Moja Crvena Zvezda
ВажноНајновије

Звезди победа у кошаркашкој срамоти у Пиониру

Црвена звезда славила је у још једној српској кошаркашкој срамоти. У мечу у Пиониру, о којем ће се причати, Звезда је савладала Партизан резултатом 97:88 (24:15, 21:17, 21:30, 31:26).

Вечити дерби вечерас је прекинут два пута! Испражњена је хала, а играчи су се поново вратили на паркет. 

На њему, наступили су Ребић, Липовиј, Џенкинс, Симоновић и Катић, против Богдановића, Ловерња и Тепића. И, може се рећи, намучили се!

Партизан је са два играча мање неколико пута шутирао за изједначење, док се игра Звезде сводила на шутеве за три. Да није било Симоновића и Ребића у неколико наврата, питање је како би наши играчи решили овај меч.

Вечити дерби је прекинут, пошто је Душко Вујошевић повукао своју екипу са паркета, након фаула у нападу, који је досуђен Бертансу. У том тренутку, Звезда је водила резултатом 61:53, а Партизан је био у налету и смањио предност црвено-белих, која је износила петнаест поена.

Mеђутим, црно-бели су се вратили на паркет, смањили предност Звезде на свега два поена разлике на старту четврте четвртине, а онда срамота и брука, смрт српске кошарке.

Након још једног фаула у нападу Бертанса, сукоб Нелсона и Милутинова претворио се у општу тучу, у коју су се укључиле обе клупе, чак и неки од навијача који су били тик уз терен, па је меч опет прекинут. Донета је одлука да се хала испразни и меч настави без публике.

Ако је било сврхе да се уопште наставља овакав циркус у који се претворила наша кошарка…

Након првог полувремена прве финалне утакмице првенства Србије, Црвена звезда водила је против Партизана, резултатом 45:32 (24:15, 21:17).

На самом старту меча, Звезда је одлично кренула и повела 8:0, за свега два минута, али се Партизан вратио након два добра напада, мини-серијом 5:0. Међутим, Раденовић, кога дуго нисмо видели на терену са значајнијом минутажом погађа другу Звездину тројку и враћа Звезди осетљивију предност, да би Блажич други пут од почетка забележио кош уз фаул (прво Богдановића, па потом Бертанса) и вратио максималну предност црвено-белима. Уз то, тренер домаћег тима добио је техничку због приговора, па је Звезда први пут дошла до двоцифрене предности (15:5), на половини првог периода. Могао је наш тим и до +13, али се то није десило.

Коначно је серију од 7:0 прекинуо Павловић, са линије пенала, чему је претходио други фаул Блажича. Звезда је до највеће предности дошла тројком Џенкинса (21:10), а исти играч могао је да донесе +14, али је врло лоше шутнуо за три. Након тога је Катић два пута солирао и промашио, па су домаћи поново направили серију 5:0 и смањили на 21:15, на уласку у последњи минут прве четвртине.

До краја, Џенкинс је погодио још једну тројку, своју другу, па се на паузу отишло са резултатом 24:15 за Црвену звезду.

dzenkins

Звезда је шутирала за 2 поена 4/14, а за три 4/6!

У другој четвртини, Партизан је одмах стигао до прикључка, након промашаја и фаула у нападу Катића, који је катастрофално отворио утакмицу (1/6 за два) па је Марјановић поново морао на терен, а управо он је убацио и прве поене за црвено-беле у другом делу игре. У игри се поново нашао и Блажич и успео да поенима из продора и асистенцијом за Лазића у контри врати Звезди пристојну предност – 30:21.

У наредних неколико напада, играло се поен за поен, Катић је коначно погодио, два пута заредом, па је наш тим одржавао предност од девет поена. Након тога, Лазић погађа своју другу тројку, а Џенкинс са дистанце, за два, па су црвено-бели дошли до максималних +13 (41:28), на нешто више од два минута до краја полувремена!

Коначно је погодио Богдановић за три поена, а Гагић искористио само једно слободно бацање, па су домаћи вратили једноцифрен заостатак.

Ипак, у самом финишу, Џенкинс је погодио тежак шут, а црно-бели су прерано упутили шут, па је Лазић силовито кренуо у контру и закуцао уз звук сирене – 45:32 за Црвену звезду.

lazic

Управо Лазић је уз Џенкинса био најбољи, са 10 поена, док је Блажич имао 9. Павловић и Богдановић су на другој страни убацили по 8 поена. 

У другом полувремену, Звезда је изнудила потенцијално значајне фаулове Бертанса и Павловића и преко Нелсона дошла до максималних +14 (46:32), иако је предност могла да буде и убедљивија. Бертанс је добио техничку грешку, а Звезда пропустила шансу да дође до још веће предности. Међутим, у наредних неколико напада, Богдановић је преузео одговорност и играо практично сам, док су црвено-бели на другој страни одржавали предност од 14 поена.

