Moja Crvena Zvezda
ТрансфериФудбал

Филип Касалица: Време је за растанак

Дошао је као велико појачање у зиму 2011. године. На самом старту га је мучила хронична повреда и успорила адаптацију, а затим и натерала да се бори за место у тиму, пошто је пропустио сам почетак пролећног дела првенства. Морао је шансу да чека са клупе, а када ју је дочекао, ушао је у историју клуба! Након уласка у игру против Смедерево, престигао је чувеног Бору Костића, постигавши гол након само 73 секунде, па је испред њега остао само Душан Ђокић, који је погодио након 12 секунди против Вождовца, такође на старту пролећа.

Касалица слави гол у дербију
Касалица слави гол у дербију

Уследио је затим гол у дербију, сузе у Бордоу, освојен Куп, још један гол Партизану и – криза. Није га било много на терену, постигао је голове на старту сезону, а онда пао у заборав. Повреда у дресу репрезентације га је одвојила од терена, Мрђа и Дауда су се распуцали, а ни на крилу није било много места. Филип Касалица сада сматра да је време за растанак, али да жели да Звезда заради. Како каже, никада не би тужио клуб.

Он је у разговору за Спорт говорио о својим амбицијама.

„Желео сам и веровао сам да ћу играти много више, поготово на позицији класичног нападача. Добијао сам, међутим, прилику повремено, али увек на боку. Зато сам хтео да, после две године, свако крене на своју страну. Ипак, клуб има одређена потраживања. Све што сам успео да постигнем брзо може да пропадне. Тренутно сам на раскрсници и морам да повучен прави потез. Гледали су ме заинтересовани клубови, обавили смо неколико разговора, па, уколико уследи понуда, каријеру ћу наставити у иностранству. Немам никакву дилему по том питању, а са свим мојим намерама биће упознато клупско руководство.“

Када је реч о одласку и заинтересованим клубовима…

„Долазио је Валенсијан на неке мечеве, Сеул је хтео да изнесе понуду уколико се ослободи једног странца… Међутим, нико није могао да плати пуно, па је, за сада, све на чекању… Интересовање су показали и Јапанци, Украјинци и Руси. Сви се само распитују за услове, вероватно чекајући да прође Нова година да би повукли конкретне потезе. Нећу да тужим Звезду. Отворен сам за договор, то сам и саопштио челницима. Заузврат, спремни су да ме пусте уз одређену цену.“

603880_439613416099560_705177686_n

Ако се, међутим, нико заинтересован не буде јавио до 10. јануара, Касалица ће, каже, доћи на старт припрема.

„Постоји притисак да останем до лета и изборим се за болји статус, међутим, да будем искрен, не знам колико је то реална могућност. Волим Звезду, то није спорно, али морам да мислим на будућност. Биће што бити мора. Не искључујем ни останак, али само под условом да се дефинише моја позиција.“

Не жели много да говори о разлозима за малу минутажу.

„Не кажем да ме паузе због повреда нису избациле из ритма. Онда су и саиграчи заузели моје место. Дешавало се и да сам спреман, да се загревам, па ме опет нема на терену. Преко неких ствари није лако прећи, поготово после две године борбе за успехе Звезде. Сигуран сам да нема разлога да се диже тензија и верујем да је председник Џајић обећао расплет у заједничком интересу.“

Вест можете коментарисати и на нашем форуму.

Повезане вести

17 comments

Rape Delija дец 22, 2013 at 22:01

Bravo majstore, to je pravi Zvezdas DELIJA, a ne ka one pi…e Mladenovic, Vesovic i ostala kompanija!!!!! Svaka cast i sve najbolje u daljoj karijeri!!!!

Reply
Звезда шампион! дец 22, 2013 at 20:23

,,Отишли сте тужна лица,ј.е.б.о вас је Касалица“.Хвала за све мајсторе,желим ти пуно среће даље ❗

Reply
Dragisa дец 23, 2013 at 16:04

JBG NECE DECKO DA SEDI NA KLUPU TREBA VISE DA IGRA ZASLUZUJE VECU MINUTAZYU ALI BAREM NECE DA NAS PROD KAO NEKI IGRACI!

