Moja Crvena Zvezda
Архива

Lukić: „Bez premija za drugo mesto“

Prozivka

Zakotrljala se lopta na našoj Marakani. Robert Prosinečki je u 10 časova izvršio prozivku u svlačionici, a na prvom ovosezonskom treningu pojavilo se ukupno 29 igrača, dok su šestorica opravdano odsutni. Pavle Ninkov je na pregovorima u Francuskoj, Borha, Kadu i Pašeko bi trebalo danas da dolete iz Brazila, dok Aval isah i Li Adi imaju obaveze u Olimpijskoj reprezentaciji Gane.

Naši fudbaleri će u podne otići na testiranja u Košutnjak, a na prozivci su se pojavili sledeći igrači: Boban Bajković, Marko Dmitrović i Miloš Vesić, Duško Tošić, Uroš Ćosić, Nikola Mikić, Milan Vilotić, Miloš i Stevan Reljić, Danijel Mihajlović, Filip Stojković, Nikola Ignjatijević, Bojan Đorđević, Darko Lazović, Evandro Goebel, Miloš Dimitrijević, Srđan Mijailović, Marko Vešović, Goran Čaušić, Nemanja Nikolić, Milan Jeremić, Savio, Vladan Binić, Andrija Kaluđerović, Aleksandar Jevtić, Slavko Perović i Filip Janković.

Predsednik FK Crvena zvezda Vladan Lukić, otkrio je šta je rekao igračima u svlačionici.

– Ove godine neće biti premija za drugo mesto. Cilj Crvene zvezde je jasan, i za nas drugo mesto ne postoji. Svaki naš igrač mora da bude svestan težine Zvezdinog dresa, i da se prvo mesto podrazumeva – najavio je Lukić pohod na titulu, i dodao: – Naš cilj je uvek dobar rezultat i u Evropi. Nama je podjednako važno da dobro igramo i u domaćem prvenstvu i u Evropi.

Robert Prosinečki je rekao da je zadovoljan kako se prelazni rok odvija.

– Doveli smo dva igrača koja sam želeo, na pozicijama koje bi trebalo da donesu prevagu. Siguran sam da ćemo sa Dimitrijevićem i Pašekom biti jači. Dimitrijević je bio moja želja, i želja Kluba, dok je Pašeko osvajač titule u Brazilu. Radimo na angažovanju još nekih igrača, i narednih dana ćemo više znati. Za sada je na izlaznim vratima samo Ninkov, pored Stamenkovića koji je već otišao. Za ostale igrače nije bilo konkretnih ponuda, iako ima interesovanja – rekao je Prosinečki.

Goran Vasilijević je rekao da su pregovori oko Todorovskog u toku.

– Što se njega tiče, novine pišu čas jedno, čas drugo. Mi smo odlučili da malo više radimo, nego što ćemo pričati. Trudimo se da ga angažujemo, a videćemo šta će biti. Moguće je da će biti još nekih iznenađenja – rekao je Vasilijević.

Za kraj, Robert Prosinečki je obećao navijačima veliku borbu za titulu.

– Daćemo sve od sebe da nakon četiri godine vratimo trofej na Marakanu.

Fudbaleri Crvene zvezde 23. juna putuju na Zlatibor, gde će odraditi prvi deo priprema. Povratak je zakazan za 28. jun, a 29. jun biće slobodan dan. Put u Austriju zakazan je za 30. jun, a drugi deo priprema trajaće sve do 18. jula. Za vreme boravka u Austriji, Crvena zvezda će odigrati četiri prijateljske utakmice.

Повезане вести

15 comments

Comments are closed.