Moja Crvena Zvezda
ПрипремеФудбал

Фудбалери савладали Анкаран

Фудбалери Црвене звезде одиграли су у четвртак 23. јануара прву контролну утакмицу на припремама у Словенији. После пораза минималним резултатом од Слоге из Петровца на Млави на Маракани, изабраници Славише Стојановића одмерили су снаге са словеначким друголигашем, екипом Анкарана.

Меч у Копру стручном штабу црвено-белих послужио је првенствено због увида у тренутну физичку спрему првотимаца, јер је акценат и даље на трчању и стицању кондиције. Капитенску траку у тиму најтрофејнијег српског клуба на почетку сусрета носио је Дарко Лазовић а тренер Стојановић прилику је указао свим играчима.

ЦРВЕНА ЗВЕЗДА: Весић, Петковић, Лазић, Мартиновић, Ненадић, Јокић, Ковачевић, Савићевић, Милуновић, Лазовић и Михајловић.
Играли су још и: Рајковић, Мијаиловић, Крнета, Гогић, Милијаш, Нинковић, Печник, Касалица, Ожеговић и Дауда.

АНКАРАН: Копривец, Коларић, Пахор, Видаковић, Клун, Реја, Вукелић, Михалић, Божић, Земљак и Буркић.

На самом старту меча у приликама за гол нашао се Лука Милуновић. Његов ударац главом, односно шут са 18 метара ногом добрим постављањем зауставио је голман Копривец. Велики део меча црвено-бели су контролисали дешавања на терену и стварали прилике. На први погодак чекало се 18 минута. Једну дубинску лопту прихватио је Лазовић, промешао одбрану Словенаца и асистирао Милуновићу на другој стативи који из непосредне близине доводи Црвену звезду у вођство. Тренер Стојановић прву измену извршио је после пола сата игре. На терен је уместо Јокића, ушао Ожеговић који се прикључио Михајловићу у нападу. Изузев неколико покушаја Михајловића и Милуновића, до краја полувремена није било колосалних прилика. Са друге стране, Анкаран је имао два покушаја у првом полувремену, један после корнера, а други након слободног ударца.

На почетку наставка тренер Стојановић на терен је послао исти тим као са почетка утакмице, изузев већ поменуте измене из 30. минута, Јокић – Ожеговић. Предност црвено-белих дуплирао је Михајловић у 49. минуту. По левој страни прошао је Ненадић, вратио лопту у средину ка Ожеговићу који није успео да дође до ње, међутим у гужви се најбоље снашао Михајловић који атрактивним ударцем у скоку матирао словеначки тим по други пут.

У 51. минуту тренер Стојановић извршио је девет измена, односно у игру је убацио све играче са клупе. Ушли су Рајковић, Крнета, Милијаш, Гогић, Мијаиловић, Нинковић, Печник, Касалица и Дауда. Од играча из стартне поставе на терену су остали само Лазић и Петковић. Ситуацију на терену после сигурног вођства Црвеној звезди отежао је Филип Касалица који је због приговора главном судији добио директан црвени картон. Љут због недосуђеног фаула, црногорски репрезентативац је бурно реаговао и зарадио искључење после само неколико минута проведених у игри. Међутим, то се није осетило у игри Црвене звезде која само у размаку од три минута постигла још два гола. Оба пута асистирао је Абиола Дауда, први пут Печнику који са 12 метара погађа супротни угао Копривева, а други пут Нинковићу који постиже нови погодак. Екипа Анкарана после убедљивог резултатског заостатка евидентно је пала у игри. Две прилике за пети гол пропустио је Никола Мијаиловић, а потом и Абиола Дауда чији ударац главом крајњим напором брани голман Копривец. Потпуни потоп Словенаца уследио је у финишу меча. Прво је Петковић након центаршута Печника са 10 метара постигао пети, а неколико минута касније и Дауда шести гол за црвено-беле. Тачку на голеаду у другом полувремену ставио је Милијаш који је у 86. минуту главом постигао седми гол и уједно поставио коначан резултат.

Убедљив тријумф сигурно ће представљати велики подстрек за даљи рад изабраницима Славише Стојановића. Седам постигнутих голова у фази припремног периода у којој је у првом плану стицање физичке спреме, такође могу да радују.

Следећи сусрет црвено-бели требало би да одиграју 27. јануара, дан пре повратка у Београд из Порторожа.

Вест можете коментарисати и на нашем форуму.

