, 2012 at 17:11

MEni je ovaj deo u tekstu einigma kada kaže, ,,NE smemo biti euforični.“Ja ne znam ko može biti euforičan posle onakve partije.JA NIKADA ne bih gledao utakmicu onakvog kvaliteta da nije reč o ZVezdi.Radujem se ko malo dete kada je KAsalica istrčao jednu pravu kontru na utakmici..Da su se momci borili-jesu.Svaka čast,igrali su strpljivo, ali mora se naglasiti,da su nam oni to dozvoljavali.I da igrači obe ekipe toliko greše u pasovima na jednoj utakmici,to još video nisam.JA sam se radovao kao da smo prošli Štutgart ili Inter a ne Omoniju(koja realno zaista i jeste naš rang).Ovo će biti žestok test i samo možemo da se nadamo i da prizivamo fortunu da bude na našoj strani,ali i to je malo..Osim ako naši ne odigraju vanredno kvalitetnu utakmicu,bar prvu da steknu eventualno neku prednost..Ali eto,ja lično velike nade polažem u srčanost,neustrašivost i odvažnost naših momaka,bar na MArakani.Imaće još i svakako bezrezervnu podršku s naše strane,bitan faktor.Možda treba pomenuti detalj da oni nisu igrali zvanične utakmice,iako je reč o ustaljenom sastavu,možda će ponovo imati probleme na početku sezone.Da rezimiramo definitivno,oni se za 90% pitaju,mi se nadamo i do smrti verujemo.,,Samo ti u mome srcu si,jedna jedina nepobediva,MOJA LJUBAVI!!!!“

Reply
Petar авг 10, 2012 at 16:56

Trebace nam ludacka sreca da bi ih prosli ail jebgia mi smo ZVEZDA!!! Mogu da se kladim da bar 50% zvezdasa ako ne i vise veruje u prolaz odmah sad a kad budu videli neki nalozeni klip taj broj ce da skoci na mnogo vise 😀 Jer optimizam nam ne manjka 😀

Reply
kid frankie авг 10, 2012 at 16:51

robi, brate moj… zajebi zajebanciju, stavi 4-6-0, na penale, pa sta nam bog da… ako je ludi bajko odbranio kipranima 2 komada, ovim cokoladnim ce barem cetiri… 😀

Reply
Goran авг 10, 2012 at 16:46

Ne zanosim se. Čak i da im pariramo proćićemo kao Vojvodina…izbaciće nas neki Platinijev sudija.

Reply
Sasa авг 10, 2012 at 16:44

Nemamo bas nikakve sanse da prodjemo dalje jedino ako gospoda odresi kesu i napokon dovede 2-3 dobra igraca pre svega jednog pravog spica nisu mi nikako jasni kupuju Babalja koji nema veze umesto da su otkupili Borhin ugovor

Reply
otpisani101 авг 10, 2012 at 16:40

moram da priznam da je ovo najbolja izjava prosineckog otkad je u zvezdi…mozda i prodjemo bordo…igra kratkih pasova na nasoj polovini…evandro,dimitrijevic,mijailovic i bajkovic…pa opet bajkovic,mijailovic,dimitrijevic i evandro…pa opet i opet i opet…pa igraci bordoa ako se od ovih kratkih pasova ne uspavaju nemaju nikakav karakter… i to je nasa sansa za prolaz…napred zvezdo kako znas i umes,da i mi osetimo radost pobede…kakav bordo-zvezda prvak evrope…malo li je?…

Reply
Djordje06 авг 10, 2012 at 16:39

Samo ne treba da ocekujemo mnogo da se ne bi razocarali , bolje da ne ocekujemo nista pa na kraju da ludujemo. 😀

Reply
Realno авг 10, 2012 at 16:30

.. Sta da vam kazem , Bordo je izuzetno jaka ekipa , slicna Renu , sastoji se od dosta igraca za koje vazi da su atlete , mozda nisu ekipa koja je bila pre 2-3 godine ali, vecina igraca je dosta iskusna i fizicki nadmocnija , njihovi stoperi su po 190+ cm , kao i spic 194 cm , inace skioni su da gube od manje kvalitetnijih ekipa od njih samih ,tako da u prvenstvu mogu da pobede prvog , a isto tako mogu laganu da izgube od zadnjeg , realno sanse su minimalne za prolaz ,ali uz neku LUDU srecu , nenormalno trcanje , i njohove greske mozda i mozemo da prodjemo al realno ponovo kazem ,ne nadajmo se mnogo da se ne bi razocarali ako nam tamo daju 3 komada ….

Reply
vuk авг 10, 2012 at 16:21

francuzi nam ne leze nikakko.u poslednjih 15 godina smo ispadali od liona,monpeljea,rena..jedino smo mec prosli na penale..ali boze zdravlja,nije da nemamo sanse.SAMO HRABRO!!

Reply
cacak авг 10, 2012 at 16:16

dal je moguce da nas vi vec 15 dana zavlacite sa nekim brazilcem a sto je jos gore mi se popalili….

Reply
D.P CZV авг 10, 2012 at 16:17

Kakav bre brazilac nema od toga nista dok ne ode UPRAVA!!!

Reply
Deki Delija авг 10, 2012 at 16:06

Јао Роберте немој више да лупаш глупости. Тај мит о Маракани да се противничким играчима тресу ноге најбоље је разбио Нафтан који вам је појаснио фудбал, а понашаш се као да смо избацили Лион или Спортинг, а не неку тамо Омонију. Али такво је време дошло да ћемо за 5-6 година стрепети када играмо против неких Белоруса, Малтежана, Исланђана и остале фудбалске бораније.

Reply

Leave a Comment