Moja Crvena Zvezda
Архива

Tesan poraz u završnici debija

Košarkaši Crvene zvezde nisu uspeli da naprave podvig i pobede u u ovom trenutku bolju ekipu Partizana, iako je na parketu sve prštalo od želje i zalaganja. Rezultat na kraju meča 92-95 (28:22, 12:30, 24:19, 28:24)

Odlično su naši igrači započeli meč i pokazali svima odmah, da se neće ponoviti sramna igra iz prethodnog derbija. Prva četvrtina završila se u korist Zvezde 28-22, uz dobar procenat šuta za dva. Medjutim onda sledi drugih 10 minuta u kojima je naša ekipa pala i dozvolila protivnku da preokrene rezultat u svoju korist. Postigao je tada protivnik 30 poena, dok za isto vreme Crvena zvezda postigla samo 12 poena. Na poluvremnu +12 za Partizan.

Onda sledi dosta dobrih 8 minuta igre naših košarkaša u 3. četvrtini. Odlična agresivna odbrana zbunila je igrače Partizana, koji su za to vreme postigli veoma malo poena, dok su se Nemanja Nedović i društvo mic po mic približili rezltatski. Tada je upravo najviše pokazao Nedović, koji je sa sa par šuteva i ulaza „držao“ ekipu u ofanzivi(jedno kucanje uz faul). A onda je došlo do neverovatno dobrog šuta protivnika. Pogodili su igrači Partizana 6 trojki u narednih 8, 9 napada(čak 4 Milosavljević), iako su se pre toga loše snalazili u zonskoj odbrani Zvezde.

U drugom delu 4. četvrtine opet nastavljaju naši momci sa pritiskom i opet hvataju priključak. Na 2 minuta pre kraja bilo je više od 10 peona minusa, ali smo poenima Nikolića, Subotića i Nedovića opet opasno prišli i učinili utakmicu neizvesnom. U problemima su bili naši najboblji igrači sa faulovima skoro ceo poslednji period , a u tome su pomogle malo i sudije, koje su onako u sitnicama gurkale Partizan u nekim sitacijama. Ne očigledno, ali dovoljno. Na kraju posle neizvesne završnice i promašaja sa penala pritivnika, Crvena zvezda je imala i napad za izjednačenje 7 sekundi pre kraja, ali je onda Drča potpuno neočekivano šutnuo na koš posle jedne sekunde sa 9 metara i promašio. Šteta.

Najbolji igrač u našem timu bio je Nemanja Nedović sa 22 poena(šut za dva 7/15, bacanja 5/5, 4 asistencije), a pratili su ga Uroš Niklić (19 poena i 6 skokova, 2 blokade) i Vujadin Subotić(15 poena i 7 skokova). Najbolji skakač bio je Sava Lešić sa 11 skokova i uz to zabeležio još 10 poena. Naravno ne treba zavoraviti ni Borisa Bakića, koji je sa 13 poena pomogao timu, posebno u neki situacijama u važnim šutevima(3 asistencije), ali i dobrom igrom u odbrani(3 osvojene lopte).

Nikako se ne može reći da su momci razočarali. Pokazali su karakter, zalaganje i požrtvanost, a u nekim momentima i bolju igru od protivnika. Pobedili su u čak 3 četvrtine, ali se ispostavilo da je loša druga četvrtina odlučila dalji tok meča. Sledeći meč Crvena zvezda igra protiv FMP i ta utakmica će biti veoma bitna za našu ekipu, jer bi pobedom u toj utakmici obezbedili 4. mesto.

 

Повезане вести

5 comments

Comments are closed.