Повезане вести

22 comments

veliki pravi zvezdas јан 24, 2014 at 16:00

Lijepo je to sve sto su dobili tolikom razlikom nasa Crvena Zvezda slovenackog drugoligasa koji je jos osmi tamo u drugoj ligi zato hocemo nekog jaceg a evo kandidata sa jednim od ovih klubova bi trebala da igra nasa Crvena Zvezda na pripremama u Roma ,Arsenal ,Barsa ,Liverpul ,Mancester Junajted i Bajern zato hajde upravo Crvene Zvezde pozovite jednog od ovih timova da igra nasa Crvena Zvezda Dzajicu i ostatku uprave Crvene Zvezde i poboljsajte taj marketing Dzajicu dovedi zajedno sa Covicem jos sponzora u Crvenu Zvezdu radi te nesto http://www.telegraf.rs/sport/926206-zvezdasi-skupljali-pare-za-renoviranje-svlacionice-donirali-kokeza-i-covic-ne-i-dzajic ovo sto ste napravili to je moralo nego potrebno je puno vise Dzajicu zasto ste ostavili ovog trenera Stojanovica kad je imala nasa Crvena Zvezda mnogo bolja resenja a evo tih resenja Ljupko Petrovic ,Rajevac ,Zoran Milinkovic ,Jup Henkens i Piksi Stojkovic :facepalm: :facepalm: :facepalm: ❓ ❓ ❓ 👿 👿 🙂

Reply
MILAN KG јан 23, 2014 at 23:21 Reply
Djole-Jagodina јан 23, 2014 at 21:38

Dovoljno je bilo da objavite rezultat a iz ovoga sto se vidi i dalje deluje sporo .Golovi sve neki odbici nijedna izgradjena akcija.Zalosno je sto se zadovoljavamo ovakvim utakmnicama

Reply
фИлОмАн јан 23, 2014 at 21:23

Сад сам баш поглед’о клип и реално ови Словенци везе са фудбалом немају. 4-5 голова смо им дали после неког смешног одбитка и сл..

Reply
фИлОмАн јан 23, 2014 at 20:20

cz:
Pa ovih 7:0 se i trebalo ocekivati s obzirom da smo igrali protiv drugoligasa,dajte nekog jaceg

Дајте Барсу да се играмо! Није неко мерило снаге добити друголигаша овако убедљиво (у колико год ми великим проблемима били,ипак смо јачи),али ме радује залагање и уопште број голова и ајде да кажем можда се није ни очекивало да се то деси,али нисмо примили гол што је још важније. Срећно момци и да нам вратите титулу. Не смемо да дозволимо да гробље има више титула од правог српског шампиона. Напред Звезда!

Reply
cz јан 23, 2014 at 20:00

Pa ovih 7:0 se i trebalo ocekivati s obzirom da smo igrali protiv drugoligasa,dajte nekog jaceg

Reply
ZVEZDA JE ZIVOT јан 23, 2014 at 19:14

Bravo Dauda, odlicna utakmica, i ne serite vise da Dauda treba da ide..
Apsolutna podrska za ABIJA !!!

Reply
Mirko јан 23, 2014 at 19:12

Druga utakmica bez Bajka na golu…..nesto mi tu smrdi…..

Reply
dekicz јан 23, 2014 at 18:31

Raduje me cinjenica da su pred kraj tekme dali puno golova!

Reply
kobr90 јан 23, 2014 at 17:50

ove u fk fudbalere,probleme i upravu za sada treba samo ignorisati,kad pokazu negde nesto onda im treba dati podrsku,do tada im treba zabraniti sve vidove intervju,pa i da se na fk sajtu prenosi nesto sa priprema,dok ne dodje bolje vreme….svi su mnogo razmazeni,to su dokazali protiv srema kad je bilo 2 2….40 000 pa toliko ne gleda prosecne klubove u italiji,spanij,a oni tako vracaju…za sada toliko

Reply
forza stella rossa јан 23, 2014 at 17:25

Ankaran NIJE drugoligaš Slovenije,što se lako može proveriti.Ne razumem zašto nas lažete?Zar je nama,Zvezdinim vernicima malo stresova i poniženja,samo nam još laži fale.Sopstvene laži su nas i dovele dovde.

Reply
navijac јан 23, 2014 at 17:29 Reply
Vojvoda јан 23, 2014 at 19:30

a baci pogled na ovaj link dole… 😀

Reply
Sasa Cetnik јан 23, 2014 at 17:19

Dobro je samo vredno treniraj te.A Jokiceva izmena u 36.minutu onako ili?

Reply
Markoni јан 23, 2014 at 16:41

Gde je info o rezultatu? Ni u naslovu, ni u tekstu do pred sam kraj nema tog podatka. Neprofesionalno.

Reply
Nebojsa јан 23, 2014 at 16:43

Pa pise ko je sve dao golove, bilo je 7:0.

Reply
neshha јан 23, 2014 at 17:05

Tacno,to mora da bude na pocetku teksta.

Reply
laki јан 23, 2014 at 16:30

Ne treba se previse radovati,al drago mi je sto smo pobedili,samo da pitam gde je Bajkovic? :O Ok je da se daje sansa mladjim golmanima,ali mislim da je Vesic tu kranje kriticna varijanta,nek Bajko i Rajko dele po 45 min i to je to

Reply
Dejan CZ јан 23, 2014 at 16:43

Ne brini bice Bajkovic u timu. Igramo protiv ekipe koju pobedimo sa pola snage 7-0, pa nema smisla da igramo od prvog minuta sa najjacih 11. Treba dati sansu i drugima, videti sta i koliko mogu.

Reply
jagodina navija za zvezdu! јан 23, 2014 at 18:41

Dejane,da nisi mozda iz Ivanjice,?:)

Reply
Dejan CZ јан 23, 2014 at 21:35

Ne, ni blizu

Reply

Leave a Comment