Moja Crvena Zvezda
КошаркаПрипреме

Лазић: „Све тече у најбољем реду“

Уз Александра Цветковића играч са најдужим стажом у Црвеној звезди Телеком је Бранко Лазић. Борбени бек је увек био пример својим саиграчима како се бори за црвено-бели дрес, а да другачије неће бити ни ове сезоне показује његов однос према тренинзима на Златибору. Популарни Лаза изнео је своје утиске након две недеље припрема за нову сезону:

IMG_9942-1– Мало је другачије него протекле сезоне, јер тим још није на окупу. Има доста младих играча, а скоро су се прикључила и тројица Американаца. Нови саиграч нам је и Боби Марјановић кога знамо много боље него Џенкинса и Шилба. Очекујемо Рашка, Луку и Блажича да нам се прикључе па да комплетирамо тим – рекао је Лазић, а затим наставио:

– За сада све тече у најбољем реду. Тренирамо јако, већ две недеље су прошле и још недељу дана смо овде. Сваки дан се тренира, веома је напорно, али то је нормално јер су базичне припреме.

Лазић је сложан са већином навијача Звезде да је примарни циљ за прошлу сезону испуњен, а то је пласман у Евролигу. Циљеви за наредну сезону су високи, а бек црвено-белих сматра да ће напорним радом они бити и испуњени:

– Јако је важно је да смо успели да изборимо Евролигу. На нама је да напорно радимо, да се боримо, и да не гледамо много напред, већ да се фокусирамо да што боље одрадимо припремни период – завршио је причу Бранко Лазић.

За разлику од Лазића који има већ позамашан стаж у Црвеној звезди Телеком, Душан Ристић је тек загазио у сениорску кошарку. Након што је прошлу сезону провео у ФМП-у уписујући на тај начин прве минуте у Првој лиги Србије, а касније и у Развојној лиги, перспективни центар је прикључен раду са првим тимом Звезде. Ристић је освојио готово све са ФМП-ом, а касније и Црвеном звездом у млађим категоријама, али признаје да је први тим нешто потпуно ново за њега:

– Не рачунајући прошлу сезону када сам се у ФМП-у прикључио сениорима, ово је нешто сасвим озбиљније и другачије. Стручни штаб нас је полако уводио у тренинг, а сада смо дошли до стадијума када унапређујемо такитку, али и нашу физичку кондицију. Морам да кажем да се изузетно напорно ради на тренинзима, али то је једини начин да се нешто постигне и да се напредује – рекао је Ристић готово у даху.

Једна од најбољих партија сјајног центра протекле сезоне била је управо у дуелу са новим играчем Црвене звезде Телеком, Бобаном Марјановићем. Ристић је уписао 16 поена уз седам скокова и зауставио Бобија на свега осам постигнутих поена. Млади центар се са осмехом присећа те утакмице и истиче који значај за њега имају тренинзи са новим саиграчем:

– Тачно. Једна од бољих сениорских партија у мојој каријери је била прошле сезоне у дуелу са Мега Визуром и Бобијем. Он је стварно сјајан момак на терену, и ван њега. Јако ми значи игра са њим, почевши од “1 на 1“ па до “5 на 5“. У млађим категоријама нисам имао прилике да играм са таквим играчима, снажнијим и вишим од мене, тако да тренинзи са Бобијем ми много значе за мој даљи напредак – истакао је Душан Ристић.

Вест можете коментарисати и на нашем форуму.

Повезане вести

2 comments

pera авг 26, 2013 at 19:04

Ima li ikakve šanse da se Nikola Janković vrati u Zvezdu izuzetan potencijal i baš ono što nam treba na četvorci mlad igrač stena koji dobro igra ledjima ka košu.

Reply
Zvezsad S. авг 26, 2013 at 12:56

Nadam se da ce se Ristic izboriti medju 12 igraca,sto je po meni realno,s obzirom o kakvom se potencijalu radi.Decko je prvi centar Evrope u svom uzrastu,mislim da Srbija od Divca,Rebrace ,nije imala igraca sa ovakvim potencijalom .Mozda je Musli bio donekle u tom rangu,ali on se istopio u prosecnog igraca.Licno strahovito verujem u ovog momka,i ovim putem zelim da mu uputim punu podrsku,njemu i njegovim mladim saigracima iz generacije 95,u koje puno,puno verujem .

Reply

Leave a Comment