Moja Crvena Zvezda
ПрипремеФудбал

Звезда одолела Шахтјору. На генералној проби 0:0


Дан пре повратка у Београд и седам дана пре наставка првенства фудбалери Црвене звезде играју контролни меч са учесником осмине финала Лиге шампиона украјинским Шахтјором. Биће то одлична прилика да млада екипа црвено-белих провери своје могућности против једног од најбољих тимова Европе.

image (4)

Још раније тренер Јанковић најавио је да ће једанаесторица која данас истрче на терен наступити и у првом колу пролећне полусезоне, 27. фебруара против Јавора. За Црвену звезду ће наступити на голу Бајковић, у последњој линији Микић, Петковић, Спајић и Пантић, као задњи везни играће Гаридо. Тренер Јанковић одлучио се за формацију 4-1-4-1, па ће испред репрезентативца Хондураса бити четворка Миливојевић, Милијаш, Лазовић и Касалица, и као најистуренији Мудрински.

Са друге стране за учесника осмине финала Лиге Шампиона, играће: Каниболоцки, Кучер, Рац, Ракицки, Хубшман, Фернандињо, Кошта, Тишера, Срна, Адриано и Мхитаријан.

Меч на стадиону „Мардан“ судиће судијска тројка из Јерменије, на челу са Хофанисијамом, коме ће помагати Шацијан и Авакјам.

Утакмица је почела.

2′ Након прекршаја Касалице над Дариом Срном, слободан ударац извео је управо хрватски репрезентативац, али није било веће опасности по гол Бајковића.

3′ Одличан продор Лазовића по десној страни, након којег је уследио добар центаршут, али су дефанзивци Шахтјора реаговали на време.

5′ Екипа из Украјине успела је да постигне гол који је оправдано поништен због офсајда.

7‘ Слободан ударац за тим из Доњецка који је извео Фернандињо, али није успео да пребаци живи зид.

9‘ Два добра напада Црвене звезде по левој страни, оба пута завршена су центаршутем Николе Петковића, али без конкретнијег учинка. Евидентна је почетна теренска надмоћ Шахтјора, а за разлику од претходних мечева, црвено-бели не играју висок пресинг.

12′ Највећа опасност нашој одбрани прети са десне стране, односно од Срне који је опет успео да побегне одбрани нашег тима, али се нашао у офсајду.

15′ Последња линија, односно штоперски тандем наших дефанзиваца за сада функционише веома добро, о чему сведочи нова офсајд замка у коју су ухватили нападача Шахтјора.

16′ Највише мука украјинском тиму за сада задаје леви бек Никола Петковић, који заједно саКасалицом одлично комбинује по левој страни.

19′ Гаридо се све боље уклапа у концепцију игре Александра Јанковића, па је тако после једног његовог одличног покушаја проигравања Микића на десној страни, одбрана Шахтјора у последњем тренутку зауставила озбиљан напад црвено-белих, избацивањем лопте у аут. У нашем тиму приметна је велика жеља код свих играча, који насупрот себе имају тим беспрекорно технички обучених фудбалера који уз то неколико година уназад играју заједно.

25′ Крила Црвене звезде Лазовић и Касалица су заменили позиције, па сада Лазовић напада са леве, а Касалица са десне стране.

27′ Корнер за Црвену звезду након којег Лука Миливојевић није успео да прихвати одбијену лопту из шеснаестерца, и упути ударац ка голу ривала.

28′ Одличан напад Шахтјора, шут Фернандиња, Бајковић је кратко одбио лопту на коју је натрчао Мхтаријан, и са метар је проследио у мрежу, али је по други пут због офсајда поништен гол Украјинаца.

29′ Слободан ударац за Шахтјор по средини гола, али је Бајковић одлично реаговао и ухватио живу лопту.

31′ Слободан ударац Црвене звезде искоса са леве стране извео је Милијаш. Капитен је упутио оштар центаршут на који је за делић секунде закаснио Касалица. Штопери нашег противника избили су лопту високо, након чега је Спајић покушао да је врати поново у шеснаестерац, али је направио прекршај.

34′ По први пут озбиљно голману Каниболоцском прете црвено-бели. Након акције Лазовића,Микића и Милијаша по десној страни, Звездина „десетка“ шутира са 20 метара, али за мало преко гола.

