Moja Crvena Zvezda
Клупска дешавањаФудбал

Коктел поводом 22 године од Барија

Koktel_DzajaУ среду 29. маја, у „Звезда Лоунге Бару“, одржан је коктел поводом 22. годишњице од Звездиног освајања титуле првака Европе.

Прошло је 22 године од како се Црвена звезда уписала на пехар Лиге Шампиона, у историју европског фудбала, уписала у ред оних који су фудбалски бесмртни. Европске клупске титуле у фудбалу некако су до тих година увек биле резервисане „западним“ клубовима. Најпре је румунска Стеауа мало пореметила то друштво 1986. године, а затим је наша Црвена звезда дефинитивно показала какав се фудбал игра источно од Италије или Немачке. Успех генерације из Барија остао је уписан као највећи успех југословенског и српског фудбала и фудбалски успех за сва времена. Нас, навијаче Црвене звезде, учинио је поносним заувек, учинио нас је бесмртним, учинио нас је заувек тотално другачијим од других.

Велики број прослављених Звездиних асова, представника медија и гостију, могло је да још једном уживо види „клемпу“, и подсети се пута Звездине златне генерације који је водио преко Швајцарске, Шкотске, Немачке, а славно се завршио у Италији, у Барију. Само наизглед завршио, јер је то био почетак једног новог пута којим су част да пођу имали само великани, а међу њима и наша Црвена звезда.
Присутнима се обратио и председник Црвене звезде, и један од твораца златне генерације, Драган Џајић.

Овај дан је за Црвену звезду значајан. Помињао сам много пута да ће Звездин успех ретко која екипа са ових простора успети да понови. Међутим, живот тече, траже се нове обавезе, нови успеси. Знам да у овом тренутку наш клуб није у ситуацији да можемо да се похвалимо неким резултатима. Не треба да се заваравамо, сваки члан Црвене звезде тога је свестан. Покушавамо да се усмеримо у правцу стварања резултата. Имамо одговорност и као људи којима је стало до успеха Црвене звезде. Сваки члан управног одбора, сваки играч, и сви ми који живимо и радимо овде, знамо своје обавезе. Да ли ћемо успети у својим намерама, не знамо, али покушаћемо и учинићемо све што је у нашој моћи. Мислим да у овом тренутку Црвена звзеда мора да направи добар тим, који ће да буде доминантан у нашом првенству, и тек онда почне да размишља о Европи. Знам да ова изјава није охрабрујућа, али то је реална изјава и ми ћемо се у клубу тако понашати – рекао је Џајић, и наставио:
Знамо захтеве и наше армије навијача, свих њих који су ових година долазили када није било успеха у овом клубу, њихова подршка је била огромна и ми то знамо да ценимо и поштујемо. Ми се не удварамо на овај начин већ једноставно сматрамо да и они знају да помогну када је најтеже. Не знамо колико ћемо ми остати у Црвеној звезди, али важно је да Црвена звезда иде у неком добром правцу и да постиже резултате. Сви они који буду сада и убудуће радили у Црвеној звезди, морају имати тај циљ – успехе на спортском плану. Сами знате финансијску ситуацију, није лако радити сада у овом клубу јер проблема увек има, али знајте да су људи у клубу свесни тога да су добри резултати на спортском пољу најбитнији, и учинићемо све да их буде. Хвала свима који сте дошли, нисмо желели да обележимо овај дан са циљем да скупимо велики број људи, већ да једном скромном свечаношћу обележимо овај дан. Посебно желим да поздравим Дику Стојановића, једног од јунака нашег тријумфа у Барију. Сходно томе, увек ћемо водити рачуна о овом датуму, а када буду нека боља времена, направићемо и лепшу свечаност – рекао је Председник Црвене звезде Драган Џајић.

Вест можете коментарисати и на нашем форуму.

Повезане вести

11 comments

delija derventa мај 30, 2013 at 00:44

da se vrate dani………

Reply
razum kaze мај 29, 2013 at 21:51

manimo se mi koktela! mnogo je 22 godine! daj da se radi malo!

Reply
Brana мај 29, 2013 at 20:42

Slobodni igraci:Mrdja,Ninkovic,Jagos Vukovic,Ibrahim Gaj…
UPRAVA REAGUJ!!!

Reply
GOGA мај 29, 2013 at 17:16

za nas je naj vazniji u celom zivotu a za druge kompleksaše nas i nije briga….

Reply
CZ мај 29, 2013 at 15:30

Sportal kaze da sportski sektor zeli Popaja i El Monira,dok Stojadinovic ne zeli Popaja nego Djurdjevica.Djurdjevic je ubica i mnogo bih voleo da ga vidim kod nas,plus bih vise voleo da ode u inostranstvo nego da ode u partizan pa da nas puni,a jos imaju i Mitrovica,Kojica,Luku,molim se da nam dodje Djurdjevic.

Reply
MILAN KG мај 29, 2013 at 15:17

ja sam bio za dzaju ali sada se vidi posle sest meseci da se on nista ne pita u klubu i da nista ne radi!!!!!!!! osim sto se slika za novine u normalnim kliubovima presednik donosi novac kod nas je drugacije sede u foteljama i pricaju price a ne donose pare tako ja mogu ako ima m politicku podrsku da budem u upravi i da nista ne radim. dzaja je pokrice kao legenda kluba zna se da su tu glavni vucic,kokeza,toncev… a dzaja ne sme da se buni jer je aboliran od ove vlasti, zvezda je pocela da propada dan posle barija ostali smo da zivimo u bariju i dan danas.

Reply
Ultras мај 29, 2013 at 15:59

Aj ne lupetaj molim te…

Reply
MILAN KG мај 29, 2013 at 23:16

ja lupam? ne treba biti strucnjak pa videti da dzaja nista ne radi. koliko smo titula uzeli od 91 do danas??? a dzajic je do 2005 bio alfa i omega u klubu,da piksi nije oteran od strane mafije danas bih mi bili jak ozbiljan klub onda je dosao vesic koga su najvijaci podrzavali dok je unistavo kosarkaski klub potom je presao na fudbalski i vidimo kako je lepo udesio oba kluba. sada je tu dzaja samo figura kao sto se i vidi glavni ljudi su VUCIC,KOKEZA,,TONCEV…. nemam nameru da te ubedjujem shvatice to i sam. 😉

Reply
dexy122 мај 29, 2013 at 14:36

Dobro je ovako uraditi. Mislim koktel i tako. Stvarno je preterivanje bilo kada je Lukic napravio famu za 20 godina od osvajanja, sa 6. Zvezdinom Zvezdom i svime. Mislim jeste, osvojili smo tu evropsku titulu, ali osvojili su mnogi drugi pa opet ne slave kao da su je pre godinu dana osvojili. Dakle. Treba da se proslavi nekim koktelom, i to je to. Nista vise ili manje.

Reply
Gile delija мај 29, 2013 at 14:30

Ovaj datum je za franjevce dan kompleksa i zalosti, i taman se malo obraduju toletovoj seljackoj tituli i onda ih ovaj datum vrati u stvarnost i besanicu.ZVEZDA je jedna jedina i neponovljiva a to znaju i oni.

Reply
Petak 13-ti мај 29, 2013 at 17:22

Brate u pravu si 100%.Samo bih dodao Džajo srećan ti rođendan da si nam živ i zdrav.Nit Šešelja niti Draškovića mi smo vojska Dragana Džajića!

Reply

Leave a Comment