Moja Crvena Zvezda
ПрипремеФудбал

Стојановић: „Задовољан сам до сада учињеним“

StojanovicТренер Црвене звезде Славиша Стојановић одрадио је први тренинг са својим изабраницима на Маракани.

После припрема у Словенији, турнира у Швајцарској и повратка за Београд, бивши селектор Словеније поделио је тим у две групе које су одвојено тренирале на два терена. Један део првотимаца који данас путује у Слатину на пријатељску утакмицу радио је под надзором кондиционог тренера Чепзановића и помоћника Ивице Момчиловића, док је остатак увежбавао и уигравао разне тактичке варијанте и вежбао завршницу на игралишту поред под будним оком Братислава Живковића и шефа стручног штаба. У дуелима против Грасхоперса и Базела, млади стручњак је видео доста позитивних ствари и задовољан је свеукупним учинком.

Задовољан сам урађеним на припремном турниру. Остварили смо све циљеве које смо планирали пре поласка на пут. Искрено, прибојавао сам се мало тих мечева јер су дошли у незгодно време, у сред припрема, у ситуацији у којој још увек немамо формиран играчки кадар – изјавио је Стојановић.

Побеђен је вицешампион Швајцарске Грасхоперс минималним резултатом, док су наши првотимци против Базела поклекли у последњих десетак минута у ситуацији када су били бројчано слабији на терену.

Видео сам много тога доброг, али приметио сам и грешке и сегменте игре у којима још треба да напредујемо. У сваком случају Урен Куп нам је користио.

У сусретима на турниру у Гренхему Стојановић је могао на делу да види и новајлије које су овог лета пристигле у најтрофејнији српски клуб. Добар утисак, посебно у првом дуелу са „скакавцима“, оставио је Александар Ковачевић.

Одиграо је добро прву утакмицу, и не знам из кога разлога није завршио другу. Црвени картон који је добио био је смешан чак и њиховом тренеру, па је замолио судију да наставимо са 11, али овај то није дозволио. Ковачевић добро тренира – рекао је Стојановић, а затим се похвално изразио и о Нејтсу Печнику.

Није потпуно физички спреман, фали му утакмица и надам се да ће успети да се спреми на време и буде подстрек за екипу. Он је поливалентан играч, може да игра на више позиција. Тренутно га користимо на спољним позицијама, у комбинацији са Касалицом, не знам да ли ће тако бити и убудуће.

Тренер црвено-белих рекао је и да би сутра, када би то било неопходно, могао да састави добар тим.

Да је сутра утакмица морали бисмо да функционишемо са кадром који је данас тренирао. Желимо да попунимо позиције на којима смо дефицитарни, а које су то позиције познато је и из мојих ранијих изјава, као и људи из клуба. Требало би се усагласимо око тога кога ћемо довести. Наравно да сам најодговорнији за неке ствари. Не зависи све од мене и имамо више опција. Надам се да ће и то бити ускоро решено, јер се приближава европска утакмица. Има фудбалера чији је статус неизвестан, међутим, то се не одражава на њихов рад на тренинзима – подвукао је Стојановић.

Словеначки стручњак истакао је још да од Абиоле Дауде очекује да доста допринесе резултатима екипе, као и да Стефан Михајловић који је одлично одрадио припреме има прилику, да се као и сви остали бори за место у тиму. Такође, у само неколико дана црвено-бели су остали без два нападача. Прво се повредио Ђорђе Ракић који ће одсуствовати неколико месеци са терена, да би након тога у Гројтер Фирт отишао и Огњен Мудрински.

Све се брзо издешавало. Остали смо без два квалитетна нападача, али нисам ни први ни задњи тренер који се нашао у таквој ситуацији, и њу морамо што пре да решимо.

На данашњем тренингу тренер Стојановић имао је прилику и да први пут на тренингу има на располагању Милоша Нинковића, фудбалера од кога навијачи црвено-белих очекују много у наредној сезони.

Први пут сам га видео данас на тренингу, и тек треба са њим да попричам пре него што донесем одлуку о томе где ћемо га и како користити, закључио је Славиша Стојановић.

Повезане вести

17 comments

kobr90 јул 10, 2013 at 16:40

samo polako pustali su nam patke da ce doci igraci javora,brodarca i td pa dosao ninkovic pecnik i td…samo polako mora da stigne samo dobar i iskusan stoper,ne opterecujte se glupostima….

