Moja Crvena Zvezda
КошаркаТрансфери

И Џенкинс Звездин!

dzenkinsЦрвена звезда Телеком полако завршава комплетриање тима за наредну сезону. Ново појачање црвено-белих је Чарлс Џенкинс, који игра на позицији бека, а уговор је потписан на годину дана.

Џенкинс је рођен 28. фебруара 1989. године у Бруклину (Њујорк), висок је 191 центиметар и успешно може да покрива позиције плејмејкера и бека шутера. Студирао је на Универзитету Хофстра, а 2011. године је од стране Голден Стејт Вориорса изабран као 44 пик друге рунде драфта. Због локаута у најјачој лиги света те године, Џенкинс је два месеца бранио боје италијанског прволигаша Терама, а 9. децембра 2011. је потписао уговор са Голден Стејтом. У редовима Ратника задржао се две године, а потом је 21. фебруара 2013. трејдован у екипу Филаделфије где је и окончао сезону.

Током двоипогодишњег стажа у НБА лиги одиграо је укупно 110 утакмица, од чега је 29 пута био стартер. Просечно је у игри проводио 12 минута, а бележио 3,7 поена и 1,9 асистенција по мечу.

Занимљиво је истаћи да је Џенкинс имао веома запажену каријеру на њујоршком универзитету Хофстра. Наиме, Џенкинс је најбољи стрелац овог Универзитета у историји са 2463 поена. То достигнуће му је омогућило да заузем и друго место на вечној листи стрелаца у конференцији ЦАА (Цолониал Атхлетиц Ассоциатион), одмах иза легендарног центра Дејвида Робинсона. Колико је био цењен на свом Универзитету најбоље сведочи податак да је његов број 22 повучен из употребе. Овакву почаст заслужила су само тројица играча пре њега.

Вест можете коментарисати и на нашем форуму.

Повезане вести

120 comments

pp aparat јул 31, 2013 at 03:20

grok grok

Reply
Zen јул 31, 2013 at 03:39

Ma super, baš si ispao frajer. Jel’ to učiš na časovima ljubavi? :mrgreen:

Reply
xxx јул 31, 2013 at 09:01

drmnem ti sestru aparatom, ti drmaj krevet,aparat ce daje pljuje,mokraca na pregled,pa opet aparat. tako da dobijes nekog normalnog u porodici!

Reply
gledalac јул 31, 2013 at 16:04

U pola 4 ostavlja vesti ovde?? 😯
Il’ je zaludan mnogo ili mu nesto fali. Tuzno. 🙁

Reply
Zen јул 30, 2013 at 23:14

Mnogo mi je drago da dolazi Dženkins, ovo je veoma ozbiljan igrač i pojačanje.
Jeste mi malo frka jer je tu sad dosta novih imena, kako će se to uklopiti, ali su igrački kvaliteti nesporni pa se nadam da će sve biti u redu.
Upada mi u oči to da je potpisao ugovor na jednu godinu. Svestan sam da takav igrač tako mora da uradi, pa čak i Zvezda. Ipak voleo bih da je potpisao na dve godine, imali bi neki kontinuitet, ovako ćemo sledeće godine opet da tražimo nekoga na toj poziciji, a ovaj igrač je u pravim godinama, da ne kažem najboljim za dokazivanje. Mada ko zna, možda produži i sledeće, nikad se ne zna.
Sad smo pokriveni na svim pozicijama, možda još jedino neka dobra četvorka da dođe, ali može i ovako.

Reply
nenad milijas јул 31, 2013 at 00:57

Adaptacija je neophodna to svi znamo. Pa i sam nelson u početku baš i nije bio nešto pa je kasnije igrao znamo kako 😀

Ko zna mozda i padne produzenje ugovora msm ako dobro odigra sigurno ce mu ponuditi novu saradnju a njemu ako se svidi kao nelsonu ostace. 😀

Nadam se odlicnim rezultatima ove sezone 😀

Reply
veliki pravi zvezdas јул 30, 2013 at 19:56

Dobrodosao u crveno belu porodicu Dzenkins pa da se vrati titula u kosarci u nasu Crvenu Zvezdu i da sa tobom Dzenkins nasi kosarkasi naprave ozbiljniji rezultat od malog kluba partizana u Evroligi kosarkaskoj 😀 😀 😀

Reply
gledalac јул 30, 2013 at 18:19

Igramo kosarku i neka bolji pobedi (ove godine to bi trebali da budemo mi), uvek nam se obijalo o glavu to „po-pisaj-mo se po njima“, jer ih to motivise, a od nas pravi negativce. Samo sportski i dobro se utrenirati, i ne bi trebalo da bude problema.
Nervira me sto se u medijima ne pominje to da je Partizan vec doveo neke sponzore (iako su u blokadi) i da su potpisali i tehnickog sponzora (oprema ce im biti odbojkaska, Givova, mislim da je to slican dil kao mi sa Legeom, gde ce dobiti malo vise para od poznatijeg sponzora, ali nikad nisam video kosarkaski klub sa tom opremom 🙂 ), kao i to sto se ne prica da i oni prate neke amerikance iz Letnje lige, koji su igrali za San Antonio. Nervira me to, jer posle kada sve budu zavrsili opet ce pricati kako su oni cudotvorci i kako svi rade protiv njih, ali oni se eto ne daju. To licemerstvo me najvise nervira kod njih, ali mi treba da se izdignemo (jednom za svagda) od takvih stvari. Skot je najveci primer kako to treba raditi, bespostedno na terenu, a onda smekerski pruziti ruku da ne mogu dusmani nista da ti prigovore, a onda na treningu jos jace spremanje. To je put, a ne „po-pisa-vanje“.

Reply
Zvezdas S. јул 30, 2013 at 20:17

Gledalac u pravu si,oni rade sve lukavo.Gotovo sam siguran da ce imati mnogo bolji tim u odnosu na proslu sezonu.Licno ocekujem da dovedu dva do tri dobra igraca,pogotovo sto smo se mi pojacali.Mi Zvezdasi svi smo ubedjeni kako ce mo osvojiti ove sezone sve titule,a nisam bas ubedjen u to.Bez obzira na kvalitet igraca .Oni su sacuvali tim,dovesce plejmekera sigurno,takodje i igraca na poziciji cetvorke,a verovatno i igraca na trojci.Ja ih nevolim ,i tip sam navijavca koji uvek navija protiv Partizana,jer jednostavno nemogu da za njih navijam,ali moram priznati da dosta pametno rade.

