Moja Crvena Zvezda
Архива

Poraz od FMP-a

U pretposlednjem kolu Superlige Srbije, košarkaši Crvene zvezde poraženi su u duelu sa ekipom FMP-a, rezultatom 97-87 ( 27:22, 21:30, 22:20, 27:15 ).

Prva četvrtina ovog meča protekla je u uglavnom izjednačenoj igri u kojoj se Crvena zvezda bolje snašla u prvom delu, ali je serijom u poslednjih par minuta FMP prvi put ozbiljnije rezultatski „pobegao“.  Naši igrači u tom periodu igre najviše su se oslanjali na napade iz spoljne linije, a u tome su se najviše istakli Bakić i Nedović. Dosta slabu odbranu pod košem, koristio je veoma raspoloženi Mile Ilić, nesuđeno pojačanje naše ekipe.  U drugoj četvrtini mnogo bolja igra i čvršća odbrana. Rezultat toga i jeste prednost na kraju prvog poluvremena od +4.

U trećoj četvrtini smo mogli da vidmo gotovo preslikanu igru iz prve, s tim da je rezultat bio još više izjednačen, ali je i predstavljao odličnu poziciju pred odlučujući period. Opet Bakć i Nedović uz Dragićevića preuzimaju najveću odgovornost u napadu, ali i u odbrani ulaze u problem sa ličnim greškama. A onda dolazi do velikog pada sredinog 4. četvrtine. Nakon par minuta solidne igre, počinju da se dešavaju početničke greške naših igrača, kao na primer dodavanje Lešića protiviku tačno u ruke, faul u napadu Bakića, ispadanje lopte Subotiću, a to domaćin koristi i serijom povećava prednost. Čak preti da napadne prednost iz prvog meča od 12 poena, za koju su se borili do poslednje sekunde. Na kraju ipak nisu uspeli u tome, iako su imali poslednji šut na +10. Razultat 97-87 ne može da nas zadovolji, pogotovo zbog činjenice da smo bili blizu pobede, ali moramo se tešiti time da smo bar sačuvali prednost u međusobnom duelu.

Najefikasniji u timu bio je opet Nemanja Nedović sa 21 poenom, ali je meč morao ranije da završi ranije zbog 5 ličnih(3 u prvom poluvremenu).  Uz to zabeležio je i 4 asistencije i čak 6 izgubljenih lopti. Uz njega po poenima su se najviše istakli Boris Bakić sa 18(3 asistencije i isto 6 izgubljenih) i Uroš Nikolić sa 17 (3 skoka). Najbolji skakač bio je Sava lešić sa 10 skokova, ali je postigao samo 7 poena. Treba pomenuti još i Strahinju Dragićevića koji je sa 13 poena bio veoma koristan kada je bilo potrebno. Crvena zvezda je igubila čak 21 loptu i imala samo 10 asistencija, dok je u FMP taj skor bio gotovo suprotan(11-21).

U poslednjem kolu, košarkaši Crvene zvezde dočekuju Mega Vizuru, dok FMP gostuje Radničkom. Ukoliko Crvena zvezda pobedi Vizuru, a Radnički dobije FMP i OKK beograd pobedi Metalac, Crvena zvezda će zauzeti 4. mesto.

Повезане вести

10 comments

Comments are closed.