Moja Crvena Zvezda
КошаркаРегионална лига

Вукоичић: Биће тешко, али верујем у победу

img_1082-186x300Регионално такмичење улази у финиш. До краја лигашког дела остало је још само три утакмице, а у 24. колу АБА лиге црвено-бели гостују Широком. Како би се максимално спремили за изузетно важан меч у Херцеговини кошаркаши Звезде у Широки су допутовали у суботу увече. У недељу ће одрадити два тренинга, као и један на дан утакмице која је заказана за понедељак у 20 сати и 30 минута.

Црвено-бели ће у дворани Пецара у односу на претходних неколико мечева бити јачи за Мајкла Скота који се опоравио од повреде леђа и заузеће своје место у тиму:

Још три утакмице је остало до краја, важност сваког меча је све већа. Право на евентуалне киксеве више нико нема, са тим сазнањем и ми и Широки улазимо у ову утакмицу. За нас је овај меч важан из неколико разлога. Пре свега, како бисмо и теоретски обезбедили учешће на фајнал фору, али и да бисмо остали у трци за прво место. Циљ и амбиција клуба је да се у свакој утакмици иде на победу, тако да разлике неће бити ни у овом мечу. Са друге стране Широки има јако тешку позицију у борби за опстанак. Ово је сигурно једна од последњих, ако не и последња шанса да избегну последње место које сви знамо шта занчи за следећу сезону – почео је причу тренер Црвене звезде Телеком Влада Вукоичић и додаје:

Оно што је за претпоставити је да ће дворана бити попуњена до последњег места, и с обзиром да сам имао прилику да присуствујем таквим утакмицама Широког, могу да кажем да њихови навијачи знају да направе врућу атмосферу што ће нама наравно додатно отежати посао.

Вукоичић је и детаљно аналазирао игру Звездиног наредног противника:

У односу на први део АБА лиге где је много тога завислио од Дарка Планинића, у другом делу сезоне довођењем неких нових играча променио се и концепт игре. У нападу екипа више не зависи од једног појединца, већ се из колективне игре тражи најрасположенији играч и зато не може да се каже од кога прети највећа опасност – Вукоичић је кратко застао па наставио:

Што се тиче одбране, с обзиром да је екипа састављена од младих и атлетски добро предиспонираних играча они то добро користе за одбранбене варијанте агресивне игре по целом терену, удвајања, преузимања, комбинованих одбрана, и слично. Међутим и поред свега тога, с обзиром да смо ми решили кадровске порблеме, да су се играчи вратили у пун тренажни просцес и да смо имали целу седмицу за рад и припрему, верујемо да ће то бити довољно да дођемо до победе – закључио је Вукоичић.

Вест можете коментарисати и на нашем форуму.

Повезане вести

7 comments

Lomunac мар 11, 2013 at 00:05

Sta ova vest radi ovde kad ovaj privatni klub NIJE clan SD zvezda a lepo pise da je ovo sve o SD cz? Isto vazi i za Cedin privatni vaterpolo klub, ista situacija!!

Reply
ZVEZDA OOOOOO мар 11, 2013 at 03:15

MRS BRE STOKO !!!!!

Reply
C.Zvezda velikan мар 10, 2013 at 13:43

Šta teško sa najgorom ekipom u ligi!? Siroki će biti u grču i moramo ih deklasirati sa 30 razlike. Inace, jači smo za 3 klase.
Od starta im nametnuti žestok ritam i odmah ih umiriri.
Napred Zvezdašiiiiii

Reply
Mile мар 10, 2013 at 14:02

To je Vladin nacin da igrace oslobodi pritiska.A isam zna sta sledi u ponedeljak.:)

Reply
dexa7 мар 10, 2013 at 15:53

Nisu oni najgora ekipa,i gostovanje Sirokom nije nimalo lako.

Reply
ds мар 10, 2013 at 16:28

Bice dobro ako pobedimo i sa pola kosa razlike mnoge ekipe su se saplele u pecari jako tesko gostovanje sigurno mnogo teze nego ono radnickom u zadnjem kolu

Reply
IgorNbGd мар 10, 2013 at 19:16

Igokea izgubila, bratski poklonila pobedu sektašima… Videlo se iz aviona… Moramo dobiti Široki i da se nadamo da će Cibona da iznenadi Igokeu… Eto, da nismo izgubili trojkom u poslednjoj sekundi od Igokee, sad bi nam ova pobeda donela prvo mesto na tabeli. Ali dobro….

Reply

Leave a Comment