Moja Crvena Zvezda
Звездаши широм светаФудбал

Учинак Звездаша: голови Микића и Трифуновића, Ђорђевић асистирао

Протеклог викенда широм света настављена су национала првенства. Бивши фудбалери Црвене звезде који играју у разним клубовима наставили су борбу за бодове.

Настављена је енглеска Премијер лига, а прошлогодишњи шампион Манчестер јунајтед уписао је још један кикс. Црвени ђаволи су ремизирали са екипом Саутемптона (1:1), а бивши Звездин капитен Немања Видић није играо на овом мечу. Јунајтед је тренутно осми на табели. Бирмингем у којем игра Никола Жигић наставио је битку за бодове у другом по рангу такмичењу на Острву. Овог викенда су као гости декласирани од стране Лидса резултатом 4:0. Некадашњи голгетер са „Маракане“ ушао је у игру у 46. минуту, али није успео да помогне својој екипи.

Микић прославља гол
Микић прославља гол

Чак шест голова виђено је на утакмици између Хамбургера и Штутгарта (3:3), а млади голман Шуљагић није био у протоколу. Популарна немачка „цвајта“ постаје све занимљивија. Гројтер Фирт чији дрес носи Огњен Мудрински поражен је од екипе Ст. Паули резултатом 4:2. Мудрински је у игру ушао у 69. минуту. Гројтер је тренутно трећи на табели.

Андерлехт је као гост савладао Монс. Лука Миливојевић је одиграо цео меч, а у 77. минуту је добио јавну опомену. Његова екипа тренутно заузима пето место на табели. Локерен и Гент су поделили бодове (2:2), а млади Ђорђе Деспотовић је меч посматрао са клупе за резерве.

Узбудљиво је било и у Италији. Милан је минималним резултатом победио Удинезе. Душан Баста је замењен у 51. минуту. Удинезе је трнутно 11. на табели. Торино и Интер су одиграли утакмицу са пуно голова, а на крају су обе екипе узеле само по бод. Никола Максимовић који је од летос у Торину, био је резерва. Здравко Кузмановић који игра за клуб из Милана такође није био први избор свог тренера. Верона је била боља од Парме (3:2), Бошко Јанковић је на терен ушао пред крај меча, у 84. минуту. Свакако је најзанимљивији био дуел између Фиоринтине и Јувентуса. „Стара дама“ је на полувремену водила 2:0, али је на крају утакмица завршена у корист „љубичастих“. Фиорентина је славила резултатом 4:2. Томовић је цео меч преседео на клупи.

Ница је победила Олимпик из Марсеја 1:0, Пејчиновић је одиграо целу утакмицу. Тулуз је у гостима био бољи од Ремса (1:2). Урош Спајић је био стартер, а у 65. минуту је добио жути картон. Бивши капитен црвено-белих Павле Нинков добио је шансу у 75. минуту. Лион је поражен од Бордоа (0:1). Милан Бишевац је у 38. минуту „пожутео“, док Вујадин Савић није био у конкуренцији за овај сусрет. Нант је као гост победио Ајачио (0:1). Асистент код победоносног гола био је Филип Ђорђевић. Он је из игре изашао у 89. минуту. Нант је четврти на табели.

У Португалу су се састали Ешторил и Бенфика. Бенфика је као гост била боља од домаћина Ешторила. Евандро је одиграо целу утакмицу. Матић је такође одиграо свих 90. минута за Бенфику, у 30. минуту је јавно опоменут. Ђуричић је био на клупи.

Тун и Грасхопер су играли 1:1. Милан Вилотић је зарадио црвени картон у самом финишу меча, односно у 94. минуту. Његов тим је тренутно други у лиги.

Милош Трифуновић
Милош Трифуновић

Кајзери је уписао још један пораз, овога пута од Бурсе. Срђан Мијаиловић је у 56. минуту добио жути картон, а замењен је пред сам крај меча, у судијској надокнади. Генчерберлиги је такође био неуспешан у овом колу, Душко Тошић је петнаестак минута пред крај утакмице добио жути картон. Ово коло је било успешно за Николу Микића.  Маниса је савладала Истанбул 2:1, а један од два гола постигао је управо бивши капитен Црвене звезде, у 42. минуту. Славко Перовић је био на терену свих 90. минута.

Одигране су утакмице елитног такмичења  и у далекој Кини. Гуазу Рене је победио Лиаонинг, резултатом 4:2. Пораз Лиаонинга, ублажио је Милош Трифуновић који је у надокнади времена постигао погодак и тако прекинуо „голгетерски пост“. Трифуновићев тим је тренутно девети на табели.

Вест можете коментарисати и на нашем форуму.

Повезане вести

4 comments

mile окт 23, 2013 at 18:32

Bravo Jovana na ispravci 🙂

Reply
mile окт 23, 2013 at 01:10

Kayseri je igrao sa Bursom. Srdjan Mijailovic je igrao ceo mec i zamenjen je u sudijskoj nadoknadi u 91. minutu. O cemu vi to pisete? Odakle vam ta informacija 🙂 Ispravite to, ne zbunjujte ljude.

Reply
Sasa окт 22, 2013 at 22:40

Mi se zalili na Mikica a on covek Igracina za ove nase stopere i bekove!!!

Reply
Uros окт 22, 2013 at 22:17

Gazi Luka!

Reply

Leave a Comment