Moja Crvena Zvezda
ВажноЕвропска такмичењаКошарка

Радоњић након Будивељника: „Очекује нас још тежа утакмица у реваншу“

Кошаркаши Црвене звезде уписали су минималан пораз у утакмици четврфинала Еврокупа против Будивељника. Шеф струке нашег тима Дејан Радоњић након овог сусрета за „Мондо“ је рекао:

„Боље би било да је остало нерешено, са свих аспеката. Остаје нам да се што боље спремимо за реванш, где ће они пробати да ураде исто што и против Нантера у четвртфиналу, када су победили у гостима лакше него код куће. Сви су очекивали да Нантер лагано надокнади четири поена разлике, а десило се то да је Будивељник водио скоро са 20. Према томе, ако будемо мислили да смо овим резултатом направили неки посао, то ће бити наша велика слабост. Морамо да размишљамо да нас очекује још тежа утакмица, али да ћемо уз помоћ наших навијача наћи рецепт да превагнемо“ рекао је Радоњић и наставио:

„Утакмица је протекла уз пуно резултатских осцилација, пуно добрих и лоших момената са наше стране. Губили смо убедљиво, до полувремена успели да вратимо неизвесност, али је Будивељник у наставку опет својим квалитетом диктирао ситуацију. Мислим да смо, без обзира на грешке, били константно у игри. Припремићемо утакмицу на начин да дођемо до резултата који нам одговара. Верујем да ћемо бити на висини задатка и да нећемо дозволити ривалу да стави у функцију квалитет који поседује, као и искуство, које је сигурно од великог значаја у оваквом систему такмичења“.

Повезане вести

26 comments

aca nis мар 19, 2014 at 15:35

Mislim da je ovo bila jedna od nasih najslabijih utakmica i da se nece ponoviti, siguran sam u to. Drugo, dva gostovanja za kratko vreme ostavila su traga. Umor je odradio svoje i dekoncentracija. Nije lako samo putovati po gostovanjima i pobedjivati. Ovaj poraz, kao sto sam rekao u analizi da mozemo da izgubimo od 5-8 poena i da je podnosljivo, ne boli i dobicemo na nasem parketu sa otprilike 10-15 poena, toliko smo bolji. Jesmo zaustavili lavrinovica ali primali smo glupe poene iz pika, pravili smo glupe faulove bez bonusa za slobodna koja su oni izvodili odlicno i ono sto je najvaznije, oni poeni 2+1, trojke pod kosem, to je bilo najgore. Drugo, mi smo na spoljnoj liniji igrali slabo, jedino je Nelson na kraju pogadjao svoje suteve, Dzenkins(koji je u ociglednom padu forme), Blazic i na kraju krajeva Nelson u odbrani su odigrali slabo. Navikli smo na padove forme, Blazic je u jednom momentu pao pa se vratio, mislim da ce i Dzenkins uskoro. Takodje, ni unutrasnja linija nije blistala, Bobi i Dragicevic su isto odigrali slabo, pogotovo Tadija, i u odbrani i u napadu. Sut nas nije narocito sluzio, ni za dva, ni za tri, pogotovo za dva, poludistanca, jedino mi se cini dobra slobodna. Radenovic, Katic i Nelson u napadu su bili najbolji i u Bg-u ocekujem pre svega bolju odbranu, pa tek onda sve ostalo. U odbrani smo odigrali kriminalno lose i poklonili im bukvalno 10 poena. Takodje, sudije su bile na njihovoj strani, poklonile 5 poena sigurno i kad se sve skupi, nije lose Cak, na kraju ako se dogodi ono sto niko ne zeli, a to je eliminacija, ne treba ekipu odmah lincovati nego pruziti podrsku za utakmicu u 1/2 aba lige, ona je najvaznija, i sve ovo ce se zaboraviti ako udjemo u finale i igramo el sledece sezone. Puna podrska ekipi i srecno u nastavku sezone.

Reply
Villa мар 19, 2014 at 15:23

Najgora utakmica ove godine, a opet izgubljena sa tri razlike, to govori o ekipi koju imamo. Verujem da uz pun Pionir i jaku odbranu Zvezda ide dalje.

