Moja Crvena Zvezda
КошаркаПрипреме

Кошаркаши убедљиви на генералној проби

Кошаркаши Црвене звезде Телеком без пораза су окончали припремни период. У 13 контролних утакмица забележили су исто толико победа. У последњој провери пред почетак нове сезоне и дуел са Широким, црвено-бели су у Пиониру савладали пољског прволигаша, екипу Турова, резултатом 82:58.

silb i marjanovicИзабраници тренера Дејана Радоњића поново су одиграли веома добро у одбрани и као на већини мечева у припремном периоду ривала су свели на мање од 60 поена. Ово је био први меч за Катића, Блажича и Раденовића, а због лакше повреде Бранко Лазић је паузирао. Борбени бек ће се тренинзима екипе прикључити већ почетком наредне недеље.

Меч првог кола АБА лиге између Широког и Црвене звезде Телеком заказан је за 5. октобар.

Црвена звезда Телеком – ПГЕ Туроw 82:58 (19:15, 22:19, 17:14, 24:10)

Црвена звезда Телеком: Ребић, Цветковић, Митровић 8, Блажич 3, Симоновић 7, Марјановић 15, Раденовић 1, Катић 13, Ристић, Тејић, Нелсон 11, Џенкинс 12, Шилб 12.

ПГЕ Туроw: Кулик 15, Чилијанкси 6, Јарамаз 12, Дулевиц 4, Тејлор 5, Божовић 2, Рајт 2, Жигерановић 12, Визњевски, Штелмах, Каролак.

Вест можете коментарисати и на нашем форуму.

Повезане вести

23 comments

Никола сеп 29, 2013 at 23:43

Јел зна неко када ће се продавати сезонске карте? Колико ће коштати и за која такмичења ће важити?

Reply
gledalac сеп 30, 2013 at 01:55

Bice oko 100e za tribinu, mozda 90e… Ipak ima 3 sigurna takmicenja da se igraju ove godine, s’ tim sto se iz „Evrope“ ne ispada (ko izgubi u EL nastavlja takmicenje u EK), ali jos nisu 100% sigurne cene i mozda budu neke akcije ili promocije za najbrze ili najsrecnije.

Reply
Nikola сеп 30, 2013 at 19:54

Хвала на одговору! Није то пуно ако важи и за ЕЛ. Требало би ваљда ускоро да крену да их продају пошто сезона почиње за који дан…

Reply
Звезда шампион! сеп 29, 2013 at 15:30

Раденовић почео да оправдава поверење 😆 Првенац у звездином дресу,не кажем бољи је од 4 клинца није то лако :mrgreen:

Reply
Marko сеп 29, 2013 at 12:30

Smatram da nam je neohodan jos jedan plej,pa i krilni centar.Do sada nisam nigdje procitao da ce biti jos pojacanja,ali ako zelimo do top 16 te pozicije moramo ucvrstiti,jer nasa grupa nije ni malo laka.Slazem se sa tim da su nam najveci ciljevi za ovu sezonu Aba liga kao i domace prvenstvo.Ni ta takmicenja nece biti laka,tu je Igokea kao i partizan koji je zadrzao tim iz prosle sezone,doveo neke,a planira jos.Evidentno je da imamo bolji tim nego prosle sezone,ali ne ne smijemo vrsiti bezpotreban pritisak ni previse se znaositi (dokaz nam je prosla) Polako,sa velikom zeljom i radom sve se moze,a nadam se da ce to nasi kosarkasi ostvariti.

Reply
Бранимир сеп 29, 2013 at 13:11

Циљ у Евролиги мора бити или је логично – пролаз у други круг. Група је врло тешка. Ако се окрене како не треба и не будемо миљеници среће прича може бити депримирајућа. Ипак, систем такмичења омогућује Звезди играње у Европи (најмање у Еврокупу) до на прољеће, што је врло позитивна ствар. Мени се чини да ова прича са Савовићем није логична и да зато не може бити завршена.

Reply
Бранимир сеп 29, 2013 at 12:26

Ја се не бих сложио са онима, а има их прилично, који сматрају да смо у припремном периоду играли утакмице са лаким противницима. Чини ми се да су нам ривали били прваци својих држава из нашег окружења, који већ дуги низ година играју важне улоге у националним првенствима, а такође (скоро) сви играју и европске купове. Можда је ранг ових екипа био на нивоу Звезде из претходне двије сезоне, који се полако превазилази. Очигледан је видан помак нашег КК и кретање узлазном путањом у сваком погледу. Управа је успјела створити добре услове за рад и функционисање клуба. Звезда је постала привлачна многим играчима. Неки трансфери су се завршавали по брзом поступку: узми или остави, а неке играче ниси могао пушком отјерати из клуба под опоменом да ће му пропасти каријера. Ја имам пуно повјерење у ову Управу, али сматрам да имамо право знати за разлоге неких кадровских питања и да у том кратком образложењу: „интерна ствар клуба“ Делије не могу бити никако заобиђене. Јер је то у интересу КК и свих оних добронамјерника који се врте око њега. Овако, причаћемо и нагађати о Савовићу до Нове године. Штета је и што ова генерална проба није била отворена за јавност. Сви знају да смо јаки као земља. Као да можемо сакрити атомско наоружање па ћемо некога да изненадимо. Сада ће да нас мрзе и да нас се плаше још више. Барем смо могли дати мало одушка Делијама. Штета је и што Ребић, Цветковић, Тејић, Раденовић и Ристић нису играли мало више. Или јесу, али им је учинак био скроман. Дерали смо све редом и иживљавали се на несретницима. Требали смо пустити и ову дјецу да мало више играју и карају.

