Moja Crvena Zvezda
Звездаши широм светаФудбал

Филип Ђорђевић: „Верујем да долазе лепша времена за Звезду“

djordjevicЕкипа портала Хотспорт.рс урадила је ексклузивни интервју са некадашњим нападачем нашег фудбалског клуба, Филипом Ђорђевићем, који овом приликом објављујемо у целости.

Филип Ђорђевић већ скоро пола деценије игра у француском Нанту где из сезоне у сезону пружа све боље партије. Ове године већ је два пута проглашен за најбољег играча месеца француске Лиге 2 (септембар и октобар), у одличној је голгетерској серији са 13 постигнутих голова до сада, па ни позив селектора Михајловића није изостао.

Већ више од четири године си у Француској, колико си напредовао у међувремену?

У јануару ће бити 5 година како сам у Нанту, убедљиво највише од свих саиграча и то се овде доста цени и респектује. Мислим да сам доста напредовао у сваком погледу, поготово физички јер је ова лига доста тврда и све екипе су беспрекорно спремне физички.

Нант игра добро ове сезоне, а ти си први стрелац екипе. Да ли мислиш да можете да изборите пласман у елитни француски шампионат?

Уз Монако смо најбоља екипа ове године и мислим да ћемо сигурно бити у прве три екипе на крају сезоне и обезбедити повратак у Лигу 1 што Нант по свему заслужује. Ја сам одлично кренуо ове сезоне, имам пуно самопоуздања и сигуран сам да ћу одржати добру форму, наравно уз то да ме заобиђу повреде.

Кажњен си са три утакмице неиграња због црвеног картона због вербалног сукоба са судијом. Сматраш ли да је казна престрога и како је екипа одреагавала без тебе на терену?

Кажњен сам за глупост! У последњем минуту утакмице сам у продору добио два везана ударца и онако изнервиран опсовао у ваздух, међутим судија је био одмах иза мене и све то чуо и дао ми црвени картон (следећи пут ћу опсовати на српском па неће разумети:) ) добра ствар је да је једна од три утакмице била Куп утакмица са аматерском екипом Сент Ренан коју смо добили 1:0. У понедељак смо победили у првенству 1:0 у Клермону, тако да саиграчи одрађују одличан посао и без мене.

Селектор Михајловић те је позвао у репрезентацију и ти се му се одужио голом. Да ли очекујеш да се усталиш у репрезентацији и шта очекујеш од наредних окршаја Орлова у борби са пласман на СП у Бразилу?

Наравно да ми је жеља да се усталим у репрезентацији, али да би се до тога дошло потребно је пре свега да наставим са добрим партијама у клубу и сваки минут проведен на терену за репрезентацију искористити максимално. Деби је прошао као сан, али брзо сам то заборавио и окренуо даљем раду и надању за новим позивом. сигурно је да ће нам посао бити тежак у наставку квалификација, али мислим да репрезентација има доста квалитета и да може сваког да победи па засто не и Хрватску у Загребу, што би нас опет вратило у завидну позицију за пласман на Светско првенство.

Да ли пратиш дешавања у Црвеној звезди и како ти изгледа тренутна ситуација?

Пратим наравно све што се дешава у Црвеној звезди и драго ми је да коначно на чело клуба долазе прави људи са искуством како у бизнису тако и у фудбалу и мислим да ће стање из дана у дан бити све боље и боље. Не знам да ли је реално очекивати титулу на крају сезоне, али мислим да нам лепша времена за црвено – беле сигурно долазе.

Са којим од саиграча дружиш ван свакодневних обавеза везаних за клуб?

Французи су тотално другачији менталитет од нашег, овде се отприлике са крајем тренинга и завршава наше дружење за тај дан. Свако одлази својој кући, јер се доста води рачуна о одмарању између тренинга.

Где би волео да наставиш каријеру?

За сада сам у Нанту, највероватније до краја сезоне, а за после ћемо видети. Волео бих да се опробам у Немачкој или Италији али о том потом за сад сам сконцентрисан да одиграм што бољу сезону са себе, да помогнем клубу да се врати у елиту, а све остало ћемо видети на крају сезоне.

Повезане вести

27 comments

milos_ns дец 15, 2012 at 01:14

Ovaj Hotsport bas voli Crvenu Zvezdu 😀 :mrgreen:

Reply
Vanja дец 14, 2012 at 01:14

Procitah da ce se ubrzo raskinuti saradnja sa Legeom a potpisati sa „nasom“ Pumom, bilo bi super, ipak je Legea sitna i neozbiljna za ime kakvo je Crvena zvezda!

Reply
Ryber Palunko дец 13, 2012 at 23:25

Onaj alkoholičar Kosanović ga je, što se Zvezde tiče, upropastio. Iz čista mira ga je gurao samog samcatog u napad, uz svu svoju defanzivnu taktiku, tako da se ovaj, za očekivati, nije ni vidio na terenu.Alkosančero je negdje čuo da treba gurati mlade, ali kako i na koji način, to ni u ludilu nije mogao ubosti.
Inače, sjećam se da nije bilo navijača kojem je bilo žao što je otišao (mada sad možemo pričati drugačije koliko hoćemo), a mnogi su govorili da u timu samo zbog bogatih roditelja (standardna priča). Jbg, dokaz da valja znati kako mlade igrača ubacivati u prvi tim. Ono što je ona spodoba napravila s Đorđevićem je najpogrešniji mogući, tako da niko od nas u stvari nije skapirao da on uopšte nije loš igrač.