Reply
Danilo -Podgorički "Delija" мар 19, 2014 at 15:07

Tim je formiran dovoljno široko da može da igra na svim frontovima, i reč umor niko ne priznaje! Zvezda je jača od Budiveljnika, tu nemam dilemu, i morala je doboti ovaj meč… Ukrajinci su monotona ekipa, i protiv njih se ne igra kaskanjem, već motorno-BRZO, u tom slučaju nemaju nikakve šanse u Pioniru! Pamet u glavu, podobro izvući pouke jednom za vazda, i razbiti ih u paramparčad! Ništa oni nisu posebno pokazali… Marjanović je i definitivno jedva igrač iznad crte proseka… bilo ko može da ga zaustavi i ostavi na klupi… Blažič uveliko još „boluje“ dečije bolesti… maši zicere itd…

Reply
Samo ti мар 19, 2014 at 17:14

„Rec umor niko ne priznaje“, izvini brate i oni su ljudi nisu masine. Razumem da su profesionalci ali to se svakome desava pogotovo sto je roster smanjen.
Zato brate nemoj da tupis tu nesto kad ne znas.
Imamo mocnu centarsku liniju zato mlm znc mlm te cuti.
Pusti ih bre da igraju, sada neko je u krizi neko bolje igra i tako je to uvek tokom sezone.
Odlicno nam ide i mi nista nismo morali ali vidi koliko smo postigli ove sezone.

Reply
Danilo -Podgorički "Delija" мар 19, 2014 at 19:41

Drugar, ja ne kažem da nismo postigli nešto do sada, jesmo, ali ako se pre takmičenja postave jasni ciljevi, dovede se dosta igrača, upravo da bi mogli igrati kvalitetno na svim frontovima, a opet te stigne umor, e to nešto nije u redu… Kako UNIX ili Valensiju ne stiže umor??? Jesu skuplji tim, ali nemaju više igrača od nas…

Reply
Samo ti мар 19, 2014 at 21:20

O CEMU TI COVECE PRICAS?
Ovako..Admiral,Djenka,Jaka,Lazic,Simon,Radenovic,Tadija,Rale,Bobi i u ABA ligi mozemo reci Tejic i Lipovij.
To su ti brate 9 igraca koji nose najveci deo tereta.
A Uniks i Valensija?
Ocigledno brate ne razumesti dbro u kosarku jer ovo sto si napisao nema veze sa vezom.
Idemo dalje..kako ti znas da Valensiju i Uniks ne stize umor?
Jel smo dobili prosle sezone Uniks a imali smo slabiji tim.
Izvini molim te..kako mislis nije POSTIGNUTO nista..????
A kup Radivoja Koraca? Receno je sta uradimo u evroligi..malo falilo da prodjemo..sada imamo sansu da ostvarimo istorijski uspeh i da prodjemo u polufinale a ako Bog da srece i finale.
U ABA ligi imamo 4 poraza..ej 4 poraza u 25 utakmica??
Molio bih te brate da ne pricas nesto onako. Nemoj da se ljutis ali tako je.

Reply
Wild Wild мар 19, 2014 at 21:22

100% si u pravu, Danilo! Ne treba da traže izgovore za pruženo u prvom meču nego da se (brojne) greške prepoznaju i isprave.
I za mene je Bobi prilično razočarenje – bojim se da oni njegovi dabl-dabl učinci prolaze samo kod prosečnih ekipa. Raško će morati da iznese i ovu sezonu na petici, a teško mu je da ponovi igru od prošle. Što se tiče Jake, dečko je simpatičan, ali na terenu je kao muva bez glave.

Reply
РУК мар 19, 2014 at 13:43

Не могу да верујем колико има мазохиста међу навијачима!? Ми изгубили а 50-оро њих написало „резултат је одличан“… :facepalm:

Reply
Homer мар 19, 2014 at 14:18

da li ti stvarno misliš da je Budiveljnik pao s marsa u četvrtfinale EC ? pa i oni igraju košarku jbt….

