Moja Crvena Zvezda
ВажноПрипремеФудбал

Лалатовић: „Задовољан сам играчима и начином на који раде“

Шеф стручног штаба Црвене звезде, Ненад Лалатовић, сумирао је урађено на првом делу припрема у Словенији.

Он се осврнуо на остварено у прве две контролне утакмице, на којима је Звезда постигла чак девет голова уз допадљиву игру.

– Прво бих желео да похвалим услове које смо имали овде у Термама Чатеж, почевши од хотела, терена, хране… И желим да се захвалим особљу на љубазности и на свему што су учинили за нас током нашег боравка. Што се припрема тиче, јако сам задовољан. Прво јер је ово тек друга недеља која се завршава од нашег рада и оно што је јако битно је на који начин су играчи ушли у ове две утакмице. Јако су уморни, тренирали су два пута дневно, и после таквих тренинга смо играли те две утакмице. Нисмо гледали ко је противник, ништа нас друго није занимало осим да се спремимо што боље. Постигли смо девет погодака на две утакмице, и то је оно што ме јако радује, та наша добра реализација. У првој утакмици смо играли против друголигаша, мислим да је то био прави противник за нас у датом тренутку. Ова друга утакмица ме јако радује, из разлога што многе ствари које радимо на тренингу, ми смо применили на утакмици. Види се да играчи схватају шта тражим од њих – задовољан је Лалатовић.

Тврди Лалатовић да ово што је Звезда приказала и даље није најбоље што тим може, и да ће за остваривање његове визије игр ебити потребно још времена, али и неколицина појачања.

– Ја сам задовољан и са играчима које имам због начина на који раде. Али сигурно да, ако желимо да се надамо титули и ако желимо да изађемо у Европу, морамо довести још четири или пет појачања. Наравно да бих волео да то буду Жигић и Луковић, али пошто знам да је то немогуће, окренуо сам се ономе што сам рекао и кад сам долазио – Црвена звезда, да би стала на своје ноге, мора да форсира млађе играче, и сва појачања која сам тражио имају између 19 и 21 године. Они ће донети квалитет Црвеној звезди, и оно што је најбитније, са тим играчима можемо да освојимо титулу, а и ако је не дај Боже не освојимо, изаћи ћемо сигурно у Европу, а ти играчи ће за две године вредети толико да смањимо Звездин дуг барем за трећину – објаснио је тренер Црвене звезде.

Спој младости и ускуства се показао у јако добром светлу, што на тренинзима, што на самим утакмицама.

– Милијаш је показао и показује на сваком тренингу да је прави вођа и капитен ове екипе. Што се млађих тиче, морам да истакнем Јовића, Ристића, Грујића, Стојановића, Јовановића…. Има их и још, то су све млади играчи, али мали Лука је на мене у овом тренутку, уз Ристића, оставио највећи утисак. Он конкурише за први тим. Јесте да он има 16 година, али мени нису године битне. Ако настави овако да ради, доказаће да је прави бисер Црвене звезде и Звезда је у њему добила једног сјајног младог талентованог играча који ће бити будућност клуба, и ако настави овако да ради, донеће једног дана велики профит нашем клубу.

У Белгији, Црвену звезду очекују две изузетно тешке провере против клубова који су у завршним фазама припрема.

– Па добро, играмо против две јако добре екипе, које ће против нас играти генералне пробе. Можда за нас не долазе у право време јер тренирамо тек две недеље, и сад улазимо у ту трећу када су играчи најуморнији, али ја нећу смањивати интензитет рада јер се спремамо за Раднички из Ниша, а Генк и Мехелен су дошли у право време да видимо на кога можемо да рачунамо. Овде нема сентименталности, у Црвеној звезди могу да буду само играчи који могу да носе дрес Црвене звезде и који знају шта је Црвена звезда, јер само са таквим односом и залагањем ми можемо да направимо нешто што навијачи очекују од нас – закључио је Лалатовић.

Повезане вести

Leave a Comment