Reply
zvezdan дец 22, 2013 at 17:29

Momak je stvarno prva liga korektan je do maksimuma e trebe i klub da bude kirektan prema njemu

Reply
veliki pravi zvezdas дец 22, 2013 at 16:12

Idi Kasalica iz nase Crvene Zvezde srecan ti put u nastavku karijere jer bez tebe moze i nasa Crvena Zvezda ❗ ❗ ❗ ❗ ❗ ❗ ❗ 😀

Reply
Spartanac дец 22, 2013 at 15:28

Nema sta da mu se zameri….sve je u pravu!…i da je spic a ne krilo….i da je ginuo za dres….i da je vreme da ide,jer em ne igra em ne prima platu!Sve korektno,realna cena mu je 800 000 ali ne treba zatezati,sta god bilo……decko je zasluzio da ode i nesto malo zaradi.

Reply
sasa дец 22, 2013 at 14:41

hvala za golove glodarima ali realno ti nemas kvalitet za zvezdu -Brzina mora da prati i da razmisljas dok trcis -Uz to sto volis pri najmanjem kontaktu da padnes sto u ovoj ligi tolerisu- Nadji klub dostojan svom kvalitetu .srecno

Reply
milos дец 22, 2013 at 13:51

Vreme je – u pravu si!

Reply
NCZ86 дец 22, 2013 at 13:38

zelim ti uspesnu karijeru filipe..

Reply
Delijapg дец 22, 2013 at 13:24

Mnogo puta sam cuo da je Filip odlican momak, sto je i potvrdio. Igrac koji svojim kvalitetima nije dorastao Zvezdi ali neko ko je svojim zalaganjem i odnosom prema dresu kolko-tolko zasluzio isti. Ako ne ostanes u nasoj Zvezdi, zelim ti uspjesnu karijeru.

Reply
cigan Krusevac дец 23, 2013 at 01:20

a ako ostane zelis mu sve najgore?? 💡 😆

Reply
Delija дец 22, 2013 at 13:11

Igrac limitiran kvalitetom i znanjem ali niko mu ne moze zameriti za trud na terenu. Jeste klasican napadac, i jeste tacno da je igrao skoro pa samo na krilu. Mozda bi najbolje bilo prodati Daudu (ukoliko ne mogu da ga isplate skroz) i da se od tog novca isplate igraci za ovu sezonu (veci deo) a da se Kasalica zadrzi da igra u tandemu sa Mrdjom (Rakicem i Mihajlovicem)..

Reply
Mina дец 22, 2013 at 13:10

Srecno ti bilo u drugom klubu, ako budes otisao odavde. Ti si pravi covek: „Nikad ne bi tuzio Zvezdu“. Svaka cast i srecno!

Reply
cz дец 22, 2013 at 13:08

Sasvim korektno i ispravno sa njegove strane,ovom momku je zaista stalo do Zvezde i misljenja navijaca zna u kakvoj smo situaciji da nas vec sutra jos neko moze tuziti i ne zeli da dodaje sol na ranu.Svaka ti cast Filipe,ostaces upamcen po svemu sto si ucinio na terenu,a i po ovome.Po meni je najbolje rjesenje da momku obezbjede neki transfer posto ne vjerujem da ce se njegov status promjeniti na proljece,a pare su nam svakako potrebne!

Reply
... дец 22, 2013 at 12:49

Hvala za sve, ali ukoliko ode Dauda ne bi bilo lose ni zadrzati ga. Tu bi mu se otvorila prilika za vecu minutazu, a da trazimo drugog napadaca nema ni para a odbrana je potrebnija. Samo mi nije jasno da je Miric dobijao vecu minutazu u drugom delu polusezone od Kasalice.

Reply
cigan sa zapadne tribine дец 22, 2013 at 12:37

i kada je najteze , treba ostati covek…hvala Filipe i sve najbole..

Reply
aca дец 22, 2013 at 12:34

fer

Reply

Leave a Comment