Reply
aardvark јул 30, 2013 at 21:37

Tako je, čoveče. skroz si u pravu. Franjevci će da kukaju kako nemaju para ni pojačanja, kako smo mi favoriti i tako to, a opet će dovesti dva dobra igrača, neće biti ništa slabiji nego prošle sezone, i čekaće nas da opet omanemo…
Zato dajte da se ne primamo na to više – naučimo lekciju već jednom: pamet u glavu, bez hvalisanja i osvajanja trofeja unapred po novinama. Samo krvav rad može da nam donese uspeh. Imamo tim, ali moramo imati i pameti, a ne kao do sad…

Reply
pp aparat јул 30, 2013 at 16:29

Ništa bez mene!

Reply
gledalac јул 30, 2013 at 16:36

Grobarski trol 😀

Reply
bojan62 јул 30, 2013 at 17:10

toletabisu popi koj complexan i pali odavde ubrzanim korakom 😛

Reply
STARA ŠKOLA јул 30, 2013 at 18:29

Što bi rekao Lukas: u.m.r.i u samoći.

Reply
forza stella rossa јул 30, 2013 at 16:24

Fantasticno pojacanje!Jenkins ima mekan i precizan sut sa distance,odlican ulaz i sa leve i desne strane,prosto sakrije loptu kad krene na kos.Brzinu mu pojedinci malo osporavaju ali su mu dribling i prvi korak fantasticani.Voli da preuzima odgovornost i situacije resava na najprostiji nacin.Ko prati NBA zna da je Stefona menjao na solidan nacin,odnosno pokazao da je sasvim solidan igrac za njihove prilike.Ne treba ni komentarisati koliko ce nama dobro doci ovakav igrac za Evroligu.Situacija sa Medlijem se privodi kraju i za koji dan ce i on kod nas na pozajmicu.DR je imao odresene ruke da selektira ovaj tim i nadam se da ce na kraju sve lepo skockati.Ovaj tim ce biti mnogo kvalitetniji u odnosu na proslogodisnji,skoro pa na svim pozicijama i veoma je smesno kad neki kosarkaski laik tvrdi suprotno….To sto cemo imati visak stranaca u ekipi ne treba nikoga da brine,prioriteti su ABA i Evroliga.Pasteta ce se ponovo igrati za prestiz a dotle cemo valjda zavrsiti posao kako treba…

Reply
gledalac јул 30, 2013 at 16:36

HM, ocigledno nije ista „forzza stella rossa“, fali jedno „Z“ u imenu 😀

Reply
forza stella rossa јул 30, 2013 at 16:48

Ovo je ona „prava“ i ne fali nista 🙂 Zbog raznih „forza“ sam i batalio da ostavljam ovde komentare….Sta da se radi ali tako je….Bitno da smo mi potpisali odlicnog igraca!

Reply
gledalac јул 30, 2013 at 16:17

Za sve one koji ce reci ili one koji ce VAM reci da ovaj igrac ima spor izbacaj ili da se suvise namesta, evo jedan TIP:
Ti igraci koji imaju sporiji izbacaj ili koji se vise namestaju, obicno imaju dobar prvi korak ili dobar laznjak/ fintu. Ovde cu pomenuti Rakocevica koji je takodje imao spor izbacaj, ali je covek imao najbolji skok sut, posle Bodiroge (on se zaustavljao u vazduhu, na Rakoca mislim). Tako da ce to znaciti vise otvorenih suteva za saigrace, vise 2+1 situacija (izvodio je 88% slobodna bacanja u NBA), vise ulaza ili odigravanja na Katica (ja ga gotivim mnogo i voleo bi da nam bude prvi centar 😀 ). Dzaba Simonovicu brz izbacaj kada je to (u vise slucaja) nekontrolisan sut i lako „citljiv“, pa se odbrana na njemu lakse igra (to me je strasno nerviralo kod njega, pa zalomi majstore bar jednom 👿 ).
Tako da evo sada cete znati sta da kazete vasim dugarima „strucnjacima“ koji navijaju za Partizan, a koji ce, mozda, ovo prokomentarisati.

Reply
Krule јул 30, 2013 at 15:40

Da li neko zna kakva je situacija sa brojem stranaca za domaća takmičenja?Što se tiče trenera samo jedno da kažem džaba vam bilo kakva taktika kada imate igrače koji ne mogu to sprovesti u delo,nama je glavni problem bio napad naročito otvoreni šutevi i slobodna bacanja.Ako dodje ovaj još na poziciju 4 ja sam prezadovoljan …

Reply
DEX-66 јул 30, 2013 at 15:36

extra pojacanja…jos da nam je samo KARI PESIC trener bila bi ludnica

Reply
Aleksandar јул 30, 2013 at 18:24

Tog sto dalje od zvezde!

Reply
duci јул 30, 2013 at 15:31

@forza stella rossa
Ne slazem se da ce ovaj tim biti slabiji od proslogodisnjeg,ali se u potpunosti slazem u vezi trenera.Radonjić je trener skromnog znanja i obrazovanja,daleko najslabiji u EL.U modernoj kosarci trener je „pola“ ekipe.Setimo se samo šta mu je Vujosevic radio u finalnoj seriji.Ne vredi njemu ni San Antonio da mu daš.

Reply
Djape Delija јул 30, 2013 at 16:09

ako ode Radonjic to ce biti najvece pojacanje!

Reply
Markoni јул 30, 2013 at 16:20

Logično je da postoje određene sumnje, ali treba dati šansu Radonjiću. Kako god, ja njega ne vidim kao najslabiju kariku, već činjenicu da smo baš tanki sa strukom, a minus nam je i ako ne ulažemo u mlade igrače kao što su Tejić i Rebić iz 95. godišta, a i Luka i Cvele moraju dobijati veću minutažu ove godine, inače ćemo ih izgubiti kao igrače.

Reply
pera јул 30, 2013 at 19:30

E moji pajtaši. Dejan Radonjić je birao tim i ja da sam ga birao sa ovoliko para verovatno ne bih gori izabrao. Jedina razlika je što sa ovakvim timom trener mora biti autoritet. DR to nije još teže je sa toliko stranaca napraviti timsku igru. Tu svako želi da pošalje loptu u koš i tu nema tima. Živi bili pa videli, nisam demagog ali za razliku od onih koji se pale na Američke igrače ja sam i za osrednju sezonu ali da u našoj ligi imamo jak tim za trofeje. A mi ćemo tu ligu igrati sa klincima koji cele sezone samo treniraju sa ovakvim igračima. Zapamtite veliki je rizik imati ovakav tim moglo bi se osvojiti sve ali bi se moglo ostati i bez tima i bez kluba. Ko razume shvatiće. N iko nije budala da trenira i gleda utakmice sa klupe kad budemo spali na domaće igrače neće niko hteti da igra kod nas.

