Moja Crvena Zvezda
ПрипремеФудбал

Караклајић добио „поклон“. Вукан: „Делимо и добро и лоше“

image (2)Никола Караклајић је у уторак 5. фебруара напунио 18 година али поштеде није било. Не само да је одрадио цео тренинг већ је после њега од саиграча добио и казну због кашњења на вечеру пре два дана. Млади фудбалер све је одрадио са осмехом на лицу. Ипак, пре тренинга је причао и о рођендану.

„Први су ми честитали цимери, Миха и Вукан, а на доручку сви остали. Себи сам пре свега пожелео да се наметнем тренеру и да будем здрав, а све остало ће доћи ако будем био добар човек и добар фудбалер. „

Караклајић је причао и о казни коју је зарадио од саиграча.

„Кад смо стигли на други део припрема био сам јако уморан јер нисмо спавали целу ноћ, па сам закаснио на вечеру јер сам легао да одморим. Миха ме је пробудио али смо сва тројица зарадили казну. На сву срећу саиграчи нису били прецизни, па није била много болна казна.“

Дилеме нема за младог фудбалера кад је у питању даља каријера у црвено-белом дресу.

„Црвена звезда је клуб у којем сам увек желео да играм и даћу све од себе да се изборим за одређену минутажу. Желим да покажем да из Омладинске школе долазе заиста талентовани играчи који желе да носе дрес првотимца упркос свим проблемима које клуб има„, јасан је Караклајић.

image (4)

Младом и суперталентованом фудбалеру Црвене звезде Вукану Савићевићу није тешко пала одлука тренера Јанковића да због кашњења цимера Караклајића и он и Михајловић истрпе казну на јутрошњем тренингу. Симпатично је било видети Звездину децу као најмлађе првотимце, како са осмехом окренути леђима ишчекују шутеве својих саиграча према њима. Без трунке незадовољства. Ово је уједно најбоља потврда одличне атмосфере у Анталији међу првотимцима црвено-белих. Бројни промашаји саиграча можда нису били случајни.

„Миха, Каре и ја смо заједно у соби, па морамо да делимо и добро и лоше. Тим смо па је казна била за целу собу. Одрадили смо казну коју нам је екипа одредила, а они сва срећа нису били прецизни„, са „олакшањем“ је изјавио Вукан.

Разлог више за задовољство у табору Црвене звезде представља и крај дрила и прелазак на „фудбалске ствари“ на тренинзима.

„Одрадили смо тежи део и полако прелазимо на већи рад на тактици, на формацијско померање. Следе и утакамице и сигурно да ће нам бити лакше него што је било.“

Постоји фудбалско правило по коме тренери на желе претерано да хвале младе играче да се не би „покварили“. Међутим, пред играчким и људским квалитетима младог везисте неретко „поклекне“ и шеф стручног штаба Јанковић. Похвале пријају и те како, али доносе и обавезу више фудбалеру који се како каже најбоље сналази у улози офанзивног везисте.

„Позиција иза нападача ми највише одговара. Ипак, најважније и најлепше је кад чујеш да шеф стручног штаба има добро мишљење о теби. Мислим да је то велики подстрек за мене и обавеза да наставим да радим даље, односно не смем да станем јер сам сада само почео оно што би требало да буде добра каријера у Звездином дресу. Тачније, нисам је још ни започео„, искрен је Вукан Савићевић.

Вест можете коментарисати и на нашем форуму.

Повезане вести

5 comments

Red Star феб 5, 2013 at 18:39

Dajte našu decu da igraju!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! 👿 😆 😛

Reply
stefan 100 феб 5, 2013 at 16:52

e bre jer ide neko na ovaj forum covek me izbaci na 5 dana___

Reply
Anjamen феб 5, 2013 at 16:08

Tako je mali! Samo gazi, bolji ste vi sigurno od Borhi, Evandra, Cave bucka i ostale ekipe…

Reply
Delija DBC феб 5, 2013 at 16:01

Drago mi je ovo kad procitam:„Crvena zvezda je klub u kojem sam uvek želeo da igram i daću sve od sebe da se izborim za određenu minutažu. Ako si stvarno talentovan procices ti bolje od Jankovica i ostalih sto su otisli iz Zvezde!

Reply
Radisa феб 5, 2013 at 14:56

😛

Reply

Leave a Comment