Reply
ski сеп 29, 2013 at 11:24

bravo zvezdo ❗ ❗ ❗ radujem se time sto necemo zavisit od jednog igraca ,ovaj podatak da 5 igraca imaju dvocifren ucinak mi se jako svidja 😛
mozda katic bude igrao cetvorku a mislim da bi to bilo dobro, on i marjanovic pod kos- imaju da gaze ❗ ❗ ❗

Reply
Лука ДСКГ сеп 29, 2013 at 01:31

😉

Reply
ja сеп 29, 2013 at 01:25

Trebali smo da biramo malo jace timove u pripremama. Za ABA ligu su oni OK, ali da vidimo gde smo za EL

Reply
gledalac сеп 29, 2013 at 01:38

MIslim da je realno da ove godine najveci cilj bude osvajanje ABA lige (samim tim i rezervisanje EL jos jednu godinu), kao i domaceg prvenstva (to najvise zbog toga da se povrati sampionski mentalitet kod navijaca, ali i kod igraca, na kojem bi mogao da se razvija podmladak ekipe).
Licno meni je ovakav cilj najlogicniji i najprakticniji, jer sa njim mnogo vise dobijamo (cak bi mogli i da razvijemo mlade igrace, kao i da ustedimo novac), suvise je veliki rizik, na ovakvu grupu u EL i na nas „post“, sto se tice evropske kosarke, da sada pokusavamo da napravimo neki rezultat u EL(da se razumemo tu podrazumevam prolaz u TOP 16, ne nekakve dalje plasmane, realno). Tako da, maksimalno u ABA ligi, a u EL da se zaradi „dnevnica“ (ulaznice i participacija) 😀

Reply
INĐIJA сеп 29, 2013 at 03:42

Falio si Mracnoj sili…

Reply
gledalac сеп 29, 2013 at 09:59

Pretpostavljam da jesam, ali ne bih preziveo tako nesto. I ovako sam plakao posle Vozdovca (a klinci placu zato sto ja placem, a zena se krsti i snebiva 🙂 ). Morao sam da „iskuliram“, a i dalje cu… Dosta mi je vise kvazi Zvezdasa, i anonimnih, a pogotovo „poznatih“.

Reply
ja сеп 29, 2013 at 10:36

Zato sto smo poznati kao previse euforicni i na kraju kao i uvek ispusimo. Ja od EL ne ocekujm da cemo da prodjemo u top 16, ali cisto da vidimo odnos snaga.
Valjda igramo prvi mec sa Lokomotivom i sad je to neki neatraktivan protivnik a oni su jaci od Panat. i makabija cisto da se ljudi ne razocaraju.

Reply
gledalac сеп 29, 2013 at 23:03

TO da je Lokomotiva „neatraktivan“ protivnik mogu da kazu samo oni koji ne prate kosarku, pa bar zadnjih 5 godina, bar. (tu ne mislim na tebe naravno). To su RUSI i to su neverovatni budzeti i igraci.

Reply
Goran сеп 29, 2013 at 00:20

Dajte podršku Radenoviću kao što ste dali Dženkinsu iako mu nije išlo baš najbolje.

Reply
Darn сеп 28, 2013 at 23:40

Dobro delujemo za sad. Istina, ja bih više voleo da smo dve-tri utakmice izgubili pa da niz pobeda pravimo u zvaničnim takmičenjima, ali OK, šta sad, ne može se namerno gubiti… 🙂

Reply
Goran сеп 28, 2013 at 23:23

Svaka čast 🙂 Protiv Širokog će biti mnogo jasnije.

Reply
Goran сеп 28, 2013 at 23:21

Čestitam 🙂 Prava provera protiv Širokog.

Reply
sasa сеп 28, 2013 at 23:18

radenovic 1 a koliko sk

Reply
crni_redstar сеп 28, 2013 at 22:49

dajte tu cetvorku pa da krenemo na sve frontove punom snagom.

Reply
INĐIJA сеп 28, 2013 at 22:34

Raduje sto smo dobili svaku cetvrtinu, a pogotovo poslednju i to ubedljivo. A sad Siroki…

Reply
qwak сеп 29, 2013 at 11:19

meni se svidja sto su poeni rasporedjeni. mitrovic 8, marjanovic 15, a ostali izmedju…

Reply

Leave a Comment