Reply
Estella Roha јул 30, 2013 at 15:23

Dobrodošao u tim novog prvaka Aba lige i učesnika osmine finala Evrolige :mrgreen: !Blizu smo dovođenja i Medley-ja,koji bi verovatno bio najveće pojačanje.Što se tiče „gomilanje stranaca“,treba da budemo svesni da nismo više sila u košarci i da je veoma teško dovesti naše najbolje igrače poput Teodosića,Miličića i slične,tu pre svega mislim na njihova primanja.A i kolega gledalac je imao dobro zapažanje o pojedinim domaćim igračima koji gledaju na svaki način da izbegnu povratak u Srbiju,slična situacija je i sa fudbalerima.Zato šta nas briga za nacionalnost igrača ako prave rezultate i igraju za Zvezdu na najbolji način.Mogli bi fudbalski funkcioneri iz Zvezde da uzimaju lekcije iz košarkaškog kluba,ne bi bilo na odmetu.

Reply
gledalac јул 30, 2013 at 15:45

Hvala.

Reply
gledalac јул 30, 2013 at 15:06

Za sve one koji sastavljaju (po svom misljenju) roster za ovu ekipu, da kazem samo da je Dzenkins, samo i iskljucivo cist plej i kao takav, mislim, da ce biti prvi plej (nije dosao iz NBA gde je bio backup, da bude u Zvezdi backup), tako da ce combo plej biti Nelson koji je i igrao 2 vise u karijeri, tako da ce se rotirati sa Dzenkinsom i Blazicem na pozicijama 1 i 2 po potrebi i toku utakmice (kad treba odbrana 1na1, kad treba zona, odmor Blazica, odmor Dzenkinsa itd.). Nelson je timski igrac i on je produzio saradnju sa nama kada mu je predocen plan za naredne 2 godine, a i on je svestan da tu ima mnogo utakmica (ABA Liga, EL, kasnije KLS i KRK) tako da ce biti minutaze za sve.
Mislim da se jos trazi „ledjni krilni centar“, jer sa Medlijem jos nista nije gotovo, ali da se to drzi kao rezerva (jer nije imao sjajnu sezonu u Maccabi-ju, a i bio je povredjen) dok se jos uvek trazi „pravi“ igrac. Svi bi voleli da su nam svi igraci Srbi, ali morate da shvatite da se oni najteze vracaju u zemlju (to je najveca istina, Rakovic je covek 100 puta rekao da se ne bi vracao ni za zivu glavu u nasu kosarku) i da nekada traze (ne uvek) i vise para jer misle da mogu da izmuzu, bas zbog toga sto su nasi.

Reply
Ivan јул 30, 2013 at 16:08

Gresis debelo,vise je bek nego plej, zato je i kombo, ali moze da odigra i na 1. Raspitaj se malo..Dosao ej da zameni Igora na 2 a Nelson ce dobiti ili backup ili ce Dzenkins po potrebi i cvele.. 😉

Reply
gledalac јул 30, 2013 at 16:18

Igora menja Blazic, ali necu se svadjati sa tobom, pogledaj malo njegove statistike i sta je igrao u koledz i NBA kosarci.

Reply
Markoni јул 30, 2013 at 16:23

Na draft expressu se vodi kao SG (shooting guard) ili što bi mi rekli bek šuter, dakle pozicija dva. Tako da nastavi polemiku sa njima, ja te ne bih više zadržavao.
http://www.draftexpress.com/profile/Charles-Jenkins-6189/

Reply
gledalac јул 30, 2013 at 16:27

😀 Ma ok je nisam se ja nasao uvredjen, vec mislim da ce kod nas igrati cistog pleja, jer ko misli da ce Blazic biti izmena taj gresi, to je nasa „zlatna koka“, od koje se ocekuje da zaradimo u narednim godinama. 🙂

Ivan јул 30, 2013 at 16:25

Ja se sa tobom ne svadjam niti zelim,samo mislim da gresis po pitanju njegove pozicije..a to su potvrdili malo veci strucnjaci od mene i tebe..Raspitao sam se vec zato i pisem to.Istina da je prva alternativa Blazic,ali ko ce onda biti na dvojci kada je on na klupi?Ima tu mesta za vise kombinacija za to je i doveden kao kombo.

Reply
gledalac јул 30, 2013 at 16:29

Ma upotrebio sam jaku rec, samo kazem i Nelson je dosao kao bek suter, ali ipak je igrao pleja, tako da su te draft pozicije skakljive. Na to sam mislio, ali sam brzopleto i kratko odgovorio.

Markoni јул 30, 2013 at 16:10

On nije čisti plej, već kombo bek, a ako se već bira, mnogo je bliži poziciji dva. Tako su ga vodili i u NBA, u toku drafta i na koledžu. Zbunjuje malo njegova visina (185cm bez patika) pa ljudi odmah pomisle da je plej, ali je on prava dvojka, sa poenima u rukama.

Reply
gledalac јул 30, 2013 at 16:20

Blazic menja Igora, Nelson je pravi „combo“, Dzenkins igra pleja, startera u Zvezdi. Svako ima svoje misljenje, postujem, samo kazem pogledaj malo sta je igrao na koledzu i u NBA.

Reply
Markoni јул 30, 2013 at 16:28

On je dvojka u telu pleja, isto kao Rakočević. U NBA je igrao i keca i dvojku, ali se svuda vodio kao bek šuter. To nije pitanje nečijeg mišljenja, već činjenica. U Evropi (tj. u Zvezdi) će tek da bude čista dvojka i kao takav biće izuzetno komplmentaran sa našim prvim plejom Nelsonom.

Reply
gledalac јул 30, 2013 at 16:33

OK, samo kazem da ce prva 2 biti Blazic, a da ce Dzenkins pocinjati na 1. U svakom slucaju bice tu rotacija ne sumnjam tako da nema problema. Sve u svemu odlican igrac i ove godine cemo imati odlicnu „tranzicionu“ kosarku. Uhvatili smo se njegove „pisane“ pozicije zbog mene i sorry zbog toga 😀

gledalac јул 30, 2013 at 16:25

Menjao je Curry-ja u NBA, a on je plej koji ima poene u rukama 🙂

Reply
Markoni јул 30, 2013 at 16:38

Ako postoji oličenje shooting guarda u NBA, onda je to S. Curry. U GSW igra na pozijama 1 i 2, ali je to čist šuter, samo ga *ebe visina. Ja sam inače protiv striktne podele na pozicije u zavisnosti od visine. Pa Bodiroga je igrao keca sa 205, imamo celu plejadu dobrih undersize centara u EL klubovima (oko i ispod 2m), itd. Evo imamo i Šilba koji može da odigra na pleju i moje mišljenje je da će na toj poziciji imati više minuta nego Dženkins.

