Moja Crvena Zvezda
ВажноКлупска дешавањаНајновијеПрипремеТрансфериФудбал

Интервју Звездана Терзића

Припреме Црвене звезде ближе се крају. Екипа показује да ће и у предстојећем шампионату имати шта да презентује навијачима и да ће шампионске амбиције остати на снази на Маракани.

На те и многе друге теме са медијима је, последњег дана припрема у Термама Чатеж разговарао и Звездан Терзић. Ево шта је Звездин први оперативац говорио на теме које су занимале представнике медија.

О тренутној ситуацији у клубу:

– Звезда је била на корак од клиничке смрти, али то се у јавности и до стране представника медија брзо заборавило и већ после неколико дана почело је да се говори о појачањима. Јасно ми је да Црвена звезда у јавности стално “провоцира” питања о појачањима и новим играчима, то је разумљиво, али вратио бих се на почетак, изгубили смо лиценцу и шансу да се игра Лига шампиона на Маракани. То је био шок за навијаче, сетите се да смо промоцију Лалатовића имали у мраку. Приоритети су били да се избегне казна ФИФА, а добро знате да смо успели да се договоримо са клубовима, повериоцима и Савезом, решавају се круцијалне ствари. Клуб је у блокади 2,1 милион евра од стране 26 поверилаца, а проблем представља и што има преко 120 меница. Још увек је на снази забрана лиценцирања играча, уз све ово, ми смо извели прелазни рок. Мислим да смо сасвим добро урадили прелазни рок с обзиром на све. Последњи је договор са Печником, играчем који прави разлику и који је велико појачање – објашњава Звездан Терзић.

О прелазном року:

– Не кажем да нећи бити одлазака, пре свега се то односи на Дарка Лазовића и Ђорђа Ракића. Обавио сам разговоре са њима, али и рекао им да се понашају као да ће још три године бити на Маракани, иако могу и сутра да оду. Доводе се адекватна појачања на свакој позицији, у позицији смо и да до краја августа доведемо голгетера, да надокнадимо одлазак Мрђе и Дауде који су обележили прошлу сезону. Верујем да ће Лука Јовић бити важан играч за Звезду, а важно је да се доведе адекватна опција, уз коју ће он стасавати. Доведени су играчи избалансирано на бројним позицијама, а убеђен сам да ће Аврамовски бити љубимац навијача. Тешко је у исто време имати јак тим и форсирати младе играче, али верујем у тим и да Звезда може доводити најјаче играче из региона. Потрудићемо се само да што пре заиграмо на великој сцени. Циљ је да магацин напунимо добром робом а видећемо кад ћемо ту робу стављати у излог. Једно је сигурно. Звезди се више неће дешавати да губи десетине милиона еура на бисерима фудбала – сликовито појашњава Терзић.

О “клинцима” који су играли полуфинале ЕП:

– Играчи који су били на Европском првенству ће се брзо прикључити екипи, допутоваће право у Птуј, уместо да нас чекају у Београду. Желимо да њихова глава мислима буде што пре у Звезди, јер рачунамо на њих најозбиљније. Жао нам је због пораза и чињенице да су остали без финала, остварили су велики успех, али потребни су сада Звезди.

О евентуалном доласку Александра Катаиа:

– Нећемо више позајмљивати играча а да немам могућност откупа. Тако ће бити и за Катаиа. Договорили смо се са Олимпијакосом. Позајмиће нам га и имаћемо могућност откупа, а треба да се изјаснимо до 15. маја. До тада ћемо већ знати да ли желимо даг а откупимо или не. Цена је већ сада дефинисана. Разговарали смо са њим и он је пре 15 дана сматрао да ће се наметнути тренеру Олимпијакоса, али ситуација се променила и видећемо како ће се све одвијати. Предстоје нам разговори са играчем. 

О филијали:

– Пре месец дана уговорили смо сарадњу са БСК Борчом, да буде наш други тим и да тамо правимо наш тренинг камп. Чим се вратим у Београд, предстоји нам финализација разговора. Није лак процес заокружити причу о сарадњи, то подразумева и стручни штаб, руковођење и све остало. Постоји добра воља на обе стране. Мислим да би тај договор донео и велики бенефит за комплетну заједницу у том делу Београда – јасан је Терзић.

