Moja Crvena Zvezda
Архива

Borha i Robi pred Rad

Prosinečki i Borha

Crvena zvezda u nedelju od 19:00 časova igra utakmicu 27. kola Jelen Superlige. Protivnik je ekipa Rada (ulaz besplatan), a tim povodom u Medija centru stadiona Crvene zvezde prisutnima su se obratili šef stručnog štaba Robert Prosinečki, i prvotimac Kristijan Borha.

Mislim da je Rad jedna od boljih ekipa u srpskom fudbalu, pogotovo jer stvarno igraju dobro i organizovano, sa puno dobrih, mladih i talentovanih igrača. Očekujem u nedelju jednu pravu utakmicu, jer Zvezda voli da igra – i igra fudbal, i verujem da će i Rad to učiniti. Očekujem spektakl, otvoren fudbal, sa puno šansi. Idemo na pobedu, i daćemo sve od sebe, svi smo spremni da utakmicu završimo u našu korist. Nisam još doneo odluku o startnoj postavi, imamo još dva treninga do utakmice, treba da porazgovaram sa igračima i da donesem konačnu odluku. Manje-više znam sastav, ali se dvoumim između dva ili tri igrača. Kadu je osetio neke bolove, a čekam i da vidim kakav je status Ćosića. Ako se vraća u CSK, onda ću probati nešto drugo na štoperskim pozicijama. Protiv Rada će igrati ekipa koja je do sada igrala, odnosno koja je dosta puta nastupila ove godine, a za dalje ćemo videti. Svi će dobiti šansu, da vidimo još neke stvari. Imamo četiri utakmice, i želim da ih ekipa što bolje odigra, i da budemo drugi u prvenstvu, ako već ne možemo biti prvi. Želimo da se pokažemo u dobrom svetlu, i da pružimo igru koji pokazujemo u većini utakmica. Zadnju utakmicu protiv OFK Beograda smo odigrali solidno, ja igračima ne mogu ništa zameriti osim što nisu dali gol. Htenje, zalaganje, pas igra, mislim da je sve to bilo u redu. Uvek ima grešaka, ali to je normalno. Napravili smo dosta prilika, bili bolji od njih. Na kraju smo i postigli gol koji nam nisu priznali, uz sve to. Zato se i nadam da će protiv Rada odigrati jednu pravu utakmicu, i mislim da svi oni imaju motiva da se pokažu, i normalno da Crvena zvezda pobedi – rekao je Prosinečki.

– Iako znamo da će biti teška utakmica, protiv dobre ekipe Rada, mi se nadamo da ćemo da pobedimo. Igramo kao domaćini, pred našim navijačima, i samim tim moramo da pobedimo – jasan je Borha.

Na pitanje da li je teško motivisati ekipu nakon svega što se dešavalo, i nakon mnogih priča oko rekonstrukcije tima za sledeću sezonu, Prosinečki je odgovorio:

– Ja gledam drugačije, mislim da baš zato treba da budu motivisani. Igrači koji misle da će otići, treba da daju sve od sebe da ne odu. Igrači koji žele da odu, moraju da igraju 100% da bi bili zapaženi. Tako da, mislim da treba stalno da budu motivisani. Nije mi teško, svi su mi zdravi osim Evandra, tako da ćemo sutra opet igrati onako kako mi igramo. Ulaz će biti slobodan, verujem da će biti dosta gledalaca, i to je još jedan motiv za igrače da odigraju dobru utakmicu.

h Zašto ne koristite više igru u prostor, umesto u širinu, jer se čini da Zvezda nema klasičnog napadača koji bi iskoristio te centaršuteve?

Dobro pitanje, ja mislim baš da treba imati širinu da bi dobili i dubinu. Ali, dubina se dobija igračima drugih kvaliteta. Mislim da imamo igrački kadar koji ima kvalitet i koji može da ispuni  ovo što ja želim. Ne slažem se, mislim da smo sa ovakvom igrom na svakoj utakmici stvorili sedam-osam stopostotnih šansi. Možda bi, da imamo dubinu, stvorili i više prilika, ali ja to gledam drugačije. Crvena zvezda stalno igra protiv bunkera, sve utakmice, osim u jednom trenutku Partizan na svom stadionu, i u jednom trenutku protiv Slobode, kada su nas napali. Onda se pozadi postave njih četvorica, pa još dva zadnja vezna, tu dubine ne može biti. Svi stanu na 16 metara, i to je jako teško za prolaženje. Jedino mesto gde se može proći, barem kako ja vidim, je po boku. Sad, zašto nismo dali golove, mogli smo ih dati, i sigurno da bi bilo drugačije. Ali, golovi će doći, ja sam zadovoljan igrom Crvene zvezde, vi možda vidite drugačije, ali ja želim Zvezdu koja ima puno šansi, koja je ofanzivna i koja dominira. Falili su nam golovi u pojedinim utakmicama, pre svega u Kupu, gde smo imali četiri stopostotne šanse. Sve u svemu, ja sam zadovoljan – zaključuje Prosinečki.

Borha je upitan na kojoj poziciji voli najviše da igra, i kako mu se dopada Beograd.

– Osećam se dobro na poziciji koju igram. Za mene je uvek najvažniji učinak cele ekipe. Beograd je jako lep grad, u samom gradu ima sve, što mi je od velike pomoći, jer mogu da nađem sve što sam imao i u Brazilu – rekao je Borha.

Na kraju je predstavljena i knjiga Slobodana Tornjanskog, koja se zove „Mali rečnik velikih zvezdaša“. Tornjanski, inače profesor sprskog jezika, je sam proživeo čitav svoj život sa Crvenom zvezdom, i sam je na taj način prvi put najavio ono što sledi 29. maja – 20 godina od osvajanja titule u Bariju. Autor je bio inspirisan knjigom Nika Hornbija „Stadionska groznica“, a po jedan primerak poklonio je predsedniku Vladanu Lukiću i treneru Robertu Prosinečkom. Knjiga će moći da se kupi u svim knjižara.

Ovim putem želimo da informišemo sve članove, da će na dan utakmice oko stadiona biti postavljeni štandovi članstva, na kojima će svi zainteresovani Zvezdaši moći da se učlane u voljeni Klub, kаo i štаndovi nа kojimа će se prodаvаti sledeći аrtikli:

Dres crveno-beli:1.000 din
Dečiji dres crveno-beli: 1.000 din
Kаčket: 500 din
Šаl: 500 din
Mаjicа: 500 din

Повезане вести

7 comments

Comments are closed.