Reply
gledalac јул 30, 2013 at 17:04

Nema seme da Schilb igra pleja, znaci nikakve, pre ce ga baciti i na 4 nego na 1. Opet kazem, postujem svacije misljenje, ali ga i ja imam. Tako isto mislim da je Curry bas onaj stari plej, koji mora da ima loptu u rukama da bi pokazao sta zna, a da je“pravi“ bek suter ipak Kobi (takav tip igraca). Nije plej samo asistencija, pikenrol i organizovanje napada, stari plejevi su imali fantastican sut za 3 ili polu distance, a Curry je bas takav, po meni.

Markoni јул 30, 2013 at 17:34

Odgovor na tvoj post ispod.
Šilb na 4? 😆 :facepalm: Jesi li ti gledao njega u Francuskoj? Uostalom, videćemo kad krene sezona, setićeš se naše prepiske. Što se tiče Curry-ja, GSW ne smeju da previše dugo igraju sa njim na dvojci, koja je njegova prirodna pozicija, jer bi imali težak mismeč na bekovskim pozicijama, zato su prisiljeni da ga guraju i na pleja. A što se tiče tvoje teze o starim plejevima i njihovim karakteristikama, samo ću ti reći Magic Johnson, mislim da je dovoljno.

gledalac јул 30, 2013 at 17:56

Jedan jedini lik koji je bio 6′ 9″, a igrao pleja hahahahaha 😀
Po tome mozemo reci da je Lebron plej, pazi kad je Magic bio jedini tog profila.
Za Schilb-a cu ti reci da je u Francuskoj igrao sve od 1-4, pricao sam sa strucnim ljudima (izraelcem jednim koji radi za jedne sportske novine, koji mi je i pomenuo da su trazili u januaru Dzenkinsa, a da se sa Medlijem nista nije dogovorilo, akojeg sam pitao i za Elijahua) koji su cak svrstavali Schilba u 4, zbog njegove sporosti, solidne igre ledjima i snalazljivosti (missmatch-a sa ostalim 4-orkama). Samo kazem u Zvezdi sigurno nece igrati pleja, nismo mi divlja ekipa u kojoj se sve vrti oko jednog igraca.

Markoni јул 30, 2013 at 18:19

Nije Magic jedini igrač tog profila, ni u NBA ni u Evropi, samo je najbolji ikada na poziciji PG. Nije imao ni preterano dobar šut za tri ni sa poludistance, dok je mehanika izbačaja posebna priča. Dakla, dokaz da dobar plej ne mora da prangija iz svih pozicija, dok MORA da ima asistenciju, sigurnost u vođenju lopte, pregled igre, da čini svoj tim boljim tako što će razigravati saigrače. Šilb je u tim segmentima ispred Dženkinsa, a ima i mnogo veće iskustvo igranja u Evropi i zato smatram da će pre njega na 1, ako zatreba. Dalje, zašto misliš da smo produžavali ugovor sa Nelsonom? Da bi sedeo na klupi? On je naš plej starter, a biće mu mnogo lakše da odigra tu poziciju nego prošle godine, iz mnogo razloga. I na kraju, planira se dovođenje jedne četvorke, što bi broj igrača na toj poziciji podigao na tri, plus Simonović kao alternativa, pa zaista ne vidim razlog da se tu gura i Šilb. Zanimljivo da ti njegov mismeč sa ostalim četvorkama navodiš kao prednost, ja to ne vidim tako. Šilb će stajati van linije za tri i asistirati, šutirati trojke, a u reket će ulaziti posle pika, dakle napadati koš licem, daleko od toga da on treba (niti može) leđima da igra sa pozicije 4.

gledalac јул 30, 2013 at 19:17

Ti bi pre gurnuo Simonovica na 4 nego Schilb-a??? Stvarno nisam imao nameru da ulazim u ovoliku polemiku, ali reci da ce Schilb dobiti prednost na pleju u odnosu na Dzenkinsa, „ako se ukaze prilika“, pa mislim sta reci?!
Ne mogu i necu te terati da menjas misljenje,ali po mom mislim da gresis. Razloge sam mnoge navodio da ne bude da se samo ne slazem, pa ne znam sta da ti odgovorim.

gledalac јул 30, 2013 at 19:23

Za Nelsona sam cini mi se odgovorio u nekom od prthodnih postova da je to izrazito timski igrac i da je njemu predocen dvogodisnji plan rada sa kojim se on slozio i nakon cega je potpisao produzetak. On je u vise navrata govorio kako je Zvezda najbolji i najorganizovaniji klub u kojem je do sada igrao u Evropi, a on dobro zna koliko utakmica ima u jednoj godini kod nas (EL, ABA, KLS, KRK) i da ce trebati Dzenkinsu da se navikne na Evropu, tako da ce on sigurno imati minute, kao i svi koji su dovedeni uostalom. Nije kosarka fudbal, gde bi igralo samo 5 igraca celu utakmicu, videlo se koliko su nam nedostajali igraci u rotaciji na kraju sezone. Na pocetku kada smo imali ceo roster i kada su prosli paklene pripreme pobedjivali smo Partizan lagano. Na kraju kada je Rasko morao da se rve sa 3+1 igracem sve je bilo teze, da ne pricam o Rakocevicevoj povredi i nedostatku napadackog arsenala zbog toga.

: јул 30, 2013 at 14:46 Reply
emontije јул 30, 2013 at 14:29

nelson, cvetkovic
jaka, dzenkins, lazic
silb, simonovic, skot
savovic, mitrovic
katic, marjanovic

mislim da ovde nedostaje jedna 4/5 kombo (milicic) a sve preko toga je vec preterivanje 🙂 ali posto mi volimo da preterujemo moze i jedan domaci plej stabilan (rasic) i keselj

Reply
torh јул 30, 2013 at 14:24

Jel dovodimo jos jednog pleja , ili ce Dzenkins da se rotira ? Bice ovo lepo skockana ekipa , a Katica ne pustaj Covicu ! Mislim da treba sacekati da vidimo kako ce odigrati Luka Mitrovic na reprezentacijom , ali se nametne zasto dovoditi igrace i davati mu po 2 minuta po mecu

Reply
BOLE јул 30, 2013 at 14:15

Odlično konačno je stigo sad još samo jedna dobra četvorka pa da pjevamo pjesmu SNAGA !

Reply
Samo lezerno јул 30, 2013 at 14:14

Jos samo Milicic…Sa Darkom idemo u top 4 EU…

Reply
DRagan јул 30, 2013 at 14:07

KK CZ ako se sve kockice slože, dobija novog generalnog sponzora. I to ni manje ni više nego ETIHADOM.

Reply
delije јул 30, 2013 at 14:41

odakle ti informacija?

Reply
dexy122 јул 30, 2013 at 14:50

To se prica vec duze vreme.

Reply
Kvatemok Blanko i Karlo Kostli јул 30, 2013 at 15:32

Za ovo sam cuo jos pre mesec dana.Cifra je 3 miliona evra.
Sejk koji je bio kod Vucica je to sredio.

