Moja Crvena Zvezda
Архива

Tadić: „Zvezda je naš najveći klub!“

Posle Vladimira Putina, premijera Rusije, FK Crvena zvezda i najveći srpski stadion posetio je i predsednik Srbije Boris Tadić. Tadić je došao da lično česti na danima slavne prošlosti zaposlenima na „Marakani“ i izrazio uverenje da će Crvena zvezda u skorijoj budućnosti ponovo na svim meridijanima pronosti slavu našeg sporta, fudbala i Srbije!

On je u zvaničnoj poseti najtrofejnijem srpskom klubu stisnuo ruku kreatorima magične noći u Bariju 1991. godine i podsetio da je, bez obzira na sve, Crvena zvezde uvek šampionski klub, sposoban da jednog dana najvredniji trofej ponovo donese u Beograd.

Crvena zvezda je najveći i najtrofejniji srpski klub“, istakao je Tadić.

Iako je dolazak Tadića u Ljutice Bogdana predstavljao jedan od najvažnijih događaja u zemlji, Boris se tokom boravka na „Marakani“ ponašao krajnje opušteno. Nakon što je održao sastanak sa rukovodstvom Crvene zvezde, šetao je trofejenom salom, izvodio penale sa Vladanom Lukićem i opušteno ćaskao sa trenerom Robertom Prosinečkim. Dolazak Borisa Tadića u Crvenu zvezdu uveličali su svojim prisustvom generalni direktor NIS-a Kiril Kravčenko, prvi čovek „Telekoma“ Branko Radujko, predsednik SD Crvena zvezda Petar Škundrić i državni sekretar u istom ministarstvu Dušan Mrakić.

Kada je u društvu ppredsednika Crvene zvezde Vladana Lukića i ostalih čelnika ušetao u trofejni muzej Boris Tadić je kroz osmeh prepričavao detalje iz antologijskih mečeva Crvene zvezde, a zatim pristune razoružao još jednim prizanjem:

„Ja sam Partizanovac koji je godinu dana trenirao fudbal u Crvenoj zvezdi. Verovali ili ne skupljao sam lopte na ovom stadionu. Sve ste nas usrećili u Bariju, kao i kod onog gola protiv Bajerna. To je nešto neverovatno. Po rezultatima Zvezda je naš najveći klub i čestitam vam na svemu. Najveća želja mi je da neki naš klub ponovo postane šampion Evrope. Ja mislim da je to realno. Potrebno je još nekoliko godina da se podigne privreda. Zahvalio bih se kompanijima koje ulažu u Crvenu zvezdu,“ poručio je Tadić misleći na predstavnike „Gasporma“ i „Telekoma“ i dodao: „Srbija će uvek biti uz Crvenu zvezdu.“

Prvi čovek Srbije je posle kafe u „Red Caffe“-u sišao na travu „Marakane“ kako bi osetio bar deo energije o kojoj decenijama pričaju generacije igrača Crvene zvezde. Praćen u stopu od strane brojinh kamera i fotoaparata Tadić nije skidao osmeh sa lica. Želeo je da isproba šut sa bele tačke (jednom prevario Vladana Lukića) i to prvi put posle operacije Ahilove tetive, a zatim opušteno pričao sa Robertom Prosinečkim oslovljavajući ga je sa „legendo„…

„Verovali ili ne pratio sam sve Robijeve rezultate u Crvenoj zvezdi. Znam da je bio izložen pritiscima i riziku. Ali ja volim ljude koje preuzimaju rizik. On je napravio pomak u Crvenoj zvezdi, verujem da će klub stati iza njega i omogućiti mu što bolje uslove. Iskreno, mislim da bi ljudi u našem sportu trebalo da imaju više poverenja u trenere.“

Boris Tadić je pogledom leteo po tribinama „Marakane“ usput govoreći o veličini Crvene zvezde i ulozi države u njenom jačanju.

„Bilo bi dobro da naši klubovi igraju na većim i modernijim stadionima. Samo nemojte da očekujete da država bude majka po svim pitanjima. Takva pravila više ne funkcionišu ni u jednom sistemu. Mi možemo da pomognemo da se takvi objekti izgrade po jasno definisanim pravilima, da ne bude zloupotrebe… Zvezda zaslužuje najbolje, jer srce mi je puno kada na u celom svetu kažem „Red Star“. To mnogo znaći. Evo, reći ću vam da predstavnici naših susednih država navijaju za Zvezdu ili Partizan, ali to ne smeju da kažu.“

Kao pravi domaćini zaposleni na „Marakani“ nisu želeli da Boris Tadić ode iz Crvene zvezde praznih ruku. On je dobio prvi primerak ekskluzivne monografije posvećene 20-godišnjici trijumfa u Bariju.

Prvi primerak dobio je Partizanovac„, našalio se predsednik Sportskog društva Crvena zvezda Petar Škundrić.

Na tu opasku Tadić je imao spreman odgovor:

„Ovome će se obradovati moje ćerke. One fanatično navijaju za Crvenu zvezdu“, rekao je Tadić.

Predsednik Tadić je na travi „Marakane“ krajnje opušteno pričao sa čelnicima Crvene zvezde ne primetivši u prvom trenutku da se brojni novinari nalaze u neposrednoj blizini:

„Ne sviđa mi se stanje u srpskom fudbalu. Mislim da i odnosi Crvene zvezde i Partizana treba da budu bolji, da ne bude toliko udaraca, a i FSS mora da ima odgovornost“, obratio se Tadić čećnicima Zvezde.

On se dotakao i arbitraže u Jelen Superligi, i pitao ko delegira sudije, a onda je odlučio da se zvanično obrati novinarima:

„Mnogo ste, bre, pokvareni „, kroz osmeh je rekao predsednik Srbije i dodao „Ajde pitajte šta vas zanima.

Usledilo je direktno pitanje predstavnika medija kako ocenjuje stanje u srpskom fudbalu.

„Loše, loše… Sve sam vam rekao.“

Govorio je i o zahtevu Mišela Platinija:

„Bila bi tragedija da nas izbace iz Evrope. Moramo u fudbalu, kao i celokupnom sportu, da odvojimo žito od kukolja“ zaključio je Boris Tadić.

Upozorenje svima da bez psovki i na kulturan način prokomentarišu posetu Borisa Tadića našem klubu. Svi komentari u kojima bude pretnji, uvreda, psovki ili poziva na nasilje biće obrisani.

Повезане вести

44 comments

Comments are closed.