Reply
kastiljo дец 13, 2012 at 23:45

jaoj kad se setim tog coveka i taktike protiv arisa u ligi uefa 5-5-0 taktika sa koromanom kao najisturenijim…jeza me uhvati….

Reply
veliki pravi zvezdas дец 13, 2012 at 22:39

Trebalo bi vratit u Crvenu Zvezdu mojeg imenjaka Milovanovica u Crvenu Zvezdu jer je potrebno pored djece Crvene Zvezde jos jedan iskusan igrac u prvoj postavi Crvene Zvezde pa neka naprimjer bude to Dejan Milovanovic hajde admini predlozite to ovoj radnoj grupi Crvene Zvezde 😀

Reply
veliki pravi zvezdas дец 13, 2012 at 22:29

Samo nastavite tako Igore uz sve admine sam sa sajtova Crvene Zvezde 😀

Reply
Igor дец 13, 2012 at 22:31

Brate stvarno izleti 3 puta komentar uopste nemam nameru da saljem 3 puta.

Reply
veliki pravi zvezdas дец 13, 2012 at 22:21 Reply
veliki pravi zvezdas дец 13, 2012 at 22:08

Moj jedan predlog za radnu grupu Crvene Zvezde da FK Crvena Zvezda ima svoje cirlidersice ili moze nesto kao u kosarci radna grupo Crvene Zvezde 😀

Reply
Miljan дец 14, 2012 at 12:29

To je trenutno po meni najbitnije!!!

Reply
veliki pravi zvezdas дец 13, 2012 at 21:55

Tebi zelim da napravis super karijeru Filipe jer to zasluzijes i Zvezdino si dete pa i ako pripadne Crvenoj Zvezdi od narednog transvera kada te bude prodavao Nant trebalo bi da pripadne Crvenoj Zvezdi neka odredjena suma jer te je Crvena Zvezda i stvorila Filipe zato bi trebala ova radna grupa Crvene Zvezde udio od sledeceg transvera Filipa da se dogovori sa upravom Nanta jer bar jedan dio ako ne i vise pripada Crvenoj Zvezdi jer je Filip Zvezdino dete bar zbog toga ako ni zbog cega to mora da se ispravi radna grupo Crvene Zvezde 😀

Reply
barkos дец 13, 2012 at 22:03

voleo bih ali nemoguca misija

Reply
barkos дец 13, 2012 at 21:21

e sad da nam je bar 10% od filipa od njegovog sledeceg transvera, da bar ova uprava ne pravi ovakve greske i ne gubimo talente bez obestecenja!!!

Reply
Mimi дец 13, 2012 at 19:49

nije mi jasno,pominju se svakakva pojacanja,a Covic danas kaze da nam je budzet za ovu sezonu – 0.?

Reply
Goran дец 14, 2012 at 00:42

Rekao je da je sada 0, ali će biti budžet do 22. decembra.

Reply
Verni Delija дец 13, 2012 at 18:49

Ovako : Prodati Mirica,Nenadica,Bajkovica,Mikica,Dimitrijevica. ( ako ih neko hoce,naravno )
Na pozajmicu poslati : Krnetu,Savicevica,Simica,Cikica i ako nije prodat Jankovica .
Dovesti : Golman,Stoper,dva vezna igraca i spica ( igraci moraju biti provereni .
JA VAM GARANTUJEM DA CEMO BITI SAMPIONI OVE SEZONE .AJ UZDRAVLJE DELIJE .

Reply
Mimi дец 13, 2012 at 19:52

nasu decu treba zadrzati a ne poslati na pozajmnice…Savicevicu,Cikicu i Simicu treba dati sansu…Spajic je pokazao kako se nasa deca bore za Zvezdin dres..

Reply
Zvezda mi je sve... дец 13, 2012 at 19:58

Sa našom decom mi nećemo biti ni treći. Vojvodina i Jagodina će nas preteći bez problema ako klinci u nekom većem broju budu dobijali šansu u prvom timu.

Reply
boban дец 13, 2012 at 20:53

…pa i ne treba da igraju po celu utakmicu , vec ih treba ubacivati po malo , da steknu neko iskustvo i onda za narednu sezonu imamo spremne igrace…tako se stvaraju novi asovi…

Reply
barkos дец 13, 2012 at 21:43

oni se ubacuju kad imamo u 70 80min dobijenu utakmicu a mi u tim minutama ove sezone nismo imali ni jednu dobijenu, tako da svi vidimo i dimitrijevica i jankovica da nisu za zvezdu al jb g kad nam to nista ne znaci

Goran дец 14, 2012 at 00:44

Oni se ubacuju jedan po jedan. Ne možeš da ubaciš odjednom 2,3 mlada.

bobo дец 13, 2012 at 15:39

ispraviti odmah graške i vratiti zvezdinu decu u klub Despotovića Kovačevića Ćosića i još dosta njih …..

Reply
barkos дец 13, 2012 at 21:47

kasno nema se vise za njih para

Reply
CZHN дец 13, 2012 at 14:33

Nadam se da ovako nećemo čitati o Despotoviću i ostalima!

Reply

Leave a Comment