Reply
gledalac јул 30, 2013 at 15:54

To su neozbiljne narodne price. Jos uvek.

Reply
forza stella rossa јул 30, 2013 at 13:41

Opet euforija,a tim je jos uvek slabiji nego prosle godine!Po dosadasnjim komentarima lako se vidi koliko smo kosarkaski neobrazovana publika.Doduse,to je logicna posledica dugogodisnjeg posta.Da potsetim,otisli su :Rakocevic(!),Radivojevic,Braun,Samardziski,Subotic,i,valjda Skot.Klincima sto ovde lupetaju najvaznije je da sruse dominaciju Partizana,kao da ce oni mirno sedeti i gledati kako se mi pojacavamo.Koga god da dovedemo nece biti dovoljno za trofeje ako ne dodje bolji trener.Zivi bili,pa videli!

Reply
zvezdas јул 30, 2013 at 13:49

nemas ti pojima niti veze sa kosarkom vidi tim sada i od prosle godine pa ces videti koji je jaci koje smo centre imali sem katica bekovi nula sem nelsona i rakocevica dobro otiso rakoc a dosli su odlicni bekovi blazic i Dzenkins, Marjanovic odlicni Silb pa ti vidi!!!!

Reply
forza stella rossa јул 30, 2013 at 14:09

Da te obavestim,postoji veliko slovo,zarez,tacka,dve tacke,tacka-zarez,…Toliko o elementarnoj pismenosti,a kosarkaskoj sa upisancima ne polemisem.

Reply
emontije јул 30, 2013 at 14:31

za trenera se slazem ali velicati – samardzijskog, subotica, brauna ?!

Reply
gledalac јул 30, 2013 at 14:44

Ne mogu da shvatim tvoju frustraciju, a nije da nisam pokusao. Tvoje omalovazavanje navijaca dovoljno govori o tebi. Ne prate svi kosarku, ali ne prate svi ni fudbal pa ga ipak gledaju. Ne dele se navijaci na „neobrazovane“ ili „obrazovane“, zato sto su to navijaci, oni navijaju za taj klub, pa ko god igrao.
A o tvojim ljudskim kvalitetima sam dovoljno rekao, a zamolio bih i admine da se pozabave ovom osobom (bilo muskom ili zenskom).

Reply
forza stella rossa јул 30, 2013 at 14:56

Ono sto sam rekla za upisanka vazi i za p(l)acenika.Zvezdu volim sigurno vise od vas,i tugujem za vremenom kada su navijaci bili gospoda,a vama slicni bili izrazita manjina.

Reply
gledalac јул 30, 2013 at 15:12

To za ljubav je patetican pokusaj da se nekome dodvoris, kome to ne znam i ne interesuje me! Da ne pricam o tome sto svi mi smatramo da volimo klub vise od sledeceg.
O tome da sam placenik, vec sam ti odgovarao i tuzno je da ti teorije zavere i paranoja truju mozak. Rekao sam ti 100 puta da necu cutati na tvoje pokusaje da (glupostima) trujes narod ovde i da cu ti uvek odgovoriti na bilo sta!
Mislim da navijas za Partizan, ali da to krijes nick-om „forzza stella rossa“.

Reply
gledalac јул 30, 2013 at 15:48

Ti pricas o „gospodi“, a ovde pises kao neki kocijas. Nisam upotrebio ni jednu prostacku rec, a ti iako si zensko (ako je to tako, ipak je ovo internet) takve grozote i prostote pises da se meni gadi.

Reply
qwak јул 30, 2013 at 15:42

naprosto, sve napisano nije tacno. jedini bitan igrac koji je otisao je rakocevic (totalno „crkao“ na kraju sezone), ali su zato dosli dzenkins, silb, blazic, ostali simonovic i savovic, koji mogu da dostignu i prestignu kosgeterski ucinak rakocevica. ovi ostali koji su navedeni nisu davali skoro nikakav napadacki doprinos. ovi sto su dosli, sa ovima koji su ostali zbog mladosti imaju vise snage za odbranu. smesno je cak i pomisliti da se poredi dolazak bobija sa braunom, ili samardzijskim.
zaista ne vidim kako je ovaj tim slabiji od onog proslogodisnjeg. vec sada je bolji, a govori se o jos pojacanja.

Reply
V.P. јул 30, 2013 at 13:05

Bas sam sad pogledao neki njegov klip iz NBA…Ima odlican sut sa polu-distance (mada polu-distanca u NBA je kao trojka kod nas)..Dobar prodor, Ima jak gornji deo tela pa se nadam da ce biti dosta 2+1..Jedino mi se ne svidja sto nema onaj sportski bezobrazluk(kao Scot)…Da kad ima 2+1 da skoci malo da digne publiku..Jedino mu je to mana po meni…Opet kazem da sam video samo ove klipove..Nadam se da gresim..Jer nam je jedan takav igrac u ovakvoj ekipi preko potreban..

Reply
Alek Zvezdas јул 30, 2013 at 12:42

Jos jedno odlicno pojacanje. Ove sezone cemo imati respektabilan tim. Svaka cast za upravu i gospodina Covica.

Reply
ZVEZDA JE ZIVOT јул 30, 2013 at 12:34

Kako cemo da pisamo po groblju !!!!!! 😉

Reply
gledalac јул 30, 2013 at 14:52

Nemoj te price, to su lozacke gluposti. Igramo kosarku i neka bolji pobedi (ove godine to bi trebali da budemo mi), uvek nam se obijalo o glavu to „popisaj mo se po njima“, jer ih to motivise, a od nas pravi negativce. Samo sportski i dobro se utrenirati, i ne bi trebalo da bude problema.
Nervira me sto se u medijima ne pominje to da je Partizan vec doveo neke sponzore (iako su u blokadi) i da su potpisali i tehnockog sponzora (oprema ce im biti odbojkaska Givova, mislim da je to slican dil kao mi sa Legeom, gde ce dobiti malo vise para od poznatijeg sponzora, ali nikad nisam video kosarkaski klub sa tom opremom 🙂 ), kao i to sto se ne prica da i oni prate neke amerikance iz Letnje lige, koji su igrali za San Antonio. Nervira me to jer posle kada sve budu zavrsili opet ce pricati kako su oni cudotvorci i kako svi rade protiv njih, ali oni se eto ne daju. To licemerstvo me najvise nervira kod njih, ali mi treba da se izdignemo (jednom za svagda) od takvih stvari. Skot je najveci primer kako to treba raditi, bespostedno na terenu, a onda smekerski pruziti ruku da ne mogu dusmani nista da ti prigovore, a onda na treningu jos jace spremanje. To je put, a ne „popisavanje“.

