Moja Crvena Zvezda
Звездаши широм светаФудбал

Хуманитарни концерт за Немању

У среду 28. новембра у 20 часова у Хали спортова у Свилајнцу под покровитељством СО Свилајнац биће одржан хуманитарни концерт за нашег другара – Звездаша Немању Милошевића који болује од тешке болести. У музичком програму учествоваће Зорица Брунцлик, Мирољуб Аранђеловић – Кемиш, Рада Манојловић, Радиша Урошевић, Бобан Продановић, Оркестар Јоце Стрижанца, КУД „Синђелић“ из Свилајнца и певачка група „Ресавски Ђердани“. Цена улазнице је 300 динара и овом приликом позивамо све људе који желе и могу да помогну да куповином улазнице помогну малишану у борби са тешком болешћу.

Немања Милошевић је једанаестогодишњи дечак који је рођен као здрава беба. Растао је и развијао се као и свако друго здраво дете у Грабовцу, селу у коме живи са родитељима и старијим братом Николом који има 15 година. Немања је редован ученик петог разреда Основне школе „Бранко Радичевић“ у Седлару.

Његови и проблеми породице Милошевић почињу у петој години Немањиног живота када он почиње нестабилно да хода. Када су то приметили малишанови родитељи су потражили медицинску помоћ. Немања је подвргнут разним испитивањима, био је на три магнетне ресонанце, скенеру, на прегледима код ортопеда, неуролога, на генетским анализама, да би коначна дијагнозана донешена је 2008. године и гласила је – Фридрајхова атаксија.

Након што је Милошевићима речено да у Србији лека нема, водили су га у иностранство у нади да ће добити позитиван одговор да лек за болест постоји. Нажалост то се није десило, а малу утеху су добили у мединцинском средству Идебенон, којим се код Фридрајхове атаксије третира кардиомиопатија. Лек није регистрован у нашој држави и не може се набавити на нашем тржишту. Зато се већ неколико година породица Милошевић сналази на разне начине како би свом детету успорила развој болести. Лек је изузетно скуп и потребно је издвојити више стотина евра за његове месечне потребе. До сада су финансијску помоћ при куповини лекова за дечака пружали локална самоуправа, предшколска установа „Дечија радост“ и шира породица. Немања је већ две године везан за инвалидска колица и поред дијагнозе Фридрајхова атаксија има и друге секундарне дијагнозе, скелетни деформитет, налаз на срцу, има проблема са чулом вида и ослабљену функцију плућа. Кординација покрета руку му је ослабљена. Једино је интелект нетакнут. Болест је прогресивна и Немању тек очекује животна драма и борба против ове ретке и готово непознате болести.

Такође, за све оне који су у могућности да помогну Немањи отворен је жиро рачун код AIK банке, на име Немања Милошевић, а број рачуна на који се могу извршити уплате је: 105-0000104050124-22.

Вест можете коментарисати и на нашем форуму.

 

Повезане вести

Leave a Comment