Moja Crvena Zvezda
Европска такмичењаКошарка

Шилб: „Један сам од старијих, морам да задржим смиреност“

Све је спремно за спектакл! Кошаркаши Црвене звезде Телеком одржали су претпоследњи тренинг пред дуел са Локомотивом, који је последњих 15 минута био отворен за представнике медија. Сви играчи су изгледали као да једва чекају да истрче на терен препуне дворане, и да, уз песму верних навијача, започну прву сезону Звезде у најјачем европском кошаркашком такмичењу у овом веку.

Блејк Шилб
Блејк Шилб

И, док су остали играчи полако кретали да бројним новинарским екипама дају интервјуе, на средини терена са лоптом у руци сам је остао Блејк Шилб. Он је био импресиониран Комбанк ареном, гледао у празне трибине и замишљао како ће изгледати када их напуне навијачи у црвено-белим бојама:

– Дворана је веома велика, нисам још имао прилику да играм у већој од ње. Сигуран сам да ће бити пуна, да ће нам навијачи дати енергију и подршку. Знам какви су Звездини навијачи, а имали смо прилике и да их помало упознамо у прошлој утакмици. Чуо сам да на ову утакмицу долазе и они „луди“ навијачи да нас подрже у првој евролигашкој утакмици. Узбуђен сам, читав тим је узбуђен због тога. Надам се да ћемо успети да искористимо подршку коју нам дају на прави начин   – изјавио је Шилб, који на терену увек изгледа потпуно смирено, као особа која држи конце игре у својим рукама:

– Тако је, али сигурно је да уз помоћ и енергију навијача и ја могу да експлодирам. Ипак, ја сам један од старијих играча у екипи, морам да задржим смиреност. Трудим се да и друге држим фокусиране на наше циљеве. Али, сви су узбуђени због утакмице, Црвена звезда није дуго наступала у Евролиги. Последње две утакмице смо одиграли веома добро, након што на отварању сезоне нисмо били на висини задатка. Желимо да задржимо тај ниво игара – био је одлучан Звездин Американац. Иако је један од најбољих шутера, али и организатора игре, Шилб је истакао да ће игра у одбрани бити кључна против Локомотиве:

– Све што успемо да добијемо из добре одбране ће нам помоћи да играмо боље и у нападу. Руска екипа је талентована, али мислим да смо се одлично припремили за утакмицу – закључио је Блејк Шилб.

Вест можете коментарисати и на нашем форуму.

Повезане вести

10 comments

Miki1104 окт 17, 2013 at 10:35

jel se prodimislila neka tv kuca za prenos?znam da ima na sport klubu, ali ga ja na mojoj kablovskoj nemam…sto je jos gore, otisao mi je komp juce na servis…gde cu gledati pitanje je sad…

Reply
peXX - DELIJA окт 17, 2013 at 13:35

Imas matori da gledas gde hoces!!
Evo ja cu da ti predlozim …kod nekog druga odes lepo,kladionica neka – MaXBet – oni uvek i sve prenose ….sednes,kupis sebi pivo ili kafu i iskuliras kad je vec takva situacija sa kompom i kablovskom … …
Pozz za tebe,vidimo se u Aareni braco DELIJE ,NEK’ GRMI JAKO ZVEZDA SAMPION!!!

Reply
Dzoni окт 17, 2013 at 09:39

Posle toliko godina dočekasmo da nam naša Zvezda podari evroligu.Sigurno će biti fenomenalno u areni ali molim navijače da shvate da igramo protiv izuzetno jakog tima i da budu na visini pa čak i ako ne bude baš onako kako smo želeli.Tu se moramo ugledati i na grobarčiće jer su postavili veoma visoke standarde kada je u pitanju navijanje u košarci(naravno samo u ovom sportu).NAPRED ZVEZDO I POKUŠAJ DA NAS OBRADUJEŠ

Reply
Roony окт 17, 2013 at 09:03

Ljudi ajmo veceras da se nebavimo ni Maricem, ni fudbalerima koji ce doci na utakmicu, ni Cedom, ni Dunjicem… Treba samo da su nam kosarkasi bitni. Mnogo su jak tim, iako svi damo 150 posto sebe, mislim na igrace i na nas na tribinama imamo sansi. Ajmo da pokazemo ko je original, a ko kopija. Bez ubacivanja predmeta na teren, i fer i sportsko navijanje od pocetka do kraja. Veliki pozdrav svim navijacima Zvezde, i do pobede.

Reply
zlatko окт 17, 2013 at 08:27

Jedva cekam da pocne tekme, na pomisao se najezim. A puna Arena ima da goriiiiii.
Zvezda ooooooooooooo

Reply
sof окт 16, 2013 at 23:35

Тренинг у Арени.
http://www.youtube.com/watch?v=ng-tMw4k9Tk
Радоњић мора да да Џенкинсу више да игра, Шилб, Џенкинс и Јака за заустављање руса

Reply
NVO окт 17, 2013 at 00:35

Djenka ne zna da promasi 😀

Reply
vanja окт 17, 2013 at 01:40

Kad vidimo djenku u uglu eto nama trojke 😉

Reply
sof окт 16, 2013 at 23:29

http://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=ng-tMw4k9Tk
Тренинг у Арени. Чини ми се да Радоњић даје мало слободе Џенкинсу мора он више да игра. Шилб, Џенкис и Јака морају да унереде русе.

Reply
emirko svemirko окт 16, 2013 at 23:07

Ma utovari im ti 20 komada 😉

Reply

Leave a Comment