Reply
Denis јул 10, 2013 at 17:18

Ok, za Nineta nemam reci,sve pohvale, ali da li ti smatras da je Pecnik neko pojacanje? Plata blizu 120.ooo za igraca koji je ofanzivni vezni i koji u poslednje 3 godina jedva dao 4 gola, proglasen za najgoreg igraca druge engleske lige, za sezonu u Sefildu odigrao svega 11 utakmica, a njihovo prvenstvo broji 46 utakmica, na tih 11 nije postigao niti jedan pogodak uz samo 1 asistenciju, i kada sve to stavite na stranu dodje kup u Svajcarskoj i on na obe utakmice najgori igrac na terenu i vecina ga i dalje smatra pojacanjem. Mozda gresim ali vreme ce pokazati

Reply
Mile Pajic Provo јул 10, 2013 at 19:20

Pecnik je dosao na po zahtevu trenera Stojanovica,verovatno ga dugo zna.Videcemo kakav je fudbaler.

Reply
redjamo pobede јул 10, 2013 at 14:39

Stojanovic trazi da se zna karakter igraca i da se sazna svaka sitinica za pojacanje. Zvezda je veliki klub i ovim je pokazao da je na pravom mestu.

Reply
... јул 10, 2013 at 14:37

Ovo vise postaje smesno, svaki dan izadje izjava na ovom sajtu kako je trener zadovoljan ucinjenim ili pojedinca ili tima.

Reply
milos јул 10, 2013 at 14:24

Ibrahim Gaj i nema problema 😀 i borbenost na terenu nema da hvali 😀

Reply
Gaca62 јул 10, 2013 at 17:00

Burazeru, hvaliti = pričati lepo o nekome ili nečemu, a faliti = nedostajati.

Reply
šimin јул 10, 2013 at 17:45

E već od tog Gaja mi je pun … Igrač čiji je najveći kvalitet bio što je bio spreman da se potuče sa igračima Partizana i nije baš neko pojačanje, naročito što mislim da je već prevalio i 35-u.
Pa, ako ćemo već da dovodimo penzionere, ja imam drugi predlog
http://www.youtube.com/watch?v=2pt1BiotHgs

Reply
Realan Zvezdas јул 11, 2013 at 13:35

vala bas Najdoski bi igrao bolje nego 90 % igraca,ali takav igrc se tesko nalazi

Reply
Pesho Sever јул 10, 2013 at 14:19

Samo napred Stojke imas podrsku svih nas a to cemo ti i dokazati 18 tog na nasoj Marakani,prelazni rok je zasad odlican sa jos dva-tri igraca to bi bilo fenomenalno kad se sagleda situacija u kakvoj smo….Arauho,Lukovic i recimo Oumaru pa ja ne znam dali bi neko mogao rec da prigovori tome…

Reply
Ivana јул 10, 2013 at 15:11

Nadimak mu je Slave…a ne Stojke-to je onaj mustafa.
Puna podrska za Slavetaa!

Reply
Nemanja јул 10, 2013 at 15:25

Bravo Ivana, muka mi je kad cujem stojke!!!

Reply
Бранимир јул 10, 2013 at 18:56

А ја кад чујем – стојко помислим на оног малог.

Reply
Spartanac јул 10, 2013 at 15:41

ja ne verujem……e jos samo Lukovic,Peruanac i omaru i ok je ……..DA LI JE MOGUCE DA SE STVARA PRITISAK I OCEKIVANJE DA CE DA NAM DODJU OVI IGRACI PORED TOLIKO SR..NJA U KOJIMA SMO???Covece…..spusti se na zemlju. :facepalm:

Reply
Realan Zvezdas јул 11, 2013 at 13:36

po meni ovo sto je ucinila uprava je savrseno,ja licno ovoliko pojacanja nisam ocekivao

Reply
Rade Delija јул 10, 2013 at 15:45

Slave brate Slave a ne stojke (mustafa) tai mi se smučio.SLAVEEEEE

Reply
Rade Delija јул 10, 2013 at 15:45

Slave brate Slave a ne stojke (mustafa) tai mi se smučio.SLAVEEEEE

Reply

Leave a Comment