36′ Одговор на покушај Милијаша уследио је преко Дариа Срне. Хрватски репрезентативац је шутирао ка голу Бајковића левом ногом искоса са десне стране, и био непрецизан за десетак центиметара.

41′ Још једна одлична интервенција нашег голмана. После брзе акције и доброг протока лопте, она је дошла до Мтаријана на 16 метара, овај је одлично шутирао из прве, али је Бајковић био на висини задатка.

43′ Неспортски потез румунског интернационалца Развана Раца који је након што је лопта коју је заградио Никола Микић изашла ван граница игралишта, намерно гурнуо нашег десног бека на бетон који се налази иза Бајковићевог гола.

Завршено је прво полувреме. Добра партија изабраника Александра Јанковића, који су наспрам себе имали тактички и тркачки одличну екипу, која се на терену разуме затворених очију. Млади стручњак на клупи Црвене звезде био је у праву када је рекао да овај меч не може да се пореди са било којом утакмицом домаћег првенства, јер је незамисливо да се Црвена звезда свих 90 минута прилагођава ривалу у српском шампионату. Добре стране првог полувремена суГаридова игра, јер се одлично уклапа и допуњује са капитеном Ненадом Милијашем, а такође одбрамбена линија успева да стигне и затвори све покушаје Украјинаца. У нападу, захваљујући брзини Касалица и Лазовић су успели да побегну штоперима Шахтјора у неколико наврата, међутим фалио је завршни ударац.

Почело је друго полувреме.

48′ Први озбиљан напад у другом полувремену и пенал за Шахтјор. После једне дубинске лопте,Спајић је срушио нападача Украјинског тима, лопту је на белу тачку наместио Кошта, али је сјајном интервенцијом Бајковић зауставио његов ударац, ухвативши живу лопту.

53′ Још један покушај Коште ударцем из даљине, али је његов ударац завршио изнад гола.

55′ Још један продор Николе Петковића по левој страни и употребљив центаршут, алиМудрински никако не успева сам да се избори са штоперима екипе из Доњецка.

57′ Као и у првом делу, и у наставку Шахтјор има више од игре, међутим дисциплиновани црвено-бели успешно одолевају реномираном противнику.

60′ Уместо сасвим солидног Гарида, у игру је ушао Вукан Савићевић.

63′ Одлична акција Касалице по левој страни, који је упутио центаршут на који је поново за мало закаснио Мудрински.

65‘ Најбоља прилика за Шахтјор у досадашњем делу меча, не рачунајући пенал. ГолманБајковић је већ био савладан, али испред Адриана у последњој секунди уклизава Спајић и спашава сигуран погодак.

69′ уместо Тишере на терену је Едуардо.

72′ Још једна измена у екипи Шахтјора, уместо Раца на терену је Исмајили.

73′ Још једна стопостотна прилика за Шахтјор у којој се нашао Мхтаријан, али његов покушај лоба је завршио поред гола.

74′ Откад је у игру ушао Савићевић, формација црвено-белих је промењена у 4-2-3-1, што се на терену огледа у нешто офанзивнијој игри нашег тима.

75′ Центаршут Срне са десне стране, лопта је прелетела Пантића, дошла до Едуарда који са три метара шутира главом, али одлични Бајковић брани.

76′ Уместо Касалице, у игри је Лука Милуновић.

77′ Тек што је ушао у игру, Лука Милуновић је после једне лопте за коју се изборио шутирао са 18 метара, али за мало поред стативе голмана Каниболоцког.

81′ Још једном Мхтаријан шутира ка голу Бајковића, али као и у свим претходним ситуацијама, Звездин голман излази као победник.

82′ Шанса утакмице за Црвену звезду. После комбинације Лазовића и Савићевића, овај је центрирао на пет метара где је Звездин најистуренији нападач Мудрински, из ситуације у којима обично не греши, послао лопту поред гола.

84′ Добар напад нашег тима. После повратне лопте Милуновића ка Милијашу који шутира, лопта погађа у руку једног играча Шахтјора али ништа не свира главни арбитар.

85′ Слободан ударац искоса са десне стране изводи Милијаш, али лопта одлази у гол аут.

86′ Микић је после једног дуела у нашем шеснаестерцу остао на трави, и указује му се помоћ.