Марјановић и Катић ушли су веома брзо у проблем са личним грешкама, што је могао да буде проблем у завршници меча.

Демаркус Нелсон, који је одлично ушао у друго полувреме, погодио је своју прву  тројку и на 6 минута пре краја треће четвртине донео Звезди 55:40! Ипак, без центра у игри, Звезда је примила брзих шест поена (Гагић 2+1 и Богдановићева тројка), па је Радоњић морао да затражи минут одмора. Митровић је прекинуо ту серију погођеним бацањима, али је Богдановић постигао свој 12. поен у другом полувремену и нову тројку, којом је наставио серију свог тима. Ни у следећем нападу Звезда није погодила, па је Ловерњ додатно смањио предност.

Након тога је уследио невероватан потез клупе Партизана, јер су домаћи играчи напустили паркет. Међутим, на минут од истека предвиђеног времена за повратак једне екипе на терен, црно-бели су се вратили на терен.

Ипак, то није било све. Након још једног фаула у нападу Бертанса, сукоб Нелсона и Милутинова претворио се у општу тучу, у коју су се укључиле обе клупе, чак и неки од навијача који су били тик уз терен, па је меч опет прекинут. Донета је одлука да се хала испразни и меч настави без публике.

Играчи Звезде вратили су се на паркет, након више од четрдесет минута прекида.

Партизан по повратку на паркет убацује две тројке, уз два слободна бацања, Звездини играчи шутирају искључиво за три поена. Две је убацио млади Ребић, а једну Симоновић.

Помало комичне сцене у Пиониру, Партизан неколико пута постиже кош уз фаул, а Катић добија пету личну грешку, па се наставља четири на три!

Партизан има нападе за изједначење. Четврти фаул и за Симоновића.

Пали су домаћи, две везане тројке Симоновића и победа Звезде, у циркусу у Пиониру.

zagrevanje

Партизан НИС – Црвена звезда Телеком 88:97 (15:24, 17:21, 30:21, 26:31)

Хала Пионир

Судије: Белошевић, Обркнежевић, Николић

Партизан НИС: Тепић 11п, 7ск, Ловерњ 26п, 13ск, Павловић 8п, 4ск, Дало, Милутинов, Богдановић 34п, 5ск, 5ас, Гагић 9п, 3ск, Мусли, Шалић, Андрић, Безбрадица, Бертанс. Тренер: Вујошевић

Црвена звезда Телеком: Ребић 9п (3/8 за три), Митровић 2п, 5ск, Лазић 10, Блажич 11, Симоновић 11п (3/5 за три), 4ск, Марјановић 6п, 2ск, Раденовић 5п, 2ск,  Катић 11п, 3ск, Нелсон 12п, 5ск, Џенкинс 16п, 2ск, 4ас, Липовиј 4п, 3ск, Драгићевић. Тренер: Радоњић

Повезане вести

31 comments

šimin јун 15, 2014 at 07:10

Ako ćemo iskreno, Nelson je i zaslužio kaznu, jer je, u najmanju ruku, kriv za incident koliko i Milutinov. A nije baš ni da će nama Nelson mnogo više nedostajati nego njima Milutivov, jer mi imamo ko će zameniti Nelsona, koji ruku na srce, i nije baš neko ko ima velika m… u utakmicama kakve slede. S druge strane, ko će čuvati Marjanovića i Katića?
Po meni, veći problem od odsustva katića je atmosfera koja je stvorena nakon sinoćne utakmice. Ovakva situacija je ona u kojoj se oni već godinama mnogo bolje snalaze od nas. A glavni organizator toga nije, po meni, vujošević koji nam je najzgodniji za pljuvanje jer je najizloženiji, već, čini mi se, danilović, koji mudro vuče konce negde iz prikrajka.

Reply
ТВЦЗ јун 15, 2014 at 12:43

Нелсон је синоћ одиграо одлично. У пар критичних ситуација баш он није дозволио да се стока прикључи. Они поред Милутинова имају 2 репрезентативна центра, Гагића и Муслија. Ми на спољној линији смо и са Нелсоном тањи од њих а овако су у дебелој предности. Ово им итекако одговара јер уз њихов критеријум суђења (читај: дозвољен лакат, прст у око, штипање, ударање, гурање) имају веће шансе него да се игра кошарка као синоћ до прекида. Све што треба је да пребију Рашка и Бобија.