Reply
Ultras јул 30, 2013 at 11:57

Ovaj igrač ima potencijal da eksplodira u Evropi!!!Samo je pitanje koliko će mu trebati da se prilagodi na evropsku košarku,jer je obično potrebno malo vremena nba igračima da se prilagode…

Reply
mariachi јул 30, 2013 at 12:23

Mislim da ga vredi sacekati 😎

Reply
qwak јул 30, 2013 at 12:41

on je vec igrao u evropi (italiji) 2 meseca za vreme lok auta, tako da nije bas totalni novajlija.
mene vise brine radonjic i njegovo (ne)iskustvo. dovedeni su jako dobri igraci, a da li ce postati tim zavisi najvise od trenera. steta bi bilo da tim ne da svoj maksimum zbog neiskusnog trenera. naravno, voleo bih da me radonjic demantuje.

Reply
Markoni јул 30, 2013 at 13:03

Nije odigrao ni jednu utakmicu u Italiji za vreme lock-outa, pa je u tom smislu zaista novajlija u evropskoj košarci. Ako se kockice slože, dobićemo ogromno pojačanje. On i Nelson će biti motor cele ekipe.

Reply
kawq јул 30, 2013 at 18:28

video sam na vikipediji da je nije igrao, ali pretpostavljam da je barem trenirao i igrao neke nezvanicne utakmice. da li imas neki info vezano za to?

Reply
bane јул 30, 2013 at 13:32

O kom neiskustvu Radonjica pricas?? Pa on je vise godina trener Buducnosti nego sto ti pratis kosarku

Reply
kawq јул 30, 2013 at 18:26

vidi, kapiram da svi (vecina) ovde navijamo za cz, tako da ne shvatam tvoj nekulturan prilaz. ako pazljivo pratis postove, ne samo na ovom sajtu, velika vecina ljudi upravo misli da je radonjic mozda najslabija karika u ovom novom timu. to sto je preuzeo buducnost u sezoni 2005/6 znaci da ima 7 – 8 godina iskustva, a od toga vrlo malo uspeha na medjunarodnoj sceni. naravno u el nije nikada vodio klub. e, o tome se radi… zelim mu svu srecu, ali mislim da bi dusko ivanovic, ili npr. kari bili mnogo bolja opcija. prosle godine smo rasturali u evropi, a onda su dosli turci i izuli nas u sred beograda…

Reply
moravac јул 30, 2013 at 11:47

Tip igraca bas kakav nam treba. Siguran na lopti,nikad ne znas na koju ce stranu povuci,stravicno brz prvi korak,snazan i efikasan ulaz na obruc i levom i desnom rukom,odlican i vispren asistent,odlican strelac izradjenog i definisanog suta,atleta kakav nam je nedostajao u proslosezonskim finalima.Lagano ali sigurno dr. Covic pravi ekipu koja ce na Jadranu i kuci biti jednostavno nepobediva. Ocekujem na cetvorci Medlija i to bi bio tim na koji bi stavio kucu i auto u ABA Ligi. Sto se EL tice,bicemo konkurentni i najbogatijim klubovima Evrope. Ovaj sastav: Dzenkins,Blazic,Silb,Medli,Marjanovic moze lagano da dotuce svaku ekipu u EL. Sada se pitam, da li je Dejan Radonjic trener koji znanjem i autoritetom moze da kontrolise i iz utakmice u utakmicu podize ovu igracku mashineriju? Ako smo u novu sezonu krenuli ovako jako sto se igraca tice,onda moramo to ispratiti i na strucnom planu. Moja zelja na mestu trenera je Dusko Ivanovic.Covek sa ogromnim iskustvom iz najjace evropske lige.Strog,sistematican,ozbiljan,kosarkaski fanatik koji se iz godine u godinu strpljivo,uporno i uspesno penje i probija ka samom vrhu evropske trenerske elite.Sa njim na klupi,ovaj sastav bi dobio prepoznatljivu fizionomiju,cvrstinu,uigranost,disciplinu u napadu i odbrani a mi,konacno mnogo radosti i veselja u nastupajucoj sezoni. Pozdrav braci sa SEVERA!!!

Reply
Gašpar јул 30, 2013 at 12:31

jednostavno bi bili kao TAU KERAMIKA…

Reply
dejca јул 30, 2013 at 11:46

Ovaj tim treba bodriti i u ABA, a ne samo u Evroligi… ❗
😕 😕

Reply
Darko јул 30, 2013 at 11:32

Nevezano za temu, rukometni klub nema para za licencu.. Kako mu pomoci? Dajte vise informacija na tu temu. Odlozili su pocetak priprema zbog novca.

Reply
jigsaw јул 30, 2013 at 11:51

pa ako nije vezano za temu, vezi se za temu tamo gde je tema :facepalm:

Reply
Sale јул 30, 2013 at 11:29

Bravooo!!! Alal vera za upravu. Dobrodoslica za Dzenkinsa. Joj ljudi ko ce docekati pocetak sezone. Zvezda ima priliku da ove godine napravi puno toga. Srecno!!!

http://hoopsuniverse.net

Reply
Filip јул 30, 2013 at 11:27

Jos medli i darko i to je to,

Reply
Zvezdas S. јул 30, 2013 at 11:26

Dobro doso,ostaje mi kao iskrenom Zvezdasu ,da ti pozelim dobrodoslicu ida se nadam da je ovo ekstra potez,usta nesumnjam.Malo me plasi veliki broj stranih igraca . Malo sam aniliziro sastav zvezde ,i doso sam do zakljucka,da Covic verovatno racuna da Savovic,dobije Srpske papire,a nebi me iznenadilo da se pomeri broj stranaca sa 3na4 sto bi po meni onda bilo ekstra.Mada takodje sam misljenja ,ako se daju pare za Strance,onda bi trebalo dovesti i Milicica.Po meni bi ovo uz amera na 4 ,bio drim tim.

Reply
czv јул 30, 2013 at 11:13

DOBRODOŠAO KRALJU!

Reply
Kapetan јул 30, 2013 at 11:06

Skot ide sigurno jer imamo 5 stranca Nelson,Silb,Blazic,Dzenkins i Savovic, a najverovatnije dolazi jos jedan Amer na poziciji krilnog centra tako da nema mesta za Skota. Tim ce ciniti:
plejevi:Nelson i Cvele
Bekovi:Blazic,Dzenkins ,Lazic
Krila:Silb,Simonovic
Krilni centar:Savovic,Mitrovic i Amer(najverovatnije NIk Kaner-Medli)
Centar:Katic,Marjanovic
MISLIM DA JE EKIPA ZA RESPEKT ZVEDO IDEMO NA SVE TROFEJE SAMO HRABRO

Reply
czv јул 30, 2013 at 11:12

Brate Savović nece biti stranac imace naše držžavljanstvo 🙂

Reply
Rodio se novi DELIJA јул 30, 2013 at 11:14

daj bozze

Reply
czv јул 30, 2013 at 11:19

+ verovatno ce biti povecan broj stranaca na 5 znaci Jenkins,Nelson,Blažič,Schilb,Caner Medley i možda još jedan na poziciji 2 i to je to nema veze i ako jih bude 7,2 viška nije to nikakav problem 🙂 Ali bi voleo da Skot ostane jer je dobar igrac,jer znam da bi ove godine eksplodirao pozz

Reply
perus јул 30, 2013 at 11:34

savovic ima drzavljanstvo republike srbije, ali je igrao za mladu repr. crne gore i zato se u kss vodi kao stranac. da ga je duda zvao na evropsko, onda bi postao domaci igrac

Reply
Vladimir јул 30, 2013 at 12:28

Izmislili su košarkaško državljanstvo i čovek rođeni Srbin, ispade u svojoj zemlji stranac.