90′ Каква два узбуђења. Напад нашег тима преко Лазовића који упућује лопту у казнени простор ривала где је голман Шахтјора у последњој секунди скида са главе Мудринског. Избоксовану лопту прихватили су играчи украјинског тима, и на другој страни прво је Адриано сјајним ударцем погодио стативу, а онда је на одбијену лопту натрчао Мхтаријан – гол је био небрањен, али нападач Шахтјора није успео да погоди празну мрежу.

Повезане вести

32 comments

veliki pravi zvezdas феб 21, 2013 at 12:47

Bajko je odusevio sa njegovim odbranama posebno penal koji propustio Sahtijor da realizuje i mislim da bi odbrane Bajka trebale da stimulisu igrace Crvene Zvezde da bolje igraju u polju 😀

Reply
Djole- Jagodina феб 21, 2013 at 10:56

Po sastavu ekipe mislim da jos lutamo i da nemamo precizan i jasan koncept kako ce Zvezda igrati na prolece i to je ono sto me plasi.To sto smo igrali 0:0 ne znaci nista jer iz onog sto sam video moglo je biti mnogo golova u nasoj mrezi sto znaci da nam odbrani ne stima bas kako pricaju a uz to i Sahtjor verovatno nije igrao punom snagom.Daj boze da gresim ali se plasim

Reply
Божа феб 21, 2013 at 08:24

Супер што смо играли 0:0 али реално да су били мало више сконцентисани, играчи Шахтјора, могло је бити 3-4 гола у нашој мрежи. Ко не верује нека гледа http://www.mondo.rs/s279247/Sport/Fudbal/Pogledajte_Bajkove_odbrane_protiv_Sahtjora.html

Све у свему добро је за подизање амопоуздањ екипи. Али на одбрани мора много да се ради.

Reply
ФК Будућност Ратари феб 21, 2013 at 07:29

Гази Звездо, до нове титуле!!! И Ратарци су са тобом

Reply
ssss феб 21, 2013 at 01:09

Ja mislim da ovaj tim ni pola nece biti na skupu na leto 😕 Jankovicu je data sansa da osvoji titulu ako ne uspe korpa. Ovo je nesto nuzno uradjeno kolko se moglo, mi ni jedanog igraca nismo prodali a ocemo transfer bez dobre prodaje nema ni dobre kupovine. Nznm na sta ce ovo da lici na prolece, ali daj boze da bude sve ok.

Reply
Jig Saw феб 20, 2013 at 21:39

Nemojmo da se zaludjujemo. Bez dobre odbrane ne znaci nam nista kvalitet u napadu. Odbrana nam je busna na sve strane. Pogledajte malo bolje, koliko su samo puta poslali uspesnu dugu loptu po sredini (nedopustivo), koliko smo neuspelih ofsajd zamki imali, koliko su individualno gledano njihovi igraci brzi, motivisaniji, tehnicki potkovaniji itd. Zvezda ima ime, navijace, odredjene uspehe iza sebe, i u svemu tome prednjaci u odnosu na Sahtar, ali je sve to nedovoljno ako se sa druge stane nalazi bogati vlasnik. Fudbal je industrija, jedna od vodecih trenutno, i dok to ne shvatimo i ukljucimo se u moderne tokove fubala, nema nama uzivanja u uspesima.

Reply
Aleksandar феб 20, 2013 at 21:27

Kuku lele sta Laza radi sa njima! Ali mora da proradi na sutu.
Sto se tice Mikica, ok igrac za nasu ligu ali sta su sve radili Sahtorovi igraci sa njim.

Reply
ssss феб 20, 2013 at 20:43

Kad ce vise ta ponovo liga sampiona na marakani

Reply
crvena zvezda феб 20, 2013 at 20:23

Neko nereseno sa SAHTJOROM ,a neko sa goricom i to jedva .HAHAHHAHAHAHAHA

Reply
XX феб 20, 2013 at 20:15

Inače da dodam da se klub uopšte ne zove Šahtjor, nego Šahtar, Šahtjor im je staro ime koju su promenili pre par godina. To naši neuki sportski novinari proširili i sad svi koriste.

Reply
Dejan Zvezdas Ivanjica феб 20, 2013 at 21:34

Hahahahahahahaha…izvini…ali vecu glupost odavno nisam cuo… 😀

Reply
crvena zvezda феб 21, 2013 at 20:13

ne seri slepce jedan

Reply
XX феб 20, 2013 at 20:13

Ovo je 99% sreca da nismo izgubili 2-3:0, ali odlično što smo igrali nerešeno jer kao što rece kouč diže samopouzdanje, Šahtjor je trenutno viša klasa za 80% klubova u svetu, tako da izboriti remi sa njihovim najjačim timom je za pohvalu u svakom slučaju.