Reply
РУК мар 19, 2014 at 13:31

Само лакомислени навијачи могу да се примају на спиновање управе о некаквом умору и несрећном поразу уз одличну игру. Ставите прст на чело и размислите како неки тамо Будевељник тренира у земљи где је већ 4 месеца хаос, безвлашће и грађански рат, где игра утакмице на три фронта и да је и он био гост у Литванији. Срамота и брука да Звезда у буквално 95% утакмица ове сезоне беспотребно кида живце својим навијачима…

Reply
podgorica čeka titulu!! мар 19, 2014 at 13:43

ne igraju na 3 fronta. Igraju samo ukrajinsku ligu (koja je smešna) i Evrokup (ranije Evroligu). Nosioci igre im nisu ukrajinci tako da im sigurno u velikom meri ne smetaju dešavanja u Ukrajini. Lavrinovič, Anisimovas i Salenga su litvanci, Riki Minard, Samers i Ahearn su amerikanci i Strelnieks je letonac. Ostaje samo još Drozdov. To da su bili gosti u Litvaniji za njih nije loše jer se u Ukrajini publika razumije u basket k’o Marica u kriv… Protiv Partizana u Evroligi je bila pozorišna atmosfera.. S druge strane, mi smo u 7 dana imali 3 gostovanja i to relacija Litvanija-Hrvatska-Litvanija. Samo da su putovali (bez utakmica), pa bi se odrazilo na igru.

Reply
Spartanac мар 19, 2014 at 13:44

Koje crno kidanje zivaca….klub pre dve godine bio na gasenju,a sad se bori za polufinale ovog takmicenja,prvi je u ABA ligi i ima kup…..KAKO VAS BRE NIJE SRAMOTA????

Reply
РУК мар 19, 2014 at 23:41

Не лупетај, леба ти! И ја могу да кажем да клуб није ни постојао 1938.године а тренутно је први у АБА лиги. Пробуди се тупсоне, Звезда није првак већ 16 година!

Reply
Mani мар 19, 2014 at 13:25

Ne pamtim kad sam se nervirao dok sam gledao utakmicu kao sinoc… Bilo je svega loseg tu u igri, puno gresaka, ali ono sto je najvaznije da i tako losa Zvezda kao sinoc na gostovanju Budiveljniku koji je dobar tim prodje sa super rezultatom, zamalo da bude i nereseno na kraju. Ovakvu partiju u revansu sigurno necemo ponoviti, to ce biti bolje za bar 30% tako da ocekujem pobedu sa bar desetak razlike!!! Posebno jer sad Radonja za vikend moze da odmori glavne igrace a vecu minutazu da daa Tejicu, Rebicu, Lazarevicu, Stojanovicu, Lipoviju…

Reply
Krule мар 19, 2014 at 11:51

http://www.euroleague.net/competition/teams/showteam?clubcode=RED&seasoncode=E2013
Evo vam na sajtu eurolige kako lepo pise da smo na Malom-Kalemegdanu,samo jos jedan od dokaza lazi Vladana Tegeltije …

Reply
Levi brisac мар 19, 2014 at 11:12

Ovo je odlican rezultat oni u Pioniru nemaju sta da traze!!! A Djenka otkad je imao razgovor sa ona dva intelektualca nemoze da dodje sebi!!!

Reply
rs мар 19, 2014 at 10:06

Prva stvar,igraci su premoreni u pet dana imamo dve utakmice u ovom slucaju bila su dva gostovanja.U Evrokupu smo skraceni u rotaciji,Lipovij nema pravo nastupa,Mitrovic jos ne moze kao ni Tejic ni Rebic,Tejic jedino na domacem terenu mozda dobije minutazu ali ni to nije previse.Osim toga,skraceni smo za do juce dva najbolja igraca sa velikom energijom i koja su svojim kosevima ne samo budili publiku vec i tim,Jaka i Djenka i vidi se da bez njih ne mozemo,pogotovo u napadu koji je sinoc bio raspad,a ni odbrana nista bolja.Kada se sve to sabere,kao i cinjenica da je ovo najlosija utakmica koju smo do sada odigrali imamo dobar rezultat,fenomenalan.Ubijedjen sam u to da cemo ih dobiti kuci,pred punim Pionirom jer mislim da je Arena veliki zalogaj za nas i nadam se uz budjenje Jake i Djenke jer nam je njihov doprinos neohodan,kao i bolja igra citavog tima.Prvo mjesto u Aba ligi je osigurano,komotno mozemo izvesti mlade igrace,rezultat nebitan.Tu odmoriti,Katica i Nelsona uz manju minutazu jos par igraca ali na toj utakmici treba zahtjevati bolju igru od Jake i Djenke ne bi li se probudili i podigli samopouzdanje,kao i Simonovica

