Moja Crvena Zvezda
Архива

Zvezdina letnja pojačanja : Vinicius Pašeko

Vinícius Pacheco
Vinicijus Pašeko

Vinícius Pacheco dos Santos ili jednostavnije Pašeko je rođen 27.09.1985. godine u São Gonçalo, Brazilu. Ovaj veznjak, koji može igrati na svim pozicijama u veznom redu je visok 168cm, odličan je tehničar, te veoma brz. Najbolje se snalazi na lijevoj strani i očekuje se da zauzme Jevtićevo mjesto sledeće sezone.

Prošao je mlađe kategorije Flamenga , sa kojim je i potpisao prvi profesionalni ugovor 2004. godine. Ali tu se ipak nije najbolje snašao, pa ga je Flamengo predhodnih godina redovno slao na pozajmice. U svojoj do sada bogatoj karijeri , pored Flamenga nastupao je za Brazilske klubove Paranu, Ipatingu, Figueirenše i Gremio , dok je jednu sezonu proveo i u Portugalu  nastupajući za Belenenšeš. I pored toga što je često bio na pozajmicama , uspjeo je sakupiti 50 utakmica za Flamengo. Najveći klubski uspijeh u karijeri mu je osvajanje Copa Libertadores 2009. godine.

Prošlu sezonu je proveo na pozajmicu u Gremiju, gdje je većinu utakmica ulazio sa klupe, ali se ipak uspijeo dva puta upisati u strijelce u najjačem takmičenju Južne Amerike , Copa Libertadores.

U Crvenu zvezdu je došao na preporuku Dejana Ramba Petkovića, koji je nedavno dao izjavu za Pašeka „Pašeko je odličan igrač. Zajedno smo učestvovali 2009. godine u osvajanju titule Flamenga. Verujem da će se brzo uklopiti u Crvenu zvezdu i pokazati svoj nesporan kvalitet i posebno lucidnost što je potrebno u veznom redu mog bivšeg kluba.“

Pašeko je u srijedu sletio u Beograd , i okupljenim novinarima izjavio: „Znam da moj novi klub ima mnogo navijača, daću sve od sebe da im se predstavim na najbolji način i odužim za povjerenje. Zvezda je veliki izazov.

Повезане вести

18 comments

Comments are closed.