Reply
Беране ЦГ феб 20, 2013 at 20:12

Loši smo,samo 0:0 protiv Šahtjora,šta bi tek uradili protiv Barselone,možda čak i izgubili.Mora to bolje Jankoviću.

Reply
Беране ЦГ феб 20, 2013 at 20:07

Šahtjora posle današnjeg,očekuje lakši meč od ovog na Signal Iduna parku.

Reply
Zvezda mi je sve феб 20, 2013 at 19:53

Tako je bre! Podsetite Evropu koje ZVEZDA da ne zaboraveee!!!

Reply
bbg011 феб 20, 2013 at 19:47

Lep rezultat i raduje dobra forma Bajka macke 😛 , samo mi je krivo sto ce Petkovic zbog neprikosnovenog Mladenovica morati da igra stopera a MNOGO korisniji bi nam bio po strani, i danas je to pokazao.

Reply
Vladimir феб 20, 2013 at 19:30

http://www.mondo.rs/s279247/Sport/Fudbal/Pogledajte_Bajkove_odbrane_protiv_Sahtjora.html

Pogledajte 1:49, jedan igrac je prosevao celu nasu odbranu hahah

Reply
aleksandar sd феб 20, 2013 at 19:22

Pa mi bi pre osvojili titulu da igramo premijer ligu,posto sa vanzemaljskim timovima mozemo da se ceramo 😀 Lep rezultat,iznenadili su i svidja mi se ova formacija…samo jos Dauda da se prikljuci.

Reply
mariachi феб 20, 2013 at 18:27

Ovo je dobra provera i za Shahtjor jer igramo slicno kao Dortmund tj ista formacija 😎

Reply
delijaMNE феб 20, 2013 at 18:31

Zato su i zakazali prijateljsku… Mogu zmureci da ugraju sa borusijom 🙂 :D:D:D:D:D:

Reply
mariachi феб 20, 2013 at 18:49

Ma ima borusija da razguzi ukrajince 😀

Reply
delijaMNE феб 20, 2013 at 18:24

http://www.youtube.com/watch?v=X34mXYnpC_o
Jer tebe strasno vole TVOJI SINOVI!!!

Reply
Iks феб 20, 2013 at 18:18

Covic je dao otkaz u CZ. BOlje o tome pisite…

Reply
delijaMNE феб 20, 2013 at 18:25

Dje iskopa tu glupost… Nije p**** da pobjegne!

Reply
dexy122 феб 20, 2013 at 18:04

Bravo za odbranu, a sto se napada tice, JSL timovi su mnogo, mnogo slabiji od Sahtjora. Sta mene brine jeste motivacija igraca. Logicno je da su protiv Sahtjora bili motivisani, da li ce biti protiv tamo nekog Metalca, Donjeg Srema?

Reply
jagodina navija za zvezdu! феб 20, 2013 at 18:19

dovoljna je motivacija zvezdin dres.

Reply
Petar феб 20, 2013 at 18:31

dovoljnja je za nas..

Reply
***DeLiJa***1OO % феб 20, 2013 at 19:36

dzabe mi pricamo da je jedina motivacija Zvezdin dres…oni su profesionalci,njima je jedina motivacija novac

Reply
Laki феб 20, 2013 at 20:35

HAHAHAH cestitam im i ja na remiju,a jel si ti video odbranu?Cinjenica je da je sahtjor 20 puta bolji od bilo koje ekipe u jsl,ali kod prekida su ispadali ko bu da le 😀 AJ UZDRAVLJE 😀

Reply
Aleksandar феб 20, 2013 at 21:32

Velemajstor Mikic te pozdravlja..

Reply
dexy122 феб 21, 2013 at 15:07

A sta si ti ocekivao od tima koji je u 16. finala LS sa prvim timom? Mi nismo neki kvalitetan tim pa da se nosimo sa njima. A kada pogledamo kakva nam je odbrana bila u jesenjoj polusezoni, i sam Bajko koji je u formi, smatra se dobrom vescu.

Reply

Leave a Comment