О младим играчима и играчком кадру:

– Сваки дан постоје дилеме. И код тренера Лалатовића и код руководства. Да ли градити тим око младих играча или не. Милош Стојановић, на пример. Биће велики играч, али он је 1997. годиште, шта ће бити ако буде играо 1. коло против Радничког и подлегне притисцима. Да ли су клинци спремни да у овом тренутку одговоре захтевима великог клуба. Имаћемо 3-4 млада играча који имају тржишну вредност, јер не сме се десити да Звезда напада титулу без младих, ту су репрезентативци Петковић, Планић, Јовић, Рајковић, Аврамовски је већ А репрезентативац Македоније, да не заборавим сада неког. Сигурно ће бити младих, задржали смо костур, Мијаиловића, Павићевића, Милијаша… Имају клинци уз кога да стасавају. Плате су лимитиране и најплаћенији има максимум 10.000 евра. Босанчић има 7.000, Планић и Гаврић по 5.000… У претходном периоду било је расхода, а није било прихода, видели смо како су одлазили Ђуричић, Симић, Јанковић и бројни други таленти. 

О финансирању:

– Црвена звезда не добија паре од државних предузећа. Једина компанија са којом имамо сарадњу је Телеком Србија, али они имају тржишну логику сарадње са нама. Звезда је, примера ради, направила велики профит Телекому кроз картице и допуне Звездине тарифе и од тога је и зарадила. Постоје различити модалитети финансирања, али проблем је законска регулатива која сада онемогућује стратешког партнера и инвеститора. У овом систему је тешко опстати, закон о спорту мора се променити и прилагодити како би инвеститори могли да уложе, а затим и да зараде у Црвеној звезди – јасан је Терзић.

Повезане вести

4 comments

dejo авг 1, 2014 at 11:00

Zasto ne pogleda napadace u svojim filijalicama OFK Beogradu ili Napretku.Ili u novopecenoj filijali BSK-u? Lalate uzmi Nenada Mirosavljevica!!!A slobodni su i Djebur,Adriano,El Hadzi Djuf,Ronaldinjo… Eto uzmi Ronaldinja ako odbije ponudu od QPR-a. Terzicu evo ti pojacanja da ih sam dovedes neka bude samo jedan u nasu Crvenu Zvezdu npr Ronaldinjo ❗ ❗ ❗ ❗ ❗ ❗ ❗ ❗ ❗ ❗ ❗ ❗ ❗ ❗ ❗ ❗ ❗ ❗ ❗ ❗ ❗ ❗ ❗ ❗ 🙂

Reply
dejo јул 31, 2014 at 21:24

Terzicu evo predloga postavi za sportskog direktora nase Crvene Zvezde Hrista Stoickova a za glavog u marketing sluzbi Pericu Ognjenovica ili Piksi Stojkovica nase Crvene Zvezde ❗ ❗ ❗ ❗ ❗ ❗ ❗ ❗ ❗ ❗ ❗ ❗ ❗ ❗ ❗ ❗ ❗ ❗ ❗ ❗ ❗ ❗ ❗ ❗ ❗ ❗ ❗ ❗ ❗ ❗ ❗

Reply
Senad јул 29, 2014 at 23:34

Mozda cu da budem malo opsirniji,ali nisam piso ovog ljeta jos nista,pa valjda zbog toga