Reply
БруталноРеалан јун 15, 2014 at 00:46

Не вреди, опет ће армија дервиша и ови легендини наставити по старом.. Свако свог брани к’о зеницу, сунце ти.. Земља нек’ се распадне, све нек’ се погаси и прода, нек’ пуца кичма за 100 јура ал’ само немој на преподобну двојицу.
Мислио сам да бар има наде за ове момке доле, сутра треба да играју заједно за ову мучену земљу, ал’ џаба. Ако ништа побећиће ускоро, па ће схватити шта су себи дозволили.

Reply
ТВЦЗ јун 15, 2014 at 00:31

Ко ће да се клади да ће Нелсон да попије казну минимум 1 а вјероватно и више утакмица? Наравно и Милутинов с њим али нама је он играч број 1 а Милутин је тамо небитан. Не радујте се прерано јер они су у стању да направе ко зна шта само да освоје титулу. Болесни су од мржње и комплекса

Reply
Luka јун 15, 2014 at 02:16

E, jes’ ti opklada – pa naravno da će biti suspendovani Nelson i Milutinov pod broj jedan. Zato je trebalo iskulirati onu kretenčinu, a ne da im izlazimo na drugi meč bez jedinog pleja… Mislim, faliće i njima onaj, jer moraju da troše sve centre na Bobiju, ali mnogo je veći hendikep za nas, realno.

Reply
aleksandar sd јун 15, 2014 at 00:29

https://www.youtube.com/watch?v=UYp0m8hrfG0
EXKLUZIVNI VIDEO- DULE VUJOSEVIC BEZI PREKO OGRADE SA FINALNE UTAKMICE!!! :mrgreen:

Reply
Petak trinaesti јун 15, 2014 at 15:35

axaxaxaxaxa brate upisao sam se od smeha……. 😀 😀 😀 😀 😀 😀 😀 😀 😀 😀 😀 😀 😀 😀 😀

Reply
Alex Unders јун 14, 2014 at 23:58

Meni je ovo sve sumnjivo, ljudi, opet nam se podmeće. Mislim, da nam u utakmici u kojoj smo bolji i koju dobijamo Obrknežević ovako očigledno pomaže, to može biti samo podmetnuto. Ne znam od koga ali sjajno je došlo groblju kao alibi. I sada, umesto da slavimo pobedu, svi se slažu da ovo nije bila košarka uopšte nego neviđena sramota (kao što i jeste). Možda paranoišem, možda je Obrknežević samo pogrešio (više puta) ali nije nam ono trebalo, ono nam je medveđa usluga!

Reply
Darko јун 14, 2014 at 23:54

Svaka čast za naslov i za tekst! Nepristrasno, oštro i u centar! Sramota kakva nije viđena!

Reply
mariachi јун 14, 2014 at 23:54

Radonja nadigrao vepra i vepric nije moga da izdrzi i kme kme prekid jedan pa prekid dva u reziju kme kme veprica ali tu je brat Nelson da pokaze gde je stoci mesto!! I nemojte da nivelisete situaciju, ovde je samo zli vepar kriv i odgovoran! Jeb##acemo ih ruzno jer su p#icke!!!!!

Reply
Stefan јун 15, 2014 at 01:04

Nelson kečer 🙂

Reply
Zeljko јун 14, 2014 at 23:52

VUJOSEVIC I TODORIC UNISTAVAJU SRPSKU KOSARKU GODINAMA.NIJE IM MESTO U SPORTU… 😆

Reply
Senad јун 14, 2014 at 23:52

Ma sta o rezultatu najmanje?Pa to i jeste njihov cilj,jer su inferiorni na terenu pa tako pokusavaju da umanje vrijednost nase pobjede(vjerovatno i titule).
Sta je to veceras bilo toliko strasno da se izvede ekipa sa terena?Greske sudija su sastavni dio sporta,to kazem onako generalno,sve i da jest bilo gresaka,ali ja zaista ne vidim sta je bilo toliko strasno!?Vodili smo cijeli tok utakmice,i onda se pojavljuje problem sto ne mogu da prihvate poraz,jer su navikli svih prethodnih godina da sudije budu njihov sesti igrac.
Zato,zabole me za njih,nek crknu,ali pobjeda je cista ko suza!

Reply
josif јун 14, 2014 at 23:49

Cestitke momcima na pobedi1Uopste se nezamarati kako je zavrsena utakmica1Smece se rspada,nece igrati Evroligu,pucaju im nervi,neka rade sta hoce,uzmimo titulu,na kraju ce pisati da je Zvezda prekinula njihovu vladavinu.To je najvaznije,oni su svoje pokazali.Pozz.Makedonija uvek uz tebe

Reply
Petak trinaesti јун 14, 2014 at 23:31

I ode nam Nelson u MMA borce…… 😀 axaxaxaxa

Reply
aleksandar sd јун 15, 2014 at 00:19

AHAHAHAHAHAHHAHA kako ga je otresao ko nusli.. 😎 tako treba sa svinjinim pulenima kad hoce da se kace, dobili su po p… da se nece otrezniti dugo vremena! mi bi pobedili i ovako i onako,ali ono je pig namerno uradio i prekinuo utakmicu,tacno ga znam, namerno radi jer ne moze da podnese poraz od zvezde na posten nacin. PSIHO.