Reply
rs мар 19, 2014 at 12:06

manite se vise tog umora i tih izgovora vise. za svaki poraz je kriv umor. malo krivite sebe za poraze a manje umor. jel kriv umor sto su blazic i dzenkins izgubili onoliki broj lopti? jel kriv umor sto blazic ispod kosa nemoze da pogodi od tablu kos? jedino da sledeci put postavimo olimpijski bazen. jel kriv umor za promasene zicere srljanje u napadau? jel kriv umor sto slabo igramo na zonu i kombinovanu odbranu? jel kriv umor sto jedva iznesemo loptu na protivnicki presing? jel kriv umor sto nemamo ni jedne akcije? jel kriv umor sto ne zoves time out da se sijece serija protivnika? za te pare koje dobijate nebi trebali da osjecate umor. trebalo bi vas malo u rudnik poslat da radite jedan mjesec po 10sati svaki dan za platu od 300E pa da vas pitam onda sta je pravi umor

Reply
Homer мар 19, 2014 at 13:05

jeste , kriv je umor !!!

Reply
rs мар 19, 2014 at 13:30

izvuci mu se vireti samo pertle

Reply
Spartanac мар 19, 2014 at 13:48

STAVI PRST NA CELO,STO IGRAC KOJI JE REPREZENTATIVAC SVOJE ZEMLJE ILI JE IGRAO NBA LIGU OMASI ULAZ ILI NE DA KOS OD TABLU??????????????STA-NE ZNA JEL???????????PA TO TI I JA ZNAMO NA basketu a da ne znaju oni!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!JEDINO LOGICNO OBJASNJENJE ZA TAKO KARDINALNE GRESKE JESTE UMOR!!!!SIGURNO NIJE TO DA NE ZNAJU DA POLAZU OD TABLU,TO ZNA DETE OD 12 GODINA!

Reply
rs мар 19, 2014 at 20:37

samo kad budu radili desetku u rudniku svaki dan za 300E mjesecno prihvatam izgovor umor. a za ove pare sto oni dobijaju ima svaku utakmicu da posle 40min pitaju ima li jos da se igra i to sa osmjehom na licu. ako im je umor igrati utakmice 2x sedmicno neka se ne bave sportom uvijek ima baustele pa neka probaju pa da vidim koliko ce da izdrze. da vidimo svi gdje ce im biti lakse. zamisli baustelce da imaju plate kao ovi nasi pa taj bi svaki dan na 40+ sa osmjehom na licu zidao ciglu dizao vrece cementa mjesao malter nebi ni osjetio umora a kamoli da se zali na njega.zato batalite te price o umoru.

Reply
Realan82 мар 19, 2014 at 12:55

Obe utakmica u ABA ligi moramo da dobijemo iz dva razloga 1. Da sacuvamo cetiri predstavnika u ABA ligi na stetu Hrvata 2. Da izbegnemo duel sa Partizanom u polufinalu i time obezbedimo Hrvatima sigurnog predstavnika u EL.

Reply
Homer мар 19, 2014 at 13:14

mislim da bi trebalo da nas „bole uši“ za sve i da gledamo samo sebe !!! da probamo da pobedimo narednih 5 utakmica u evrokupu,da pobedimo dve utakmice na F4 aba lige i da se onda opušteno igramo u našem prvenstvu !!! da li će hrvati imati 2 ili 3 tima sledeće godine u aba ligi,da li će partizan igrati EL ili samo Zvezda , da li će hrvata biti u EL sledeće sezone….nas ne treba da zanima uopšte,da nas „bole uši“ za sve njih !!! uživaj sa Zvezdom sine,a njih ….. ja na njih ne gledam ni kada igraju sa Zvezdom….. 😉

Reply
Wild Wild мар 19, 2014 at 14:41

Tako je, što bismo se mi jedini lomili za „interes srpske košarke“? Kad je nama bilo gusto i trebala pomoć, niko nije igrao za nas, nego smo ostavljeni da se sami snalazimo. Dakle, samo Zvezda!

Reply
Dejan CZ мар 19, 2014 at 18:09

Niste upravu, treba da nas interesuje predstavnik vise u ABA ligi, jer ekipe koje igraju ABA ligu dodatno se pojacaju, i samim tim jacaju i nasu ligu, a ako hocete da budemo bolji u Evropi onda treba da igramo sto jacih utakmica u nasoj ligi. Nije isto igrati sa Tamisom, Crnokosom i recimo Mega Vizurom koja je ulaskom u ABA dobila dosta

Leave a Comment