Reply
Guerrini Shampion јул 30, 2013 at 11:28

Mislim da ce se Dzenkins i Nelson rotirati na pozicijama jedan i dva,pa ce i samim tim Blazic imati dobru minutazu,jer je on kao sto je i rekao dosao je mu je receno da Rakocevic ide,pa mu se otvara prostor za vecu minutazu…
Sto se Medlija tice…Odlican igrac…Mada se bojim da sa njim „ne ubijemo“ novog seniorskog reprezentativca Mitrovica…
Na poziciji centra sam nacuo(nisam insajder,daleko od toga,ali sam tako nacuo) da ce doci Milicic,a da ce otici Katic…
Sve u svemu mislim da imamo odlican tim…

Reply
Zvezdas S. јул 30, 2013 at 11:38

Druze daj Boze ,to sto si nacuo da se ostvari. 😀

Reply
Inkognito јул 30, 2013 at 12:48

Pre bih Katica nego Milicica koji nije igrao basket 10 godina

Reply
Zvezdas S. јул 30, 2013 at 13:11

Druze taj Milicic,garantujem ti da i bez treninga moze da bude medju 4-5 centara u Evropi.Sa treningom covek je ubedljivo najaca 5 u Evropi.Daj boze da on doje u Zvezdu.Potpisujem ti da sa njim u timu ,ne samo da ce mo proci grupu nego ubedjen sam ulazimo medju cetiri ekipe.Neznam kolko je njegov dolazak realan,ali eventualnom njegovom dolasku ,obradovao bi se najvise.

Бранимир јул 30, 2013 at 18:55

Боље сиса у руци него голубица на грани.

qwak јул 30, 2013 at 12:37

moje misljenje je da cz nedostaje jos jedan igrac na poziciji 5, ili neko jaci na poziciji 4, koji moze da igra jako i pod kosem. medli nije taj tip jer je 4/3, a nama treba 4/5 (moje misljenje). tako da bih ja rado video darka, a da katic ostane. u toms lucaju nam ne bi ni trebao medli. ono sto je mozda problem je sto je medli cetvorka suter, koji se verovatno svidja radonjicu.

Reply
Zvezdas S. јул 30, 2013 at 12:43

Druze imamo identicno misljenje po tom pitanju.Takodje sam misljenja u slucaju da se dovede Milicic ,onda nam Medli netreba,a i voleo bi da Rasko ostane.

Reply
Бранимир јул 30, 2013 at 18:58

Цвеле нам квари просјек квалитета. Реално нема шта да тражи у овом ростеру. Нема нам друге него да се озбиљно тестира у ФМП Радничком, буде активни носилац игре и покаже – докаже колико се на њега може рачунати. Иначе ће и наредна година за све бити изгубљена. Он ће бити повријеђен, а за нас ће бити мачак у џаку за којег би требало да знамо шта од њега можемо очекивати.

Reply
gledalac јул 30, 2013 at 19:27

Cveleta ce istrpeti sigurno, jer je dobar i vredan momak. Malo se teze nosi sa pritiskom, ali ima potencijala.

Reply
pera јул 30, 2013 at 20:02

Grešiš prijatelju. Svaka čast što se radi o dobrom momku ali igrač koji ima šanse da trenira pored svog idola i ne pokupi cele sezone ni deo njegovog repertoara? Mislim da je potrošio mnogo kredita i što je paradoks imao je u prošloj sezoni mnogo više prostora da se dokaže nego što će sada imati. Treba dovesti Stefana Pota najperspektivnijeg pleja kod nas i vratiti Nikolu Jankovića na četvorki. Zvezda mora da sastavi baš dobar tim u FMP Radnički od najboljim mladih igrača koji će napredovati pored Gurovića i nadomestiti odlazak nekih od ovih stranih igrača kad splasnu Evro ambicije. Evidentno je da neki od njih neće naći sebe u ovakvom timu ili možda imamo sreću kao Igokea prošle sozone da gospod bog spoji karaktere igrača.Ne treba diskutovati o igračima evo ja recimo mnogo više volim kad zakuca naš mladi igrač nego Skot koji se po tome pominje ovde ili kad takav mlad igrač napravi dobar potez nego izuzetan NBA igrač. To znači draga gospodo da smo za procenat krenuli napred sa našom košarkom. Mene ne zadovoljavaju trenutni rezultati jer kako dodju tako prodju a onda nose pustoš. Raduje me samo temeljna uprava kluba i molim ako može bez Nebojše Ilića koga svi vide kao baksuza pored klupe.

Reply
gledalac јул 31, 2013 at 00:52

Ma znam sta mislis, meni je jos uvek u glavi ona utakmica protiv Ulm-a na kojoj su svi plejevi bili povredjeni i na kojoj je Cvele dobio ogroman prostor i minute. I onda je na toj utakmici bio ocajan (nije par puta ni dobacio do kosa), tako da mu je samopouzdanje tada palo skroz i nije se vise ni video. Ako se opet podsetis nekih utakmica pre te imao je dobre partije, s’ obzirom na sansu koju je dobijao. Mislim da se necemo tako lako odreci njega, jer kad pogledas mlade srpske plejmejkere nema ih bas mnogo (Micic je eksplodirao ove godine to stoji ali ko je taj jos jedan ili dva), videcemo uostalom.
Sto se tice Pota mislim da je on tip igraca kao Tepic, trom, nesiguran i samo moze da igra u srpskom timu ili reprezentaciji, nema on jaku sportsku drskost i ambiciju, uostalom zbog toga se i vratio iz Amerike. Oko Jankovica je prica nerealna da se on vrati, pogotovu sto imamo mladog Luku koji se pokazao fantasticno u mladoj reprezentaciji gde je imao dosta slobo, posto nisu igrali jos neki kljucni igraci u reprezentaciji. I mislim da smo tu imali srece, jer da su bili svi tu ne verujem da bi toliko dobio prostora, tako da mi se to stvarno dopalo i samo mozemo da profitiramo i on i mi.
Mislim da uprava ima dobar dugogodisnji plan i da se njega pridrzava koliko god moze (ima tu odstupanja i dobrih i losih, eto EL, ali opet planirana je i bar domaca titula, ali dobro). Sve iz FMP ce se iskoristiti u sluzbi Zvezde i u to sam siguran, jer ta stipendijska prica sada moze da bude samo jos vise primamljivija za mlade, s’ obzirom da se sada radi o Crvenoj Zvezdi.
Dobar je „Nesa Baksuz“ 🙂 samo ume da se zanese, ipak je bio vrhunski igrac, ne moze se svima ugoditi zar ne? 😉