Reply
Petak trinaesti јун 15, 2014 at 10:38

axaxaxaxa ja sam se upisao od smeha …..xaxaxaxa PSIHO xaxaxaxaxaxax dobar naziv tj.pravi naziv za njega….. 😀 😀 😀

Reply
dusan јун 14, 2014 at 22:39

sta se vi trudite da budite objektivni u izvestavanju? spremate se za pulicera? smrt srpske kosarke u pioniru? kakva srpska kosarka? partizan? vujosevic i todoric ce pre da dozvole da se sve zapali i da cela hala izgine nego da uopste dodju u situaciju da izgube. oni moraju da budu prvaci. tako su dresirani. bertrans udara blazica laktom u glavu, mozda nenamerno ali ga ocigledno udara. sviraju mu licnu, a ovaj vepar izvodi ekipu. onda vraca ekipu. sprdacina. onaj milutinov deckic retardiran mase onim rukicama, zalece se na nelsona. pa sta je trebalo da pusti da ga bije? ne vidim da je neko iz naseg tima nesto provocirao, ne vidim da je usr*nko radonjic necim doprineo. sta hocete sada zarad „objektivnosti“ da kazemo krivica pola pola? smrt srpske kosarke? idite bre u….

Reply
БруталноРеалан јун 15, 2014 at 00:25

Ма как’и лапо лапо, све су они криви. И у оном погону су сами себе гађали бакљама и мокраћом.. Љуби те легенда, иначе.

Reply
neshha јун 15, 2014 at 01:04

Prica se o vecerasnjoj utakmici i apsolutno nisi u pravu.Mi smo samo reagovali na njihove uobicajene budalastine.I za onog sto predstavlja da nam je Oberknezevic pomagao-NE,ovako izgleda relativno posteno sudjenje gde niko nije favorizovan!!!

Reply
Levi Brisac јун 14, 2014 at 22:34

Prodajem krpe za prajnje parketa zvane Milutinov,krpe visokog kvaliteta koriste se iskljucivo uz rucke Nelson!!! 😀

Reply
mariachi јун 14, 2014 at 23:55

Bravo care!! :DDD P#isaj po sirotinji! Cigani ludaci!!!

Reply
Danilo јун 14, 2014 at 22:33

Čemu ovakav naslov? Iste stvari se dešavaju u Grčkoj redovno, evo i u Turskoj… Za sve je kriv neviđeno ljudsko smeće Vujošević, on širi mržnju i sije zlu krv! Ima li ko da tu džukelu suspenduje iz srpskog sporta pitam se??? Namerno prekida meč jer vidi da sigurno gubi njegov Jebizan…Ta stoka ljudska!

Reply
Filip 91 јун 14, 2014 at 22:26

A mene zamina sta je trebao Nelson da uradi kad je ovaj glodar skocio na njega. Jel trebao da stoji da mu namesti facu da ga ovaj prikuca? Normalno je da ce da se brani nece da mu stoji da ga ovaj bije. Glodari uvek prvi pocinju setite se Hemofarma, Vose, Juniora…. i td. Neko mora da im stane na put.. pogotovo onom debelom prascu vujosevicu. Covek mora u ludaru pod hitno.

Reply
Звезд шампион! јун 14, 2014 at 22:07

Не разумем чему оволика мржња међу играчима….Вероватно су их за то оне две будале дресирале ❓

Reply
cz јун 14, 2014 at 22:07

Kakav trener takvi i igraci! Ne pamtim goru scenu

Reply
neshha јун 14, 2014 at 21:53

Ljudi,ne znam da li znate,ali Milutinov je mustafa!Pre je isao na Sever,kao bio Delija.Onda mu mama i tata nisu dali da potpise za Zvezdu,nego su mu oni odredili da mora u Partizan.I sad je odjednom postao najveci grobar i stalno zapocinje neku kavgu protiv Zvezde.Inace,ovako nesto je moglo da se ocekuje posle onakvog naseg prvog poluvremena.

Reply
dejca јун 14, 2014 at 21:42

Ma gubimo ovo… Kad katic krece na ulaz umesto naseg pleja 🙁

Reply
cz јун 14, 2014 at 21:37

E moj Katicu..

Reply
ds јун 14, 2014 at 20:28

Ovaj Katic ce nam doci glave uvijek ali uvijek igra uzasno protiv partizana pitam se zasto? ahah

Reply
ds јун 14, 2014 at 21:47

Lupate minuse? Jel vidite sta covjek radi

Reply

Leave a Comment