Moja Crvena Zvezda
Фудбал

Звездаши и комшије поделили пакетиће деци оболелој од рака

image (2)Фудбалери Црвене звезде посетили су децу која болују од рака, у родитељској кући која се налази у оквиру Института за здравствену заштиту мајке и детета Србије „Др Вукан Чупић“. Домаћин ове хумане акције је „Звончица“, удружење родитеља деце оболеле од малигних болести.

На иницијативу Аћибадем групе, највеће приватне здравствене групе у Турској која уједно води бригу о здрављу фудбалера Црвене Звезде, а поводом 20 година постојања удружења „Звончица“, фудбалери Црвене звезде посетили су децу оболелу од рака која бораве у родитељској кући и провели са њима пријатно време у дружењу и игри. Овом приликом фудбалери су заједно са Деда Мразом деци поделили новогодишње пакетиће. Претходно је 30-так малишана уживало у позоришној представи „Чаробни пасуљ“, организовано је заједничко фотографисање, као и дељење аутограма. Пошто нису могли на правом фудбалском терену, фудбалери су у Дневном боравку у Родитељској кући са малишанима одиграли и неколико партија стоног фудбала. Није важно ко је победио овога пута, важно је да су наши спортисти учинили све што је у њиховој моћи да деци овај дан остане у дугом и лепом сећању. Из Црвене Звезде децу су посетили Филип Касалица, Марко Вешовић и Вукан Савићевић, а из табора вечитог ривала Радиша Илић и Живко Живковић.

 

„Аћибадем“ је највећа приватна здравствена група у Турској. У свом саставу има 13 болница, 8 медицинских центара и неколико здравствених установа. „Ацибадем“ брине о здрављу спортиста најтрофејних европских клубова, међу којима је и Црвена Звезда. ФИФА је крајем прошле године једној од Ацибадем болница доделила сертификат „Медицински центар изврсности“. Тај сертификат поседује само 26 центара широм света!

Удружење родитеља деце оболеле од малигних болести „Звончица“ је основано 1992.године при Служби за хемато-онкологију Института за здравствену заштиту мајке и детета Србије „Др Вукан Чупић“. Оснивачи удружења су родитељи, лекари, медицинске сестре и пријатељи. Мисија удружења је омогућити најбоље услове лечења са највећим изгледима за излечење и опоравак сваком детету оболелом од рака. Од отварања, у фебруара 2010. године до данас, у Родитељској Кући је боравило 175 породица из свих крајева Србије, Републике Српске, Црне Горе и БиХ.

Готово свакога дана једно дете оболи, а сваке недеље једно дете умре од рака у Србији. На срећу, проценат излечења је већи него код одраслих и њих 60% има среће да се излечи. У Србији се од рака годишње лечи око 500 деце у пет болничких установа. У Београду деца се лече у три здравствене установе, Иниституту за мајку и дете, Универзитетској дечјој клиници и Иниституту за онкологију. Најчешће малигно обољење код деце је акутна леукемија, где је и проценат излечења највећи, око 70%, а терапија траје 105 недеља.

Вест можете коментарисати и на нашем форуму.

Повезане вести

4 comments

Anka јан 14, 2013 at 09:38

Bravo za momke oba tima. Kad ce politicari nauciti nesto od sportista, recimo LJUDSKOST.

Reply
miko јан 12, 2013 at 20:46

Kamo srece da se celo Drustvo ukljuci u ovakve akcije svi da daju samo po jedan dinar pa izracunajte koliko je to gde bi nam bio kraj koliko jludi na prvomn mestu Dece bih bilo spaseno..

Reply
redjamo pobede јан 12, 2013 at 18:59

Bravo Zvezdo a Bravo i Partizane! Na terenu veliki rivali a van terena ljudi, to tako treba.

Reply
Aleksandar јан 12, 2013 at 15:11

Treba nam vise ovoga!

Reply

Leave a Comment