Moja Crvena Zvezda
ВажноМлађе категоријеФудбал

И кадети прваци Србије!

Након великог успеха и титуле наших пионира, и кадетска селекција нашег клуба (генерација рођена 1997. године) освојила је шампионску титулу у Кадетској лиги Србије.

Током читаве сезоне наши играчи под тренерском палицом тренера Величка Каплановића убедљиво су водили на табели и вођство нису испуштали све до краја. Два кола пре завршетка сезоне, остварили су убедљиву победу у Новом Саду против Војводине 3:0 и направили недостижну предност на табели. У последња два меча у сезони шансу ће углавном добити генерација 1998. Након 28 до сада одиграних кола, наши кадети имају 22 победе, 4 нерешена меча и само 2 пораза уз гол разлику 78:20. И ова селекција нашег клуба није осетила горчину пораза у дербијима ове сезоне (у гостима смо играли 1:1, а као домаћини победили са 2:0).

Најбољи стрелци екипе су Лазар Ђуровић са 22 гола и Немања Ивановић са 16 погодака. У сезони је играло чак 29 играча (шест из млађег годишта), а највећу минутажу имали су Станковић, Јовановић, Туфегџић, Тошић, Ивановић и Мијаиловић.

Замолили смо за краћи интервју тренера наше селекције, Величка Каплановића.

– У јулу 2013. сте преузели генерацију 1997, какви су Вам били први утисци?

– Први утисци су били позитивни. Знао сам од раније да се ради о талентованој генерацији.

– Колико Вам је искуство вођења низа сениорских екипа у Суперлиги Србије у претходним сезонама било од помоћи након преласка у Црвену звезду?

– Сигурно у великој мери, јер такмичење у Супер лиги и Првој лиги Србије много је теже. У првом плану је резултат и пласман на табели. Међутим, у овом узрасном периоду сигурно да полако треба водити рачуна о резултату јер је много важнији начин како се до њега долази.

– У јануару ове године и други играч из Ваше селекције је прекомандован у Омладинску селекцију са годину и чак две године старијим играчима. Да ли сте имали проблем да надокнадите одсуство Јовића и Стојановића?

– Њихово одсуство је у први план избацило неке друге момке који су скренули пажњу на себе.

– У јануару сте такође добили и појачање у стручном штабу. Наш бивши играч Миливоје Витакић ради са Вама последњих шест месеци. Какви су Вам утисци о Вашој сарадњи?

– Утисци су заиста одлични. Миливоје је велики човек и одличан сарадник.

– С обзиром да као тренер имате УЕФА Профи лиценцу, шта сматрате да сте побољшали код играча током сезоне?

– Мислим да смо напредовали у свим сегментима игре. Оно што је мени најважније јесте да је успостављен систем који нам је омогућио да се одсуство било ког играча не одражава на квалитет игре.

– Који моменти су Вам најупечатљивији кад сумирате читаву сезону?

– Победа у дербију, утакмица у Новом Саду којом смо оверили прво место и освајање турнира Нештицки. Али још више начин на који смо то урадили јер смо играли допадљиво и ефикасно.

– Да ли су неки играчи посебно одскочили?

– Не бих никога издвајао.

– Испробали сте и неколико играча годишта 1998, шта мислите о њима?

– Имају потенцијал, али морају много да раде како би га преточили у квалитет.

– Током викенда сте освојили и престижни међународни турнир Стеван Нештицки. Какве импресије носите из Новог Сада?

– Одличне! Крунисали смо сезону на врло јаком турниру на бриљантан начин.

– Шта су Ваши следећи кораци пред следећу сезону?

– Да се пре свега добро одморимо, јер су деца одиграла велики број утакмица.

Играчи који су учествовали у освајању титуле шампиона Србије у селекцији кадета, годиште 1997, сезона 2013/14:

Арсић Жељко, Бјеличић Огњен, Цветановић Филип, Цветковић Стефан, Црнадак Андрија, Драгојловић Ђорђе, Ђуровић Лазар, Филиповић Урош, Ивановић Немања, Јовановић Никола, Јовић Лука, Кантар Слободан, Максимовић Стефан, Мијаиловић Марко, Пановић Милан, Пурић Никола, Радовић Немања, Рангелов Богдан, Ребић Никша, Станковић Александар, Станковић Филип, Стојановић Милош, Ступић Владимир, Тошић Немања, Туфегџић Лазар, Вићић Јован.

Повезане вести

2 comments

Sedou јун 17, 2014 at 23:07

Svaka cast momcima, sve cestitke, bas su nas obradovali. Bilo bi lepo da se uradi neki intervju sa ovim momcima, eto neka to bude Lazar Djurovic, decko je prvi strelac pa bi bilo lepo da upoznate zvezdasku javnost sa mladim gospodinom. ps 22 gola, presisao je i Mrdju 😀

Reply
Čoki 81 јун 17, 2014 at 13:07

Care, SREĆAN TI ROĐENDAN! Pa da te uskoro vidimo i na klipi naše Zvezde…sa uspehom…!!!

Reply

Leave a Comment