Sto se tice trenutnog igrackog kadra,uzevsi u obzir mogucnosti i stanje sa finansijama i nije lose.Imamo najbolje bekove lige,na to ne treba trositi rijeci.Stoperi;imamo Sava,koji ce da bude prva opcija,to je sigurno,o tome ne treba raspravljati,ali drugi stoper… Inace nisam sklon ovakvim izjavama,ali tvrdim da je mali Jovanovic nevjerovatan potencijal,i smatram da pojeduje vec dovoljan kvalitet da igra domace prvenstvo,svakako je bolji od Planica(meni je cak i Lazic bolji,al ajd…)
Vezni red je uredu,Milijas,Vukan,Kovacevic(ili Gogic),vidjecemo jos koliko moze Bosancic i Avramovski,uz ove nase klince to je ok.
Krila(poluspicevi,ili kako vec…);Gavric je sasvim ok,moze jos bolje mislim,s druge strane naravno Lazovic,a sad je tu ponovo i Pecnik(mada ce ovaj i da brani ako treba 🙂 )
Napadaci su najveci problem,Rakic nije taj kapacitet da bude prvi spic Zvezde,Despotovic moze da eksplodira,a moze i da podbaci,valjda bude ovo prvo.Luka Jovic,mislim da se previse prica o njemu,pa njemu je 16 godina,treba da bude u prvom timu,i da igra sto vise,ali nikako da nam bude glavni adut,on je jos uvijek djecak.Onjila cu tek da pomenem i nista vise.Kako god,treba nam napadac,koliko je to sad izvodljivo ne znam,ako nista ja bi Despotovica stavio u prvi plan,bar za pocetak.

Na kraju,imam neki dobar osjecaj,mislim da mozemo do titule(ovo realno,ne navijacki),a narednog ljeta… to je vec neka druga prica.

Pozdrav svima!

Reply
dejo јул 29, 2014 at 21:35

Sve sto je rekao Terzic to je dobro ali nasoj Crvenoj Zvezdi je potreban vlasnik nadsusno jednom recju brza PRIVATIZACIJA u kojoj ce da se znaju pravila da taj koji kupi nasu Crvenu Zvezdu dugovanja svede na minimum ,da nasa Crvena Zvezda dobije stadion a uz stadion pomocne terene ,pa da imaju igraci nase Crvene Zvezde stanove kod stadiona ,da se napravi akademija uz glavni novi stadion nase Crvene Zvezde da se napravi bolja skauting sluzba po citavom Svijetu nase Crvene Zvezde koja ce da dovodi najtalentovaniju djecu iz citavog Svijeta u Zvezdinu akademiju i nije vazno hoce li ljudi da bude vlasnik Gasprom jednako Putin ili Sejik samo je vazno da nasa Crvena Zvezda se vrati na stare staze ❗ ❗ ❗ ❗ ❗ ❗ ❗ ❗ ❗ ❗ ❗ ❗ ❗ ❗ ❗ ❗ ❗ ❗ ❗ ❗ ❗ ❗ ❗ ❗ ❗ ❗ ❗ ❗ ❗ ❗ ❗ ❗ ❗ ❗ ❗ ❗ ❗ ❗ ❗ ❗ ❗ ❗ ❗ ❗ ❗ ❗ ❗ ❗ ❗ ❗ ❗ ❗ ❗ ❗ ❗ ❗ ❗ ❗ ❗ ❗ ❗ ❗ ❗ ❗ ❗ ❗ ❗ ❗ ❗ ❗ ❗ ❗ ❗ ❗ ❗ ❗ ❗ ❗ ❗ ❗ ❗ ❗ ❗ ❗ ❗ ❗ ❗ ❗ ❗ ❗ ❗ ❗ ❗ ❗ ❗ ❗ ❗ ❗ ❗ ❗ ❗ ❗ ❗ ❗ ❗ ❗ ❗ ❗ ❗ ❗ ❗ ❗ ❗ ❗ ❗ ❗ ❗ ❗ ❗ ❗ ❗ ❗ ❗ ❗ ❗ ❗ ❗ ❗ ❗ ❗ ❗ ❗ ❗ ❗ ❗ ❗ ❗ ❗ ❗ ❗ ❗ ❗ ❗ ❗ ❗ ❗ ❗ ❗ ❗ ❗ ❗ ❗ ❗ ❗ ❗ ❗ ❗ ❗ ❗ ❗ ❗ ❗ ❗ ❗ ❗ ❗ ❗ ❗ ❗ ❗ ❗ ❗ ❗ 🙂 🙂

Reply

Leave a Comment