DedaMiloje јул 30, 2013 at 11:02

E ko ce nama da ugodi, sad ne valja sto se dovode Amerikanci, do juce ti Rakocevic bio na izdisaju na kraju sezone, a sad sto otiso. Pa otiso sto je mator i ne moze vise da igra na vrhunskom nivou. Nije ovo zezanja sad, da ne bismo sluzili u Evro Ligi za punjenje moraju se dovesti igraci. Bas me zanima koga da dovedemo od ove bede od nasih igraca sto je ostalo, pa mi reprezentaciju ne mozemo da skupimo. Samo napred i pravite tim.

Reply
Denis јул 30, 2013 at 13:32

Smesno je reci da Rakocevic ne moze da igra na vrhunskom nivou, ne moze 40 minuta ali 20 moze vise nego vrhunski da odigra

Reply
gledalac јул 30, 2013 at 14:57

Ako prima „vrhunsku“ platu mora da igra na vrhunskom nivou, to Rakocevic nije mogao da pruzi konstanto i sve je sa njim, licno, lepo dogovoreno. On je provereni Zvezdas i kao takav hteo je da odigra jos jednu godinu, ali isto tako zbog toga sto je Zvezdas zna gde je otisla njegova plata i da se tim unapredjuje i poboljsava.

Reply
DedaMiloje јул 30, 2013 at 17:32

Pa ja bas o tome pricam, nama su ptrebni ozbiljni i spremni igraci, zasto bi ostavili nespremnog Rakoca kad za te pare mozem da dovedemo spremnog dobrog igraca. Koliko vidim ja u postu nisam pomenuo da Rakoc nije Zvezdas, svaka njemu cas i veliko hvala za sve sto je ucinio za Zvezdu i sto je imao m**a da se uopste vrati da zaigra za nas.

Reply
... јул 30, 2013 at 17:51

Neko je napisao da su posetioci sajta nestrucni za kosarku, to ovim komentarima i postvdjujete, cuj Rakocevic nije dovoljan kvalitet za ovu Zvezdu, kao on preplacen, pa mi ne bi ni igrali Evroligu da njega nije bilo. Lik je doneo skoro pola pobeda, ali ok. Svako ima pravno na misljenje. Mislite da su ovi silni ameri nesto puno manje placeni od Rakocevica?

1991gm. јул 30, 2013 at 10:54

Bez ljutnje ali brate koliko ste vise naporni sa tim strancima i želja da igraju srbi je prosto neverovatno :facepalm: .Da pratite više košarku znali bi da svaki ozbiljan klub mora da ima barem 4-5 stranaca.Pa naravno ako su kvalitetniji od domaćih igrača naravno da zaslužuju da igraju prvu petorku,najbolje da se de na klupi i gledaju i mašu peškirima da bi naša deca igrala,samo je najvei problem taj da naša deca nemaju neki vrhunski kvalitet da se ne lažemo…

Reply
DedaMiloje јул 30, 2013 at 11:05

Bravo

Reply
Igor јул 30, 2013 at 12:16

Samo 4 stranaca mogu da igraju domace prvenstvo. Zato netreba dovoditi previse stranaca ❗

Reply
ZVEZDA JE ZIVOT јул 30, 2013 at 12:29

Da domace prvenstvo, al zato za Abaligu, i Evroligu je broj stranaca NEOGRANICEN !!!!!

Reply
qwak јул 30, 2013 at 13:00

pravilo i nije bas neko, tako da se mozda i promeni. pretpostavljam da je cilj i kss da nasi klubovi budu sto bolji u evropi i regionu. ako tamo ne postoje ogranicenja, zasto ih stavljati u domacim takmicenjima?
broj stranih igraca zavisi od uprave i ciljeva. pretpostavljam, na osnovu pojacanja, da se akcenat baca na region i evropu, a mozda postoje indicije da ce se dozvoljeni broj stranaca povecati i u 2 srpska takmicenja.

Reply
gledalac јул 30, 2013 at 15:51

Prica se o tome da se ukine ogranicenje stranaca. Ali zapamti sta sam ti rekao, opet ce kriviti Covica da je to „izboksovao“ zbog „njegove“ Zvezde, iako to nije tacno, ali dolazi u skakljivo vreme za nas.
Ta informacija je dostupna svim klubovima, ali Partizan ce protezirati tu pricu samo zbog toga sto ne mogu dovesti dovoljno dobrih stranacai sto im odgovara da stvaraju tu mrznju prema Covicu kod svojih navijaca.

Reply
kawq јул 30, 2013 at 18:33

kako god da odluce, samo da donesu odluku na vreme, da svi budu upoznati sa istom, a ne da se neko buni (bez osnova, tj. nisu citali pravilnik) kao radnicki prosle godine.

Бранимир јул 30, 2013 at 18:48

Како год окренеш партизани ће се бунити и кривити Звезду и Човића. За неплаћени порез, за блокаду рачуна, за за комотан буџет, за довођење играча, за смањење и отплату дуга, за успјешно одвијање стечајног поступка, за играње у Арени, за Марјановића који им је био висок и недохватљив, за НБА играча, за снагу и енегију која се не губи већ нараста у незаустављиву бујицу, за пријек и циничан поглед, за дједов аманет: немој сине, није ти ни дјед навијао за партизан,…

gledalac јул 30, 2013 at 19:26

@Branimir
Velika istina, nazalost. To licemerje me strasno nervira i preko njega tesko prelazim.

sof јул 30, 2013 at 10:48

Изгледа да неће играти ниједан Србин у првој петорци, сви главни играчи биће странци и с тим се претерује.

Reply
josif јул 30, 2013 at 10:41

Sve je ovo dobro ali previse se oslanjamo na amerikance a nemamo neko dobro iskustvo od prosle sezone.Trebamo dovesti jos jednog beka sutera i jednog krilnog centra.Pozz.MKD

Reply
ognjen banic јул 30, 2013 at 10:31

dobrodosao u crveno bele sve najbolje u crveno – belom dresu

Reply
dusan јул 30, 2013 at 10:22

DOBRODOSAO CARE!

Reply

Leave a Comment