Moja Crvena Zvezda
Клупска дешавањаПрипремеФудбал

Нови кондициони тренер ФК-а за МЦЗ

Сајт МЦЗ је замолио новог кондиционог тренера  Звезде, Владимира Чепзановића , да одговори на неколико питања која занимају Звездашку јавност и он нам је љубазно изашао у сусрет упркос бројним обавезама везаних за тестирања фудбалера.

Где сте радили пре доласка у Црвену звезду?

Радио сам у Хајдуку из Куле као кондициони тренер, а затим сам радио на дијагностици и праћењу развоја фудбалера у Краснодару из Русије, а исти посао сам обављао и у Рубину из Казања. Радио сам и као индивидуални тренер Милана Јовановића у Анделехту, као и са Љубомиром Фејсом у Олимпијакосу. Индивидуално сам радио и са  много А репрезентативца, као и са фудбалерима из омладинске и кадетске репрезентације. Поред тога сам и гостујући предавач на Вишој тренерској школи на предмету кондициона припрема фудбалера, као и  учесник  стручних семинара у Америци и Европи, и активни учесник семинара  који ће бити одржан ове године под окриљем ФИФА.

crvena-zvezda-grb

Укратко о плану припрема, начину рада?

Не бих много детаљно о периодизацији и тренажним методама сада. Сале Јанковић и ја пре свега имамо исти начин размишљања о физичкој припреми и исти циљ који је пред нама. Да није тако, не бих ни био део стручног штаба. Имамо за циљ да подигнемо специфичне радне способности играча, унапредимо физичке преформансе играча и екипе у целини.  Наравно све то се ради кроз дијагностички поступак праћења и контроле тренираности играча. Комплетан процес тестирања и припрема ће се радити најсавременијом дијагностиком и на тај начин ћемо пратити напредак сваког играча у функционалном и моторичком простору. На крају припрема је битно да играчи изађу спремни да одговоре на све захтеве које пре њих постави тренер Јанковић.

С обзиром да сте у Звезди шест месеци у омладинском погону, какви су ваши утисци о Звездином подмлатку?

Помагао сам у изради плана и програма за кадете и омладинце о планирању  за улазак у први тим, што се до скоро није ни радило у Звезди. Направњен је план за омладинску школу. Иначе, наши омладинци играју са годину дана старијим фудбалерима, што је за њих јако тешко. Они су изузетно доминантни у свом годишту, али се у овом случају види разлика између старијих и млађих. Мало људи то зна, па је свима мерило само табела, а није све као што изгледа.

Омладинци који су прикључени првом тиму?

Не могу ништа да предвиђам у вези са њиховом минутажом, али верујем да неће имати никаквих потешкоћа да се уклопе.

Ви познајете те играче, као и њихове карактеристике. Тренер Јанковић је чак и нагласио да сте ви ту поред свог посла да има олакшате прелаз у “нову средину“.

Да, познајем их. Тренер Јанковић је све то припремио и испланирао до детаља, тако да ту нема грешке.

У име сајта МЦЗ и свих Звездаша, остаје нам само да вам пожелимо пуно среће и успеха у раду у Црвеној звезди, и заказујемо виђање после, сви се надамо, успешних припрема.

 

 

 

Вест можете коментарисати и на нашем форуму.

Повезане вести

5 comments

Milojko Pantić јан 11, 2013 at 17:38

Ko si ti i kako si došao u Zvezdu? Strašno što nam rade od kluba. Ovo je smejurija. A ti brate lepo odmah Saleta pod ruku i odskakutajte od Zvezde. Čuj istu filozofiju kao Sale. Šta ćemo se pripremati sa vama za ligu matoraca ili za Jelen ligu sa pivom u ruci? Uh! Žao mi je nas samih sa ovakvim anonimcima koji ozbiljan klub u životu nisu trenirali.

Reply
nikola јан 14, 2013 at 21:29

Da li ti uopste nesto znas o tom coveku kad dajes za pravo da se pravis pametan i ocenjujes neciji rad?!?!?!Covek je radio sa velikim brojem fudbalera iz prve lige koji su dolazili kod njega na kondicione pripreme,ima jednu od najacih skola fudbala u Srbiji,njegovi klinci iz njegove skolu idu u Zvezdu,Hajduk,Partizan…raspitaj se malo ako te Zvezda bas toliko zanima a ne samo da sedenes za komp i mislis da si popio svu pamet sveta.

Reply
red јан 11, 2013 at 10:14

Ajde Vlado samo napred, znam te od kako si se rodio, i koliko volis C.Zvezdu , i koliko volis svoj posao a i vidi se po tvojoj skoli fudbala u Surcinu ,od nula si napravio klub tako da tvoji klinci zauzimaju sad visoko mesto u svim ligama,

Reply
Spartanac јан 11, 2013 at 09:50

Boga mi ,ovaj ima odlicne reference…….. 😯

Reply
Dragon јан 11, 2013 at 09:51

..a u poslednje vreme od svih nije obečavo ratnike i komandose..nadam se najboljem.. 😀

Reply

Leave a Comment