Moja Crvena Zvezda
Звездаши широм светаСпортско ДруштвоФудбал

Humanost na delu – susret sportskih prijatelja u Kruševcu

U prepunoj Kruševačkoj „Hali sportova“ ljudi velikog srca, kako oni na terenu, tako i oni na tribinama, svojim prisustvom ovoj humanitarnoj akciji, koliko-toliko su pomogli dečacima Nikoli Anđelkoviću i Darku Rakiću, za čije lečenje su namenjena sredstva prikupljena ovom prilikom. Slogan čitave akcije bio je „Naše malo njima znači mnogo, igrajmo za Nikolu i Darka.“

Protivnici, ako se akteri ovakvog susreta mogu uopšte tako nazvati, bili su veterani Napretka i klub navijača SD Crvena zvezda. Za domaće su, između ostalog, nastupili Simović, Stefanović, Filipović, Kojičić, dok su crveno-beli dres nosili Lukić, Adžić, Binić, Vasilijević, Radosavljević. Duel sportskih prijatelja doneo je i prijateljski rezultat – 4:4. Posebno su istakli članovi zlatne generacije Crvene zvezde iz 1991. godine, tadašnje vihorno desno krilo crveno-belih Dragiša Binić, koji je postigao jedan i napadač Vladan Lukić, danas predsednik fudbalskog kluba Crvena zvezda, koji je postigao dva pogotka. Četvti pogodak za ekipu u crveno-belim dresovima postigao je sadašnji trener Napretka, Antić. Strelci za domaće bili su Milutinović, Popović i čuveni napadač Čarapana Branislav Kojičić, koji je postigao dva pogotka i oduševio prisutne proslavom gola saltom.

Gosti su bili i istaknuti Zvezdaši Vladica Popović, Robert Prosinečki i Zvonko Milojević. Lepu sliku upotpunile su Delije, koje su tokom čitavog meča pružale gromoglasnu podršku momcima na terenu. Za pomoć dečacima ovom prilikom je prikupljeno oko 200 000 dinara.

Повезане вести

2 comments

Comments are closed.